Interesul public şi motivele private/ Cine sunt politicienii Galaţiului care au garaj

Interesul public şi motivele private/ Cine sunt politicienii Galaţiului care au garaj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vândute, moştenite, construite sau cumpărate, micuţe sau mai mari decât apartamentul, aşa figurează garajele în declaraţiile de avere ale parlamentarilor, consilierilor locali şi judeţeni şi directorilor de instituţii publice Galaţiului


Demolarea coşmeliilor de tablă, a magherniţelor de tot felul, a garajelor de zidărie sau beton transformate în adevărate „buncăre” cu beci şi racorduri de apă şi electricitate a constituit cel mai fierbinte subiect al ultimelor săptămâni. Tocmai de aceea n-am propus să vă arătăm astăzi cine sunt politicienii cu funcţii importante în Galaţi – parlamentari, consilieri judeţeni, consilieri locali sau directori de instituţii publice care, potrivit declaraţiilor de avere, sau a propriilor mărturii publice, deţin garaje, şi dacă au sau nu au autoturisme. Din păcate nu vă putem spune nimic despre aleşii care au garajele trecute pe numele soacrei, cumnaţilor sau altor rubedenii…

Parlamentari

Vom începe lista posesorilor de garaj, aşa cum e firesc, cu senatorul PC Eugen Durbacă. Se ştie doar că în perioada în care a fost primarul municipiului Galaţi – 1992 - 2000 - garajele au cunoscut o perioadă înfloritoare, autorizaţiile pentru construirea lor fiind semnate de edil chiar şi pe capota maşinii, pentru mai multă celeritate. Durbacă deţine, conform declaraţiei de avere, un garaj de 19,58 de metri pătraţi, dobândit în 1992, prin contract de vânzare-cumpărare. Durbacă declară două autoturisme, o Dacia 1310 din 1984 şi un Fiat 128 A din 1991.

Continuăm lista cu deputatul PC Bogdan Ciucă, deţinătorul unui garaj de 32 metri pătraţi, cumpărat în 2003. Parlamentarul a avut un autoturism Cielo despre care spune că nu îl mai deţine, pentru că l-a predat în anul 2002, iar pe numele soţiei un Range Rover Sport din 2007 şi un Jaguar S Type din 2006.

Şi deputatul UNPR Eugen Chebac a avut garaj, dar, potrivit mărturiei de avere, l-a vândut în anul 2008 cu o sumă frumuşică – 11.700 de euro. Politicianul îşi poate parca autoturismele de teren Kia Sorento din 2005 şi Land Rover din 2002 în curtea propriei case.

Consilieri judeţeni

În fruntea listei de consilieri judeţeni care deţin garaj nu poate fi decât preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, social-democratul Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, care are, potrivit mărturiei de avere, două garaje auto, de câte 15 metri pătraţi, dobândite în 1981, dar fără terenul de sub ele. Primul garaj este construit de către politician, al doilea este moştenit de la părinţi. Preşedintele judeţului are o Toyota Corolla din 2006, cumpărată în leasing şi înregistrată pe cabinetul medical al soţiei.

Surprinzător, consiliera judeţeană PSD Tinca Podaru, directoare economică la SC Gospodărire Urbană SRL, declară un garaj mai mare decât apartamentul în care locuieşte! În vreme ce locuinţa are doar 49 de metri pătraţi, garajul construit în 2004 are 54 de metri pătraţi. Politiciana deţine un autoturism Renault Symbol din 2006.

Garaj aproape la fel de mare ca şi locuinţa are şi liberalul Emil Ţuicu. Ba chiar se poate spune că politicianul a avut garajul de 42 de metri pătraţi, construit în 1993 chiar înaintea celor două apartamente, de 47 şi, respectiv, 57 de metri pătraţi, dobândite în anii 1998 şi 2007. Ţuicu nu a trecut în declaraţia de avere niciun autoturism.

Fostă consilieră judeţeană PC, Genica Totolici, directoarea SC Transurb, deţine, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, un garaj de 20 de metri pătraţi cumpărat în 2001, şi un autoturism Honda din 2008.

Consilieri locali

Consilierul local PSD Hristache Bogatu scrie în declaraţia de avere că are un garaj de 24 de metri pătraţi, construit în 1996. Politicianul este proprietarul a două maşini, un Peugeot 107 fabricat 2007 şi un Volkswagen din 2003.

Un garaj de 21,06 metri pătraţi, cumpărat în 1996, declară şi consilierul local PSD Zanfir Ilie, directorul Bibliotecii „V.A. Urechia”. Politicianul conduce un autoturism Daewoo Leganza fabricat în 2000.

Viceprimarul PSD Florin Popa mărturiseşte în declaraţia de avere că a vândut un garaj în 2012, cu suma de 20.000 de lei, deci nu-l mai are. Viceprimarul este proprietarul unui autoturism Renault Megane din 2002 şi al unui Volkswagen din 2009, pe care şi le poate parca în curtea casei.

Social-democratul Nicolae Rainea a omis să-şi treacă în declaraţia de avere garajul pe care îl deţine în Ţiglina II, dar a mărturisit singur că are aşa ceva, la recenta şedinţă a Consiliului Local. Rainea are un autoturism Seat Cordoba din 2003.

Şi liberalul Săvel Rotaru are un garaj, dar şi un Volkswagen Passat, dar, potrivit surselor noastre, nu ar avea nimic împotrivă să-i fie demolat pentru a se construi în locul lui o parcare civilizată. Şi, înainte de a vă invita să completaţi, prin comentarii şi scrisori pe adresa redacţiei, lista politicienilor "garajişti", reamintim că şi fostul primar al Galaţiului, Dumitru Nicolae, trecuse în declaraţia de avere un garaj de 22 de metri pătraţi, cumpărat în 1997, când edilul oraşului era Eugen Durbacă.

Citit 6012 ori Ultima modificare Vineri, 07 Februarie 2014 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.