Noi facilităţi în transportul public local de la 1 aprilie

Noi facilităţi în transportul public local de la 1 aprilie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au decis care vor fi facilităţile acordate unor categorii de persoane la transportul public local realizat cu mijloacele de transport ale SC Transurb SA Galaţi, începând cu 1 aprilie 2014 şi până la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi pentru anul 2015.

Dacă, iniţial, s-au luat în calcul facilităţi pentru pensii de 1.500 de lei, hotărârea adoptată prevede cu totul altceva. Astfel, vor beneficia de abonament gratuit pe o linie doar pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.000 de lei brut pe lună. De asemenea, vor primi abonament gratuit pe o linie persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani, precum şi pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr.448/2006 şi de HCL nr.126/2007. Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat rămân, în continuare, cu o reducere de 50 la sută a preţului la abonamentul pe o linie. De aceeaşi facilitate vor beneficia şi persoanele care primesc indemnizaţie de şomaj.

Abonamentele vor fi eliberate de SC Transurb SA Galaţi la solicitarea persoanelor îndreptăţite, pe baza documentelor doveditoare privind veniturile obţinute sau a statutului de elev, student sau şomer.

Citit 3344 ori Ultima modificare Vineri, 28 Martie 2014 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.