POLITICĂ DE WEEKEND/ Cine sunt tinerii gălăţeni promovaţi politic în funcţii publice

POLITICĂ DE WEEKEND/ Cine sunt tinerii gălăţeni promovaţi politic în funcţii publice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din „lipitori de afişe” şi „echipă de zgomot” care scandează la mitinguri sau acţiuni de propagandă, tinerii au ajuns să ocupe şi funcţii publice * Iată cine sunt „vlăstarele” de nădejde ale formaţiunilor politice


„Tineret, mândria ţării!”, era unul dintre sloganurile preferate ale vremurilor de dinainte de 1989. După Revoluţie, partidele au înţeles iute cât de importantă este o organizaţie de tineret însufleţită şi gata de acţiune. Dacă o lungă perioadă în care vlăstarele de partid s-au îndeletnicit doar cu lipitul de afişe electorale, agitaţie, urale şi scandări la mitinguri şi lansări de candidaţi, iată că, treptat, tinerii au început să ocupe funcţii importante în administraţia locală sau centrală, în consilii locale şi judeţene. Iată cine sunt junii politici în care seniorii celor mai reprezentative partide gălăţene au investit încredere. Precizăm că în organizaţiile de tineret pot activa doar persoanele cu vârsta maximă de 35 de ani.

PSD

Liderul organizaţiei municipale TSD Galaţi, Ionuţ Pucheanu, este directorul general al Serviciului Public Ecosal, din cadrul Primăriei, şi a ţinut să ne asigure că „organizaţia de seniori a PSD Galaţi a avut permanent grijă să promoveze tinerii de valoare. La rândul lor, tinerii din TSD Galaţi au demonstrat că pot face faţă oricăror provocări şi fac cinste organizaţiei de seniori cu rezultate foarte bune în activitate”. TSD-iştii care au ajuns consilieri judeţeni sunt Carmen Pintilie, Daniela Buruiană, Iulian Şerban şi Dorin Butunoiu – preşedintele organizaţiei judeţene a TSD. La Consiliul Local Galaţi, TSD este reprezentat de Marius Humelnicu. În ceea ce priveşte instituţiile gălăţene, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) este condusă de doi TSD-işti: Cezar Năstase - director general şi Nicoleta Harţegan – directoare adjunctă. Răzvan Topală este director adjunct la SC Gospodărire Urbană, Igor Bejan – director adjunct la Casa de Cultură a Studenţilor), iar Marian Ursu - director adjunct la Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Galaţi.

PNL

Liderul TNL Galaţi este liberalul George Stângă, consilier judeţean şi coordonatorul regional Agenţiei Teritoriale a Autorităţii Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC). „De când sunt preşedinte TNL (2010) facem echipă cu organizaţia de seniori, suntem consultaţi la decizii, avem şi responsabilităţi importante în cadrul partidului. Eu sunt secretar coordonator PNL pe judeţ, cel mai tânăr secretar coordonator din România”, ne-a mărturisit liberalul, mândru că figurează şi printre candidaţii la Parlamentul European. Acesta a adăugat că, în acest mandat, pentru prima dată în istoria PNL Galaţi, tinerii au un deputat în Parlamentul României, pe George Scarlat. Medicul Raul Mihailov este la al doilea mandat în Consiliul Local. În ceea ce priveşte funcţiile de directori ocupate de membrii TNL, Gelu Tacea conduce Parcul de Soft, iar Silviu Bacalum, fost consilier personal al primarului Marius Stan, este director al Direcţiei Generale Servicii Publice din cadrul Primăriei Galaţi, iar cu câţiva ani în urmă a fost director adjunct al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Galaţi. Nu trebuie uitat nici Teodor Iulian Gheorghe, care a rămas director în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor chiar şi după ce Victor Paul Dobre nu a mai ocupat funcţia de ministru. TNL se mândreşte şi cu un viceprimar liberal, Mihai Caşu de la Movileni.

PC

La PC, liderul organizaţiei de tineret este Vali Viorel Sandu, şeful Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Galaţi. Paradoxal, în vreme ce liderii organizaţiilor de tineret ale celorlalte partide au vorbit cu plăcere şi mândrie despre colegii lor, consideraţi suficient de valoroşi şi de pregătiţi pentru a ocupa funcţii publice, tânărul PC-ist a refuzat să facă acest lucru. Aşa că am încercat să-i identificăm noi. Cel mai bun exemplu pentru cât de sus pot ajunge tinerii conservatori este Iuliana Constantinescu (foro), de doar 32 de ani, numită subprefect al judeţului Galaţi, care, e adevărat, a trebuit să renunţe la carnetul de partid pentru a ocupa această funcţie. O urmează Daniel Răzvan Olaru - director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Gina Paladi, consilier local, care împlineşte anul acesta 36 de ani. Eduard Grosu, directorul Gospodărire Urbană şi Răzvan Avram, directorul Agenţiei de Plăţi şi Prestaţii Sociale fac parte dintre foştii tineri, actuali seniori, susţinuţi de PC.

Şi ei sunt tineri!

Chiar dacă nu au funcţii în administraţie, tinerii de la PDL şi PP-DD trebuie şi ei nominalizaţi. Alin Mihai este la al doilea mandat de consilier local PDL. Iar PP-DD se poate mândri cu Simona Hapeci - consilier judeţean şi Monica Dascălu - consilier local.

Citit 3968 ori Ultima modificare Vineri, 04 Aprilie 2014 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.