Absurd de Galaţi/ TROLEIBUZE tractate cu... tractorul

Absurd de Galaţi/ TROLEIBUZE tractate cu... tractorul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd, ori, de-a dreptul, le întreţin! Recent, aleşii locali au aprobat achiziţionarea a 14 troleibuze noi, pornind de la premiza că transportul electric este unul de viitor, demonstrat de intenţiile unor mari oraşe europene de a renunţa total la transportul pe carburant, în favoarea celui electric, care are avantajul de a fi atât ecologic, cât şi economic. În plus, cheltuielile de întreţinere sunt mici, siguranţa circulaţiei şi confortul călătorilor sunt asigurate.

Potrivit deciziei aleşilor, valoarea totală a investiţiei este de 5,2 milioane de euro (23,4 milioane de lei), bani de care Primăria urmează să facă rost împrumutându-se de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Toate bune şi frumoase, dacă avem în vedere că zestrea SC Transurb numără doar 13 troleibuze - zece cumpărate în 2008, trei datând din 2001 - din care doar opt se regăsesc pe traseu. Numai că nu doar numărul de trolee este problema, ci şi firul de contact!

Directoarea Transurb, Genica Totolici, a spus că înlocuirea firului de contact numai pe reţeaua Micro 19 - Parc CFR costă 500.000 de euro, iar investiţia nu este prinsă în împrumut. Firul de contact, vechi din 1985, pune mari probleme, rupându-se frecvent pe traseu şi generând probleme. E clar că, în aceste condiţii, ar trebui mai întâi schimbat firul, eventual extinsă reţeaua, pentru a acoperi mai multe zone, şi abia apoi rezolvată problema achiziţiei de noi troleibuze.

Potrivit unei legende urbane, în 1989, când pe străzile Galaţiului a fost inaugurat troleibuzul, în ştirea difuzată la TVR s-a fost filmat doar din spate. Motivul? În faţă troleibuzul era tractat de un tractor! Mergând pe această idee n-ar fi exclus să avem trolee noi în oraş, dar să nu poată circula din cauza vechimii firului de contact. Absurd, dar adevărat!

Citeşte şi: O lună de testări/ AUTOBUZUL ELECTRIC intră pe traseele Transurb

Citit 2143 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iunie 2014 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.