Bacalbaşa, nemulţumit de conducerea Consproiect / Şeful CJ a anunţat măsuri împotriva directorului

Bacalbaşa, nemulţumit de conducerea Consproiect / Şeful CJ a anunţat măsuri împotriva directorului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societăţile Drumuri şi Poduri şi Consproiect, căpuşate, în anii trecuţi, de clientela politică, au fost readuse în discuţie, ieri, în cadrul şedinţei extraordinare a consilierilor judeţeni. Democrat-liberalul Ion Ştefan a reamintit conducerii Consiliului Judeţului (CJ) că a solicitat, în urmă cu două luni, un raport privind starea în care se află, în prezent, cele două societăţi şi le-a solicitat şefilor CJ ca, împreună cu aleşii judeţeni, să depună eforturi pentru a le salva.

Dacă despre Drumuri şi Poduri, firmă care riscă falimentul, Nicolae Bacalbaşa a afirmat doar că „se află într-o situaţie judiciară particulară”, în privinţa Consproiect, societate care, se pare, pentru prima dată în ultimii patru ani nu mai înregistrează pierderi, şeful CJ s-a declarat nemulţumit de conducerea acesteia. „Părerea dumneavoastră o împărtăşesc şi eu. La ora actuală, Drumuri şi Poduri se află într-o situaţie judiciară particulară. În ceea ce priveşte Consproiect, am avut surpriza absolut neplăcută ca în cazul proiectului de deszăpezire, pe care l-am încredinţat lor tocmai pentru a-i ajuta, să îmi spună, după două luni, că nu îl pot face, ceea ce m-a făcut să trimit auditul şi să constat că directorul societăţii avea un salariu de 10.000 de lei şi apoi să iau măsuri”, a spus Bacalbaşa, care, însă, s-a ferit să ne spună la ce măsuri a făcut referire.

Contactat telefonic, Ionică Simbanu, directorul Consproiect, ne-a declarat, elegant, că nu doreşte să comenteze declaraţia şefului CJ, precizând, totodată, că nu a purtat, până la acest moment, un dialog cu Nicolae Bacalbaşa.

La şedinţa consilierilor judeţeni a participat şi noul prefect de Galaţi, Dorin Otrocol, fost director general la Drumuri şi Poduri în urmă cu mai mulţi ani, care, în momentul discuţiilor, şi-a notat o serie de lucruri într-un carneţel.

De altfel, potrivit informaţiilor noastre, reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut, în urmă cu doar câteva zile, o întâlnire cu administratorul judiciar al Drumuri şi Poduri, dar şi cu administratorul special al societăţii, pe tema unor nemulţumiri privind drumurile judeţene, întrevedere în cadrul căreia s-a discutat şi despre starea în care se află societatea.

Citit 2385 ori Ultima modificare Vineri, 13 Decembrie 2013 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.