Acuzând interese politicianiste, primarul Stan contraatacă: "Traversarea Dunării este un proiect de dezvoltare major"

Acuzând interese politicianiste, primarul Stan contraatacă: "Traversarea Dunării este un proiect de dezvoltare major"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marius Stan crede că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost dezinformat în mod intenţionat


Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, s-a declarat surprins de declaraţiile fostului premier Călin Popescu Tăriceanu cu privire la necesitatea şi oportunitatea construirii tunelului pe sub Dunăre. Vă reamintim că, prezent la Galaţi, Tăriceanu a catalogat atât podul cât şi tunelul pe sub Dunăre drept „proiecte tehnice impresionante”, afirmând însă că ele nu se justifică, deocamdată, din punct de vedere economic.

„Am convingerea că domnul Tăriceanu nu a avut la dispoziţie informaţii de calitate privind oportunitatea acestui proiect şi a importanţei sale, atât pentru Galaţi, cât şi pentru Brăila. Mai mult, îmi exprim temerea că domniei sale i s-au oferit - în mod intenţionat şi în dispreţ faţă de interesele locale - nu doar elemente incorecte, ci şi judecăţi politicianiste şi fără fundament tehnico-economic. Traversarea Dunării este nu doar o idee ambiţioasă. Este un proiect de dezvoltare major pentru zona Dunării de Jos şi pentru cooperarea economică transfrontalieră cu Republica Moldova şi Ucraina, ce se poate integra cu succes în alte planuri de infrastructură de transport din zonă. Acest proiect este fundamentat pe studii de prefezabilitate făcute de firme prestigioase în domeniu”, a declarat Stan.

Edilul Galaţiului şi-a manifestat deschiderea în a-i oferi atât fostului premier cât şi tuturor celor interesaţi toate elementele tehnice şi soluţiile privind aranjamentele financiare necesare realizării proiectului de subtraversare a Dunării.

Citit 3779 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Decembrie 2013 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.