Politică de weekend/ Viaţă de familie între două primării: Soţii Ţuchel, un cuplu în politică

Politică de weekend/ Viaţă de familie între două primării: Soţii Ţuchel, un cuplu în politică

Foto: Herny Codenie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

* Spre deosebire de alţi politicieni care au preferat să-şi ţină soţiile departe de partid, liberalul Daniel Gerhardt Ţuchel nu numai că a devenit mentorul politic al Narcisei Helena Ţuchel, dar a şi propulsat-o în administraţie


Narcisa Helena Ţuchel este primăriţa comunei Ţepu, iar Daniel Gerhardt Ţuchel, primarul municipiului Tecuci, ambii fiind aleşi în aceste funcţii în 2012. Narcisa Ţuchel este membră PNL de mai bine de zece ani şi înainte de a fi aleasă primar în comuna pe care, timp de opt ani, a condus-o soţul său, a fost directorul firmei de familie, Gadmel SRL Tecuci, profesia sa de bază fiind de inginer chimist.

Împreună, la şedinţele de partid

În vreme ce soţii de politicieni rămân adesea singure, cu casa plină de musafiri, pentru că soţul are şedinţă, dna Ţuchel îşi însoţeşte bărbatul la întrunirile politice de la Galaţi şi nu numai. „La lansarea candidaţilor de la Brăila am fost amândoi, aşa că a fost un bun prilej să mai stăm împreună. Nu e uşor, dar e o chestiune pe care ne-am asumat-o şi pe care trebuie să o ducem la capăt. E adevărat că ea are o viaţă mai dulce, la Ţepu, eu, din păcate, 10-12 ore pe zi le petrec la Primărie. Mulţi s-au străduit să-mi spună că nu merită efortul. Eu, care am avut două mandate la Ţepu, ştiu că am muncit foarte mult în prima parte a primului mandat, dar ulterior am avut foarte mari satisfacţii. Sunt convins că vor veni şi satisfacţiile şi că tecucenii vor înţelege eforturile pe care le facem. Tecuciul a fost lăsat în urmă şi trebuie să recuperăm”, spune Daniel Ţuchel.
Şi mai e ceva, doamna primar Ţuchel nu poate da vina pe „greaua moştenire” lăsată de fostul primar.

Arte marţiale

Fiicele familiei Ţuchel, Helene Denisa, de 14 ani şi Johanna Bianca, de 13 ani, au învăţat disciplina nu numai de la tatăl lor, care a fost ofiţer de carieră (locotenent) în armata română, ci şi de la antrenorul de arte marţiale, Sempai Iku Volanschi, fondatorul Clubului Akikai. Pe Bianca, de altfel, aţi şi văzut-o la „Românii au Talent”, evoluând în cadrul trupei Akikai Junior. „Ambele fete practică artele marţiale, numai că cea mare se pregăteşte intens pentru liceu şi a lăsat antrenamentele pentru o perioadă. Am întrebat-o de ce când are puţin timp nu se duce la karate şi mi-a explicat că atunci când nu mergi foarte des la antrenamente îţi ieşi din formă şi ea vrea să fie în formă la examenul de capacitate. Artele marţiale le modelează nu numai fizic, ci şi psihic, întărindu-le încrederea în sine”, spune tatăl lor.

Citit 2621 ori Ultima modificare Vineri, 16 Mai 2014 17:45

5 comentarii

 • postat de MARGELATU Duminică, 18 Mai 2014 18:13 151.18.207.*** Link la comentariu
  0
  0

  E beton domnu' si domna Tuchel,el este fost locotenent in armata romana care s-a acoperit de glorie in cei 24 de ani care au trecut de la asa zisa revolutie facuta de "Bunicuta" si acolitii ei, iar ea este un eminent inginer chimist care n-a profesat niciodata dar care a fost directorul unui s.r.l. de familie pana a fi aleasa primar in comuna Tepu....Wonderfull!!Astea da CV-uri tata,plus si faptul ca sunt amandoi membri PNL(partidul celor mai multi hoti raportat la procentul pe care il au in parlament)ii poate recomanda inclusiv pentru primaria resedintei de judet-Galati.Pai ce frate galatenii sa fie asa prosti si sa-si aleaga un tzaran primar.Hai sa fim seriosi ca domnu' primar n-a facut nimic pentru orasul Tecuci in cei aproape doi ani de mandat si ca nici nu poate face nimic pentru ca nu stie.Restul sunt povesti de adormit copii.

  Raportează
 • postat de Daniel Duminică, 18 Mai 2014 17:06 95.76.33.*** Link la comentariu
  0
  1

  La primaria TEPU ,nu o gasiti pe doamna TUCHEL , ci pe fratele domnului TUCHEL care ii tine locul ei .Ar fi bine sa va informati .

  Raportează
 • postat de Take Duminică, 18 Mai 2014 16:49 78.97.72.*** Link la comentariu
  0
  0

  Daca Marius Stan este invins usor de un tzaran din comuna Tepu, atunci cum sa ne mai incredem ca poate administra un oras mare precum Galatiul? E clar ca Marius Stan a pierdut lupta politica din cadrul PNL. E clar ca Marius Stan nu este un luptator. Bravo Tuchel! Esti tare.

  Raportează
 • postat de SZEKELY Duminică, 18 Mai 2014 11:18 93.118.196.*** Link la comentariu
  2
  3

  votati Vadim la europarlamentare , un stalp impotriva ungurilor si a lui Tokes in parlamentul Europei

  Raportează
 • postat de Doru Duminică, 18 Mai 2014 08:57 78.96.236.*** Link la comentariu
  3
  2

  Domnul primar Tuchel v-a fi urmatorul presedinte PNL Galati. Deja a inceput sa isi faca imagine in acest sens. Este un politician de cariera, plecat de jos: comuna Tepu, apoi Tecuci, urmeaza PNL Galati. Marius Stan a pierdut competitia cu tanarul Tuchel. Marius Stan poate sa-si ia ADIO de la PNL Galati.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.