Primăria se pregăteşte de noi demolări/ Municipalitatea şi-a cumpărat concasor

Primăria se pregăteşte de noi demolări/ Municipalitatea şi-a cumpărat concasor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşa se poate spune, dat fiind că municipalitatea, cu sprijinul Consiliului Local, a luat o serie de măsuri pentru a da utilitate deşeurilor inerte (tip moloz şi alte resturi provenite din construcţii).

Primul obiectiv al Primăriei este să cumpere, prin licitaţie, un concasor cu fălci, care va intra în gestiunea Serviciului Public Ecosal Galaţi. Valoarea estimată a utilajului este 1.209.000 lei, criteriul de selecţie fiind preţul cel mai scăzut. Potrivit directorului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, concasorul este mai mult decât necesar, pentru că va permite refolosirea deşeurilor rămase din construcţii, după ce vor fi fost sfărâmate. În funcţie de granulaţia materialului rezultat din concasare, el poate fi folosit, de exemplu, la umplerea sau acoperirea unor zone ce vor fi ulterior dezvoltate urban. Dând utilitate acestor materiale inerte, Primăria va fi nevoită să achiziţioneze cantităţi mai mici de materiale de construcţii pentru umplutură.

Pentru că oraşul este marcat de depozite amenajate ad-hoc de moloz şi materiale de construcţii, aleşii locali au decis să umple groapa de la lacul Vânători, din care s-a luat pământ galben cu deşeuri rezultate din activităţile de construcţii şi demolări. După umplerea gropii de la lacul Vânători, cu pământ, deşeuri de beton şi moloz, zona se va transforma în depozit special amenajat. Toate aceste măsuri menite să facă ordine şi curăţenie în oraş sunt totodată un semn că primăria va continua campania de demolări începută cu garajele din Micro 19 şi Ancora.

Citit 3841 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Mai 2014 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.