Politică de weekend/ Viaţă de familie între două primării: Soţii Ţuchel, un cuplu în politică
Foto: Foto: Herny Codenie

Politică de weekend/ Viaţă de familie între două primării: Soţii Ţuchel, un cuplu în politică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spre deosebire de alţi politicieni care au preferat să-şi ţină soţiile departe de partid, liberalul Daniel Gerhardt Ţuchel nu numai că a devenit mentorul politic al Narcisei Helena Ţuchel, dar a şi propulsat-o în administraţie


Narcisa Helena Ţuchel este primăriţa comunei Ţepu, iar Daniel Gerhardt Ţuchel, primarul municipiului Tecuci, ambii fiind aleşi în aceste funcţii în 2012. Narcisa Ţuchel este membră PNL de mai bine de zece ani şi înainte de a fi aleasă primar în comuna pe care, timp de opt ani, a condus-o soţul său, a fost directorul firmei de familie, Gadmel SRL Tecuci, profesia sa de bază fiind de inginer chimist.

Împreună, la şedinţele de partid

În vreme ce soţii de politicieni rămân adesea singure, cu casa plină de musafiri, pentru că soţul are şedinţă, dna Ţuchel îşi însoţeşte bărbatul la întrunirile politice de la Galaţi şi nu numai. „La lansarea candidaţilor de la Brăila am fost amândoi, aşa că a fost un bun prilej să mai stăm împreună. Nu e uşor, dar e o chestiune pe care ne-am asumat-o şi pe care trebuie să o ducem la capăt. E adevărat că ea are o viaţă mai dulce, la Ţepu, eu, din păcate, 10-12 ore pe zi le petrec la Primărie. Mulţi s-au străduit să-mi spună că nu merită efortul. Eu, care am avut două mandate la Ţepu, ştiu că am muncit foarte mult în prima parte a primului mandat, dar ulterior am avut foarte mari satisfacţii. Sunt convins că vor veni şi satisfacţiile şi că tecucenii vor înţelege eforturile pe care le facem. Tecuciul a fost lăsat în urmă şi trebuie să recuperăm”, spune Daniel Ţuchel.

Şi mai e ceva, doamna primar Ţuchel nu poate da vina pe „greaua moştenire” lăsată de fostul primar.

Arte marţiale

Fiicele familiei Ţuchel, Helene Denisa, de 14 ani şi Johanna Bianca, de 13 ani, au învăţat disciplina nu numai de la tatăl lor, care a fost ofiţer de carieră (locotenent) în armata română, ci şi de la antrenorul de arte marţiale, Sempai Iku Volanschi, fondatorul Clubului Akikai. Pe Bianca, de altfel, aţi şi văzut-o la „Românii au Talent”, evoluând în cadrul trupei Akikai Junior. „Ambele fete practică artele marţiale, numai că cea mare se pregăteşte intens pentru liceu şi a lăsat antrenamentele pentru o perioadă. Am întrebat-o de ce când are puţin timp nu se duce la karate şi mi-a explicat că atunci când nu mergi foarte des la antrenamente îţi ieşi din formă şi ea vrea să fie în formă la examenul de capacitate. Artele marţiale le modelează nu numai fizic, ci şi psihic, întărindu-le încrederea în sine”, spune tatăl lor.

Citit 3016 ori Ultima modificare Vineri, 16 Mai 2014 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.