De ce nu e gata strada Basarabiei

De ce nu e gata strada Basarabiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strada Basarabiei tocmai a împlinit şase luni de când zace neterminată pe o porţiune de câţiva metri lungime, autorităţile ridică neputincioase din umeri, iar şoferii mestecă înjurături în barbă. Pe zi ce trece, termenul de finalizare a lucrării devine tot mai nesigur.
Pe 3 decembrie 2013, anunţam că porţiunea dintre intersecţia cu strada Anul Revoluţiei 1848 şi intersecţia cu bulevardul George Coşbuc va rămâne închisă până la primăvară, din cauza şinelor de tramvai care trebuie înlocuite. În acest scop, s-au făcut chiar şi două expertize, plătite din bani publici, care au scos la iveală că şina de tramvai de pe tronsonul cuprins între bulevardul Coşbuc şi strada Poşta Veche (360 metri liniari) nu mai poate fi refolosită. Şi că, paradoxal, deşi în acte linia de tramvai avea 13 ani, arată de parcă ar avea 60, dar nimeni nu poate spune dacă atunci când a fost montată era nou-nouţă, mai ales că durata normată de folosinţă pentru un astfel de mijloc fix este de 40 de ani!
La finele lunii martie 2014, autorităţile erau optimiste, spunând că de îndată ce Consiliul Local va aproba înlocuirea şinelor, se va face licitaţia şi în vară totul va fi gata. Iată că a venit şi vara, iar lucrurile au rămas cum erau în iarnă.
Explicaţiile le-a dat primarul Marius Stan: „De două ori, ANRMAP (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice - n.r.) ne-a respins caietul de sarcini pentru achiziţia de şină de tramvai pentru bucăţica din Basarabiei. Este incredibil! Asta ne împiedică să terminăm o lucrare care trebuia terminată de şase luni. Suntem legaţi de mâini şi de picioare".
Cum nu ştim când se va finaliza strada, vă putem spune măcar cât vor costa lucrările: peste 3,4 milioane de lei, de la bugetul local.


CITEŞTE ŞI: Strada Basarabiei ar putea înghiţi mai mulţi bani decât s-a estimat iniţial

Citit 2071 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iunie 2014 16:43

2 comentarii

 • postat de Drumuri Vrem!
  Marți, 03 Iunie 2014 10:27
  193.231.148.***
  Bine, bine. Aici linia de tramvai este vinovata ca nu sta cum vrea ANRPMAP, dar Viaductul ce problema mai are de nu se misca nimic in zona? Data limita era parca iulie 2014 si suntem deja in luna iunie? Ce investitor va dori sa coboare si sa urce o vale cand exista un pod mai rapid? Deja ne-am facut de ras suficient. Visam tuneluri pe sub Dunare....Dati-ne mai multe concerte sa ne linistim ca va injuram zilnic, ora de ora, minut de minut.
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 03 Iunie 2014 07:23
  5.13.161.***
  Aceasta strada neterminata este culmea incompetentei unei autoritati locale ce se afla in Europa. Stimati conducatori ai urbei ce va dati rotunzi in ale managementului unui oras european pe aceasta cale vreau sa va anunt ca strada Basarabiei este soseaua pe care unii o folosesc ca sa intre in Europa (pe aici vor trece zilnic in drumul lor spre litoralul bulgaresc sau romanesc zeci de rusi, ucrainieni etc. ). Atunci toti acesti oameni vor spune: ce primar incompetent si ce functionari puturosi, nu sunt in stare sa repare o strada de 100 metri. RUSINE, RUSINE, RUSINE.
  Eu ca si locuitor ai acestui oras voi spune la fel: RUSINE, RUSINE, RUSINE.
  Domnule primar dvs. doriti sa construiti blocuri, sa reabilitati nu stiu cate strazi, sa construiti stadioane de milioane de euro dar cu parere de rau va spun ca nu sunteti in stare sa puneti 100 metri de asfalt si 100 metri linie de tramvai. Sa nu va suparati pe mine dar va rog sa ii dati afara pe cei care trebuiau sa isi faca treaba si nu si-au facut-o.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.