VIDEO/ Primăria a dat 21 de locuinţe pentru EVACUAŢII din casele retrocedate
Foto: Foto: Anca Melinte

VIDEO/ Primăria a dat 21 de locuinţe pentru EVACUAŢII din casele retrocedate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Nu sunt în al nouălea, ci în al zecelea cer! Vă daţi seama, după şase ani de aşteptare, să mi se spună la telefon că mi se dă casă… Dumneavoastră cum v-aţi simţi, dacă aţi fi în locul meu? Nu aţi fi fericită? Vă daţi seama: să staţi într-o singură cameră, trei persoane, fără WC, fără apă, să vă spălaţi la balie şi să primiţi un telefon că vi se dă o casă confortabilă? Am un singur copil, o fată de 17 ani, şi pentru el ne-am luptat, şi eu, şi soţul. Nu am cuvinte să vă spun cât sunt de fericită!”, a mărturisit emoţionată, gălăţeanca Mariana Vasilache, care tocmai primise din mâna primarului Marius Stan cheile unui apartament la blocul A4, de pe strada Traian.

Acesta a fost doar unul dintre momentele emoţionante care au avut loc ieri, în sala de protocol a Primăriei Galaţi, unde primarul Marius Stan a semnat ordinele de repartiţie pentru 21 de familii evacuate din case retrocedate şi le-a înmânat cheile locuinţelor sociale în care se vor muta.

Evacuată de două ori

Cu lacrimi în ochi era şi o bătrânică de 85 de ani, care a trecut de două ori prin aceeaşi cumplită încercare: evacuarea din casa retrocedată fostului proprietar. „Nu mă aşteptam să mai am casă. Măcar acum, la sfârşit, să fiu şi eu mulţumită de viaţă. Tot binele din lume vă doresc”, a spus copleşită bătrâna, luând, cu mâini tremurătoare, cheia locuinţei, oferită de edilul urbei, şi el la fel de emoţionat.

Şi pentru familia Mihai bucuria a fost la fel de mare, când a aflat că va primi un confortabil apartament cu patru camere la blocul A4: „Ne-am luptat pentru această casă şi acum sper să fie într-un ceas bun. Le doresc tinerilor care au copii şi familii să primească şi ei o şansă. Aşteptăm de doi ani să primim casă, iar acum două luni am primit ordin de evacuare. Avem trei copii, o fată de zece, un băiat de nouă ani şi o fetiţă de cinci ani, şi mulţumim Primăriei că ni s-a dat o şansă”, au spus soţii Mihai, veniţi să ia cheile împreună cu fetiţa lor, Rebeca.

Primarul Marius Stan a recunoscut că unele dintre retrocedările imobiliare sunt incontestabile, altele sunt „cu cântec”, dar ar fi greu să reia dosare de la zero. „Acestea sunt momente plăcute, când văd oameni senini, când dăm diplome pentru 50 de ani de căsnicie sau, acum, când dăm case. Să se bucure sănătoşi de aceste locuinţe. Multe dintre apartamentele pe care le dăm sunt rămase de la cei care au fost evacuaţi din cauza neplăţii întreţinerii şi chiriei, şi toate sunt renovate”, a spus Stan.

Odată cu înmânarea cheilor, primarul le-a atras atenţia că, deşi sunt locuinţe sociale, costurile întreţinerii nu vor fi mici, şi trebuie să-şi chivernisească banii, pentru a nu ajunge să fie evacuaţi din cauza datoriilor.

   

Citeşte şi: Primarul Marius Stan la JUMĂTATEA mandatului: Ce-a făcut şi ce N-A FĂCUT (FOTO)

Citit 1350 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.