Controverse la un contract de 3,2 milioane de lei: Brăilenii au suspendat o licitaţie la Primăria Galaţi

Controverse la un contract de 3,2 milioane de lei: Brăilenii au suspendat o licitaţie la Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi va trebui să mai aştepte până când îşi va putea desemna paznici noi. Licitaţia deschisă pentru achiziţia serviciilor de pază, care ar fi trebuit să aibă loc pe 22 aprilie, a fost suspendată. Motivul? O firmă brăileană a depus contestaţie, iar procedura a fost suspendată până la soluţionarea ei de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

După cum v-am mai informat, Primăria a scos la licitaţie deschisă contractul de servicii de pază pentru sediile şi obiectivele din oraşul nostru, dar şi pentru Vila Bucegi, imobil proprietate a Consiliului Local Galaţi situat în localitatea Călimăneşti – Căciulata, judeţul Vâlcea, aflat într-o stare avansată de degradare. Valoarea totală estimată a contractului se ridică la 2.207.920 lei pentru anul 2014, din care 2.156.960 de lei, fără TVA pentru sediile şi obiectivele din Galaţi, şi 50.960 de lei fără TVA pentru vila Bucegi. Contractul include şi posibilitatea prelungirii lui în aprilie 2015, caz în care valoarea totală se ridică la 3.289.440 de lei. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai mic preţ. Pe lista celor 30 de obiective care trebuie păzite figurează clădirea Primăriei din Domnească nr. 38, Patinoarul Artificial, Sala Sporturilor, Grădina Publică, Orăşelul Copiilor şi parcurile publice, dar şi sediile serviciilor de taxe şi impozite şi Centrul de Informare a Cetăţeanului.

La loc comanda

Ei bine, planurile Primăriei au fost date peste cap de de SC Protect Privatsecurity SRL, din judeţul Brăila, care a depus contestaţie acuzând că Primăria nu a respectat prevederile legale. Mai exact Mihai Nicu, reprezentantul legal al firmei, în calitate de ofertant, contestă modul de organizare a licitaţiei de către Primărie şi o acuză de nerespectarea OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică. Firma brăileană acuză Primăria că a publicat anunţul privind licitaţia doar pe site-ul propriu, dar nu şi pe SEAP! „Mare ne-a fost surpriza când am constatat faptul că pe SEAP nu figura nicio procedură de licitaţie având drept autoritate contractantă Primăria municipiului Galaţi. Considerăm că se încalcă foarte grav prevederile legale din domeniu precum şi regulile referitoare la transparenţa aplicabilă achiziţiilor publice, încercându-se pe această cale o limitare a dreptului de participare la procedură pentru orice operator economic”, se precizează în contestaţia firmei brăilene.

Rămâne de văzut ce va decide CNSC şi când va fi reluată licitaţia pentru pază.

Citit 2038 ori Ultima modificare Luni, 28 Aprilie 2014 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.