Absurd de Galaţi: Am avut buget mare. Păcat că nu l-am cheltuit

Absurd de Galaţi: Am avut buget mare. Păcat că nu l-am cheltuit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit, din nou, în Galaţiul situaţiilor absurde. Pentru că, în scurtă vreme, autorităţile locale vor pune bugetul local de venituri şi cheltuieli pe 2014 la „dospit”, e timpul să aruncăm o privire către ce s-a ales din bugetul generos al anului trecut. La fiecare trei luni, când aprobau execuţia bugetară trimestrială, aleşii se plângeau că banii alocaţi pentru investiţii n-au fost cheltuiţi. Aşa se face că, dacă pe primul trimestru al lui 2013 fondurile alocate pentru investiţii s-au valorificat în proporţie de doar 48 la sută, la finele trimestrului al doilea situaţia a fost mai delicată, bugetul de dezvoltare fiind cheltuit în proporţie de doar 33 la sută! Ceva progrese s-au simţit în a doua jumătate a anului, dar nu suficient. La finele celui de-al treilea trimestru, din sumele alocate pentru dezvoltare s-au cheltuit 43 de procente, iar la finele lunii decembrie, cheltuielile bugetului local de dezvoltare au atins pragul de 53 la sută. Explicaţia oficială a fost că „plăţile la finele trimestrului al IV-lea 2013 pentru investiţii au fost într-un procent atât de mic, deoarece nu am avut furnizori restanţi la sfârşitul anului 2012 pentru investiţii, iar in anul 2013 s-au încheiat contracte de proiectare şi sunt întârzieri la încheierea de contracte de lucrări datorită procedurilor Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice", singura veste bună fiind că nu sunt plăţi restante. Trist este că aleşii doar au constatat situaţia, de patru ori, dar nu au venit şi cu soluţii. Până când vom vedea performanţele pe 2014, nu ne rămâne decât să concluzionăm: absurd, dar adevărat.

Citit 1242 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Ianuarie 2014 17:41

4 comentarii

 • postat de Stan=Nicolae
  Vineri, 10 Ianuarie 2014 08:59
  5.13.214.***
  Stan= Nicolae doi nenorociti.Nicolae un imputit iar Stan un bandit de talie mondiala.La parnaie amandoi.
  0
  1
  Raportează
 • postat de ella
  Joi, 09 Ianuarie 2014 15:02
  95.77.107.***
  Cind pui primar un incompetent asta se alege de acest oras.Am inceput sa regretam dupa Nicolae.Este foarte grav.Si acest primar nu face altaceva decit sa asmute oamenii unii impotriva altora.pROMISIUNI CA DARIMA GARAJE,ca darima chioscuri,dar face pentru barosani si a lui nevasta restaorante pe domenii publice.Ne/am cam saturat.Parca il dorim pe CEAUSESCU inapoi.
  1
  5
  Raportează
 • postat de omul.muncii
  Joi, 09 Ianuarie 2014 13:21
  83.103.186.***
  Domnule turm.. mai aveti putin s-il faceti erou pe "prmul cetatean m.s."de parca orasul il conduce altcineva.Treaba merge din rau in mai rau datorita primarului in primul rind ,mai apoi cons. loc. si nu in ultimul rind noua galatenilor care am votat aceeasi sleatca de banditi psd,pc,pnl,pdl.si restul care conduc orasul si judetul de 24 de ANI.Ei au "investit" doar in DISTRUGERI pomeni electorale spectacole si luminite. Votatii in continuoare si va va fi BINE. la multi ani! galateni si la multa minte.
  0
  7
  Raportează
 • postat de tureltan
  Joi, 09 Ianuarie 2014 12:24
  78.96.254.***
  Stai si te crucesti , nu alta! Pana unde merge indiferenta si nesimtirea acestor consilieri din Galati, pana unde merge impostura si reaua credinta a salariatilor de la directiile de resort????? Cum de tolerati o asemenea situatie , D-le Primar???? De asta platim taxe , impozite, amenzi etc. Sa -si primeasca salariile si indemnizatiile si atat cei care si-au facut un loc in PRIMARIA GALATI?? Cum sa se miste un oras fara investitii, fara proiecte clare pentru ficare cartier? Sunt atatea de facut , de reparat , de amenajat etc. Parcari in cartiere nu sunt , locuri de joaca ptr copii nici atat, amenajari spatii verzi si strazi cu refugii nici pomeneala, De ce nu se fac, daca sunt alocati bani prin buget? Dar stiti care este HIBA ? E mai usor sa stai la birou , sa te faci ca lucrezi ceva decat sa te implici intr-un proiect. Dai vina apoi pe autoritatea nationala , scapi de grija si de stres. Asta este activitatea de baza a salariatiilor dvs. si nu in ultimul rand a consilierilor, d-le Primar/ Asa au facut si pe timpul d-lui Nicolae si dansul a avut naivitatea de a-i crede. Rezultatul .... NICOLAE MORTUL este vinovat, desi n-a murit , dar n-are curajul sa spuna cine l-a impins in prapastie. O fi fost mai multe doamne frumoase si guralive care oricum conduc pe acolo. Nu cred, refuz sa cred, d-le Marius Stan, ca veti inchiti galusca asta oferita cu atata bunavointa!!! Dvs ati avut taria de a va confrunta cu cei care v-au acuzat de una si de alta, nu tineti ranchiuna si v-ati pus la bataie numele de prim cetatean al Galatiului fara ifose de Combinist, savant sau arbitru international. Faceti ce trebuie facut, dati de pamant cu lingaii chiar de sunt sportivi, alungati incompetentii si puneti la bataie oamenii care au curajul raspunderiii!
  4
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.