Bătălie mare în Colegiul nouă din oraş/ Opt pe-un loc la "admiterea" în Parlamentul României
Foto: Foto: Corina Dobre

Bătălie mare în Colegiul nouă din oraş/ Opt pe-un loc la "admiterea" în Parlamentul României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Viaţa liberă" vă prezintă lista candidaţilor pentru fotoliul de deputat din cartierul Aviaţiei * Filiala locală a unui partid nu a apelat la un gălăţean, ci la un bucureştean get-beget, cu domiciliul stabil în Capitală


Peste 66.000 de gălăţeni sunt aşteptaţi să se prezinte la urne pe data de 25 mai, simultan cu alegerile europarlamentare, pentru a-şi alege un nou deputat în Colegiul 9, pentru care s-au înscris în „bătălie” nu mai puţin de trei reprezentante ale sexului frumos şi cinci bărbaţi, cei mai mulţi dintre competitori bucurându-se de ceva notorietate în rândul locuitorilor de la malul Dunării. Dacă le va fi de folos sau nu, rămâne de văzut în urma scrutinului din 25 mai.

Cert este că doi profesori, doi jurişti, doi economişti şi doi ingineri sunt candidaţii oficiali, ei reprezentând şapte partide şi o alianţă politică.

Doamnele care vor să reprezinte Aviaţiei în Parlament

Laura Marin, Monica Dascălu şi Angela Daniela Hâncu sunt doamnele pe care au mizat Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC, Partidul Poporului - Dan Diaconescu şi Partidul Forţa Civică în „bătălia” pentru fotoliul de deputat din Colegiul 9.

Laura Marin are 45 de ani, este cadru didactic şi inspector şcolar general al ISJ Galaţi. Social-democrata este membru al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Monica Dascălu are 38 de ani, este cadru didactic şi consilier municipal, fiind totodată vicepreşedinte al Biroului Politic Judeţean al PP-DD.

Angela Daniela Hâncu este cel mai tânăr candidat înscris în competiţie. Are 35 de ani, este de profesie jurist, iar în prezent activează în mediul privat, având funcţia de consilier juridic în cadrul unei societăţi.

Pe Monica Dascălu şi Angela Daniela Hâncu le leagă însă un lucru puţin cunoscut de către cei mulţi: ambele sunt soţii de militari.

Ei sunt bărbaţii pe care au pariat partidele

Sorin Dănăilă, candidatul Partidului Naţional Liberal, are 45 de ani şi este economist de profesie. Dănăilă ocupă, de câţiva ani, funcţia de director de programe în cadrul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, dar este şi om de afaceri. Sorin Dănăilă este membru în cadrul Biroului Politic Local şi Biroului Politic Teritorial.

Nicuşor Iulian Aramă este prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară. Aramă are 47 de ani, este inginer de profesie, activează în cadrul Electrica, de mai mulţi ani, precum şi în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” şi are şi câteva afaceri.

Doruleţ Nelu Resmeriţă, candidatul Partidului Democrat Liberal, este preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL. Resmeriţă are 47 de ani, este inginer de profesie şi, pe lângă Universitatea „Dunărea de Jos”, lucrează în cadrul a două societăţi private, la una dintre acestea fiind acţionar unic.

Gheorghe Eugen Stamate este preşedinte al Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat. Are 38 de ani, este economist de profesie, unic acţionar al unei societăţi şi consilier de marketing în cadrul unei fundaţii umanitare.

Din dorinţa de a ieşi din tipare ori poate pentru că nu a avut priză la gălăţeni, filiala locală a Partidului România Mare, căruia la acest moment îi lipseşte şi un sediu, a apelat la un bucureştean pentru alegerile parţiale. Sebastian-Aurelian Constantin este născut în Bucureşti, acolo unde, de altfel, are şi domiciliul stabil. De profesie jurist, este consilier juridic în cadrul unei firme. Din informaţiile noastre, soţia sa este consilier în cadrul Primăriei Sectorului 1.

Ordinea pe buletinul de vot, prin tragere la sorţi

Joi, membrii Biroului Electoral de Circumscripţie vor stabili prin tragere la sorţi ordinea pe buletinul de vot a candidaţilor gălăţeni pentru Colegiul 9. Potrivit judecătorului Robert George Florea, preşedintele Biroului Electoral al Circumscripţiei nr. 18 - judeţul Galaţi, în Colegiul 9 vor funcţiona 44 de secţii de votare.

Campania electorală dedicată alegerilor parţiale pentru Camera Deputaţilor va debuta sâmbătă, 10 mai, şi se va încheia odată cu cea rezervată alegerilor europarlamentare, pe 24 mai, la ora 7.00.

La alegerile parţiale din Colegiul 9 sunt aşteptaţi să participe gălăţenii cu drept de vot din cartierele Aurel Vlaicu, Micro 13B, Micro 14, Micro 38, Micro 39 A, B şi C şi Micro 40.

Citit 3999 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Mai 2014 09:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.