Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
8 comentarii

Nu mai puţin de 13 vânzări va perfecta Primăria municipiului Galaţi în viitorul apropiat, după ce, joi seara, aleşii locali şi-au dat acceptul şi au stabilit preţul cu care municipalitatea va înstrăina o serie de terenuri.
Cel mai rezonant dintre numele cumpărătorilor este cel al firmei SC Derec 1 SRL, care, conform hotărârii aleşilor locali, va plăti 114,02 euro/mp, fără TVA, la cursul oficial comunicat de BNR la data semnării contractului de vânzare-cumpărare, pentru terenul cu suprafaţa de 99,87 mp, în indiviziune, proprietatea privată a municipiului Galaţi, situat în strada Brăilei nr. 206 S1. Conform datelor din Registrul Comerţului, principalul asociat al firmei Derec 1 SRL este Roxana Elena Marosy (95 la sută cotă de participare), fiica senatorului PC Eugen Durbacă. Trebuie spus că în luna septembrie a acestui an, a fost aprobată vânzarea în exclusivitate a terenului cu suprafaţa de 105 mp, situat în strada Brăilei nr. 163 bis, este de 128,57 de euro/mp, fără TVA firmei Delconi SRL (SC Delta-Rom SRL), reprezentată de Mircea Marosy, ginerele lui Eugen Durbacă. Şi tot atunci s-a votat şi transferul terenului de pe strada Brăilei nr. 206 S1din domeniul public în cel privat.
La fel de sonor este şi numele Camerei Notarilor Publici Galaţi, care va trebui să achite 124,39 euro/mp, fără TVA, pentru terenul cu suprafaţa de 41,00 mp, situat pe strada George Coşbuc, nr. 1C.
Cel mai mic preţ de vânzare stabilit de aleşi este 30,63 de euro/mp, fără TVA, pentru terenul cu suprafaţa de 2.259 mp, situat în strada Calea Prutului nr. 17, către SC Racricom SRL. Cele mai scumpe dintre vânzările aprobate de aleşi vizează terenul cu suprafaţa de 368 mp, situat pe strada Saturn nr. 9, pentru care Constantin Ghezea va plăti 135,87 de euro/mp, fără TVA şi, respectiv, terenul de 175,63 mp de pe strada Brăilei nr. 161 S1, pentru care SC President SRL va da 135,20 euro/mp, fără TVA. Într-un singur caz, aleşii au crescut preţul de vânzare de la 67,72 de euro/mp, fără TVA, la 100 de euro/mp. Este vorba de un teren de 66,45 mp, situat pe strada Tecuci, zona aferentă bloc Albatros - bloc V5.

Citit 3973 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2013 18:50

8 comentarii

 • postat de BASIL Sâmbătă, 14 Decembrie 2013 03:47 76.121.151.*** Link la comentariu
  1
  3

  Roxana [ onea ] si Cristofor daca erau asa de buni afaceristi nu ''prosperau ca sobolanii pe siloz''[ vorba Impact -Est ]in Galati-ul capusat de'' papa dunga''.Sunt destule exemple printre persoanele publice din urbe a caror copii destepti s-au descurcat departe de taticu.Cand papa va trece langa Ghita Vasiliu atunci sa-i vedem cum vor supravetui.Rusinos...

  Raportează
 • postat de @CAPRA VECINULUI..........BAT-O VINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vineri, 13 Decembrie 2013 23:01 78.97.254.*** Link la comentariu
  0
  3

  "Dragule"

  Te-ai mutat de putin timp in Galati, sau esti doar NAIV? Maturitatea ta nu a trecut de 10 anisori? Nu e vorba de capra vecinului. Vecinul nu ia de la mine. Hotul asta ia de la tine si de la mine. Din banii destinati noua, ca cetateni. Tu ii tii partea? Daca nu esti vreun neam care "se infrupta" din cascavalul asta, inseamna ca ai mari probleme.
  Cu astia ca tine se duce tara de rapa. Astia multi care se bucura pentru aia care fura.

  Raportează
 • postat de Maximilien de Robespierre Vineri, 13 Decembrie 2013 17:01 89.136.186.*** Link la comentariu
  0
  10

  tot ce tine de durbaca trebuie eliminat.daca ei nu stiu pentru ce in schimb stiu c-o merita....secatura batrana a murdarit la propriu un oras.de neinchipuit, pegra l-a votat senator,si daca nu stie pe ce lume traieste stie ca bine traieste.acum 24 de ani cei din IUGCGalati , au vrut sa-l omoare.s-a ascuns.are o capacitate nativa sarla batrana, de a cere mila,de a lasa impresia ca-i nevinovat.in Campania electorala cu sarlatanul de Ciuca,organizau,asa,ca din senin,,,pe banii nostri'' zicea durbaca,,, escursii'' pe la manastiri. dupa alegeri au renuntat.au ramas patibularii si cocalarele lor sotii,cu ochii in ceata. dar mai vin alegeri nu-I asa?sa nu despere. oras blestemat ce esti.

  Raportează
 • postat de Cine vrea teren la V5? Vineri, 13 Decembrie 2013 15:55 82.137.8.*** Link la comentariu
  1
  2

  Terenul de la blocul V5 era cerut de Viata libera cumva? Daca-i asa, bine ca i-au crescut pretul.Sa simta si ziaristii ca n-are rost sa te pui bine cu nimeni. Oricum,cand te prind politrucii la cotitura, ti-o trag. Deci mai bine sa nu le ramai dator...

  Raportează
 • postat de Akbar Vineri, 13 Decembrie 2013 15:50 5.13.211.*** Link la comentariu
  8
  1

  Titlul articolului seamana perfect cu "strigarile" la lupta impotriva mosierimii exploatatoare ce asuprea clasa muncitoare, din presa anilor '50. Tovarasi ce inca va mai credeti pe baricade, ascundeti-va basca proletara.
  Desteptilor, Primaria vinde unei societati comerciale. Daca tranzactia se realizeaza cu respectarea termenilor din contract, de ce latrati ca disperatii ? Inapoi la Viata Noua cu voi !

  Raportează
 • postat de CAPRA VECINULUI..........BAT-O VINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vineri, 13 Decembrie 2013 12:49 78.96.254.*** Link la comentariu
  14
  3

  Stimati batatoritori de campuri si campii
  Dragilor


  A face spume la gura si a te inversuna pe cetateanul Durbaca Eugen sau pe fiul lui ori pe fica acestuia ca au intrat cu solicitari de concesionare , schimb , vanzare - cumparare in Consiliul Local, reflecta imaturitate , ura personala, reflex de " moartea caprei vecinului".
  Ca sentimente , ce sa zic toate sunt profund romanesti de pe cand ni se mucegaia malaiul in lada , de frica sa nu-l mancam si sa saracim.
  Si acu' , spuneti-mi si mie :

  1. Aveti ce aveti cu tatal dar cu copii ce aveti.
  Daca voi ati putea , nu vi i-ati ajuta ? Ipocritilor, va bate Dumnezeu.

  2. Consiliul Local este format din consilieri apartinind a patru partide pe putin .
  Legea spune ca pentru decizii patrimoniale , trebuie sa voteze " DA" , cel putin trei sferturi din ei .

  3. De ce ziarista noastra nu a (va fi ) fotografiat momentul votului . Poate ati fi injurat alte persoane.

  Si la urma urmei intelepciunea populara adevarata spune :

  " NU-I PROST CINE CERE , E PROST CINE DA "

  Raportează
 • postat de Om onest Vineri, 13 Decembrie 2013 09:53 78.97.254.*** Link la comentariu
  2
  17

  DNA-ule, cand il vedem pe durbaca la puscarie??? Stie toata lumea ca e cel mai mare hot. Ce naiba ne mai ascundem dupa deget ?

  Raportează
 • postat de un galatean Vineri, 13 Decembrie 2013 09:51 5.13.195.*** Link la comentariu
  1
  15

  Ce preturi buneeeee,cum naiba de nu ne lipim si noi de un teren de la primarie .....aaaah......am ghicit n-am tata senator,fost primar,fost pe la CJ,fost si fost de pe timpul lui nea Nicu Ceasca....aaam inteles acum, n-am sanse!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.