Banii de infrastructură necheltuiţi, pierduţi/ Consiliul Judeţului a returnat la buget 1,2 milioane de lei
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Banii de infrastructură necheltuiţi, pierduţi/ Consiliul Judeţului a returnat la buget 1,2 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consiliul Judeţului Galaţi a pierdut în anul 2013 nu mai puţin de 1,2 milioane de lei, bani pe care ar fi trebuit să îi investească în infrastructură


Drumul judeţean 251G Valea Mărului-Vârlezi ar fi fost astăzi reabilitat şi modernizat dacă banii alocaţi de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice chiar în acest scop ar fi fost şi investiţi de Consiliul Judeţului.

În 2014, din nou cu mâna întinsă

În luna iunie a anului trecut, consilierii judeţeni aprobau, printre altele, un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Consiliului Judeţului Galaţi, după ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu adresa nr. 42132/28.05.2013, transmitea instituţiei Ordinul nr. 1975/28.05.2013, prin care anunţa că a repartizat nu mai puţin de 1.807.580 de lei aferenţi finanţării Programului naţional de dezvoltare locală, pentru anul 2013. Dintre aceştia, aproximativ 600.000 de lei urmau să fie alocaţi continuării investiţiilor pe DJ 242A Bereşti-Meria-Găneşti (lucrări executate de Tancrad) şi aproximativ 1,2 milioane de lei reabilitării DJ 251G Valea Mărului-Vârlezi, lucrări pe care ar fi trebuit să le continue Drumuri şi Poduri, aflată în subordinea Consiliului Judeţului.

Cele circa 1,2 milioane de lei nu au fost, însă, în final şi investite, instituţia publică ratând, astfel, o sumă consistentă cu ajutorul căreia judeţul ar mai fi făcut un pas către dezvoltare.

Reprezentanţii Consiliului Judeţului susţin că investiţiile pe DJ 251G Valea Mărului-Vârlezi nu au mai putut fi continuate, întrucât Drumuri şi Poduri, aflată în procedură de insolvenţă, nu a mai avut posibilitatea să achiziţioneze materiale de la niciun furnizor, în condiţiile în care societatea nu mai prezenta garanţie şi înregistra datorii foarte mari.

Reprezentanţii instituţiei afirmă că, mai nou, intenţionează să scoată la licitaţie proiectul de reabilitare al sectorului Valea Mărului-Vârlezi. „Lucrarea a fost începută în 2009. S-a lucrat de aproximativ 600.000 de lei şi, de atunci, nu s-a mai primit niciun ban. Atunci când au venit banii, a trebuit refăcut proiectul. Nu s-a mai putut executa lucrarea cu aceeaşi sumă şi a durat. Am chemat proiectanţii, am cerut expertiză. Cei de la Drumuri şi Poduri erau pregătiţi cu oameni şi utilaje. Mai trebuiau doar materiale. Au venit să facem un contract de cesiune de creanţă cu Eco-Vega Bucureşti, pentru a lua material de acolo. Au fost de acord, numai că firma respectivă a refuzat, cu o zi înainte de începerea lucrărilor, să ne furnizeze material. În altă parte nu am găsit, pentru că Drumuri şi Poduri avea datorii la toate firmele. Intenţia noastră este să facem recepţia lucrării din 2009 şi restul să fie scoasă la licitaţie pentru finalizarea ei”, ne-a declarat Cornel Hamza, vicepreşedintele Consiliului Judeţului.

Citit 2305 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Ianuarie 2014 09:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.