De ce nu e gata strada Basarabiei

De ce nu e gata strada Basarabiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strada Basarabiei tocmai a împlinit şase luni de când zace neterminată pe o porţiune de câţiva metri lungime, autorităţile ridică neputincioase din umeri, iar şoferii mestecă înjurături în barbă. Pe zi ce trece, termenul de finalizare a lucrării devine tot mai nesigur.

Pe 3 decembrie 2013, anunţam că porţiunea dintre intersecţia cu strada Anul Revoluţiei 1848 şi intersecţia cu bulevardul George Coşbuc va rămâne închisă până la primăvară, din cauza şinelor de tramvai care trebuie înlocuite. În acest scop, s-au făcut chiar şi două expertize, plătite din bani publici, care au scos la iveală că şina de tramvai de pe tronsonul cuprins între bulevardul Coşbuc şi strada Poşta Veche (360 metri liniari) nu mai poate fi refolosită. Şi că, paradoxal, deşi în acte linia de tramvai avea 13 ani, arată de parcă ar avea 60, dar nimeni nu poate spune dacă atunci când a fost montată era nou-nouţă, mai ales că durata normată de folosinţă pentru un astfel de mijloc fix este de 40 de ani!

La finele lunii martie 2014, autorităţile erau optimiste, spunând că de îndată ce Consiliul Local va aproba înlocuirea şinelor, se va face licitaţia şi în vară totul va fi gata. Iată că a venit şi vara, iar lucrurile au rămas cum erau în iarnă.

Explicaţiile le-a dat primarul Marius Stan: „De două ori, ANRMAP (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice - n.r.) ne-a respins caietul de sarcini pentru achiziţia de şină de tramvai pentru bucăţica din Basarabiei. Este incredibil! Asta ne împiedică să terminăm o lucrare care trebuia terminată de şase luni. Suntem legaţi de mâini şi de picioare".

Cum nu ştim când se va finaliza strada, vă putem spune măcar cât vor costa lucrările: peste 3,4 milioane de lei, de la bugetul local.

CITEŞTE ŞI: Strada Basarabiei ar putea înghiţi mai mulţi bani decât s-a estimat iniţial

Citit 2182 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iunie 2014 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.