Absurd de Galaţi - Metamorfoza teraselor

Absurd de Galaţi - Metamorfoza teraselor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde. Pe 17 octombrie 2013, fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco arunca umbre de îndoială, după cum scriam în ziar la acea vreme, asupra legalităţii terasei "Doors", situată în vecinătatea Parcului Eminescu. „S-a realizat o împrejmuire a spaţiului respectiv cu termopan şi îl invit pe Stan să ne spună dacă pentru aceste lucrări a existat vreun aviz de la Primărie, să ne explice care este forma juridică a terenului, este închiriere, concesiune, pentru că este vorba de domeniu public”, declara Nicuşor Ciumacenco. În replică, purtătorul de cuvânt al Primăriei (la acea vreme), Mihai Costache, declara că există o autorizaţie de construcţie provizorie, iar faptul că s-au pus nişte geamuri nu înseamnă că terasa a devenit permanentă.

Pe 26 martie 2014, pe pagina oficială de Facebook, primarul Marius Stan anunţa că a dispus demolarea terasei ”Doors”, iar pe 28 aprilie, edilul scria: „Ce era de demonstrat, am demonstrat! Astăzi a început demolarea terasei Doors. De acum încolo, nicio construcţie ilegală nu va mai rămâne în picioare”. Şi într-adevăr, au fost desfiinţate acoperişul şi împrejmuirea de geam termopan a terasei, rămânând doar postamentul de lemn.

Pe 4 mai, postamentul cu pricina a fost acoperit cu mese, scaune şi umbreluţe, adică terasa a revenit la acelaşi stadiu la care era şi în vara trecută. Nici nu mai contează dacă bistroul cu pricina a avut-o şi n-o mai are ca acţionar pe soţia primarului sau că Primăria este cea care dă aviz de funcţionare teraselor sau extinderilor de terase sezoniere. Importantă este metamorfoza unei terase în Noul Galaţi. Absurd, dar adevărat.

Citit 2267 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Mai 2014 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.