Contract de 609.000 de euro pentru PARCAREA din Micro 19/ ŞANTIER pe fosta baterie de GARAJE (FOTO)
Foto: Foto: Anca Melinte

Contract de 609.000 de euro pentru PARCAREA din Micro 19/ ŞANTIER pe fosta baterie de GARAJE (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trei asocieri de firme se bat pentru contractul de proiectare şi execuţie a parcării cu spaţii verzi şi loc de joacă din Micro 19 * Investiţia se va face pe locul fostei baterii de 144 de garaje * Până când Primăria va decide câştigătorul, lucrările la reţelele edilitare şi lărgirea aleilor de acces au restricţionat circulaţia auto şi pietonală în zonă


„Mami, ce se construieşte aici?” – „Păi… parcare sau un loc de joacă”, aşa suna discuţia pe care am surprins-o recent între o mămică şi fiul ei care tocmai treceau pe aleea îngustă lăsată la dispoziţia pietonilor pe lângă Şcoala nr.29. Întrebarea puştiului era perfect justificată pentru că totul în jur era şantier, iar răspunsul mamei era, deopotrivă, şi corect, şi incorect. Corect pentru că, într-adevăr, Primăria municipiului Galaţi caută proiectant şi executant pentru o parcare cu spaţii verzi, loc de joacă pentru copii şi loc de aşteptare pentru elevi, pe locul fostei baterii de 144 de garaje. Până atunci, însă, lucrările care se desfăşoară pe arealul cuprins între strada Laminoriştilor, Şcolile nr. 29 şi 17, Colegiul Economic şi intrarea în Piaţa Micro 19 vizează amenajarea şi lărgirea căilor de acces către viitoarea parcare, cât şi către străzile adiacente zonei, drumul principal urmând să aibă două benzi. Pe lângă amenajarea trotuarelor, vor fi realizate şi canalizarea şi preluarea apelor pluviale care până acum bălteau în zonă.

Competiţie strânsă

Primăria municipiului Galaţi a scos, în sfârşit, la licitaţie contractul pentru proiectarea şi execuţia parcării din Micro 19 în valoare totală estimată de 2.679.920 de lei, din care proiectare - 248.942 de lei, execuţie - 2.293.375 de lei, organizare şantier - 22.934 de lei, şi cheltuieli diverse şi neprevăzute - 114.669 de lei. Până pe 17 iunie, data limită de depunere a ofertelor, s-au înscris în competiţie trei asocieri de firme. Asocierea SC Md Metacom Rep SRL şi SC Constructa Mecanique SRL cu terţ susţinător SC Atlas SA, Asocierea SC Lemacons SRL şi SC Atu Consulting SRL cu terţ susţinător SC Euro Proiect SRL şi Asocierea Tancrad SRL şi SC Global Service Proiect SRL sunt cei trei ofertanţi dornici să pună mâna pe contractul de peste 600.000 de euro, fără TVA.
Contractul vizează amenajarea unei parcări auto cu minim 216 locuri pentru autoturisme, spaţii verzi, un loc de joacă pentru copii, o zonă cu destinaţie pietonală prevăzută cu bănci, coşuri de gunoi, cişmele, toaletă ecologică şi iluminat public. Locul de joacă va avea două tobogane, patru balansoare, două leagăne cu trei scaune şi un complex de joacă dotat cu două turnuri şi un pod mobil. Spaţiile verzi trebuie să se încadreze unei amenajări peisagistice având în vedere că suprafaţa este generoasă - 11.335 de metri pătraţi. Conform caietului de sarcini, termenul de realizare este de şase luni, din care două luni faza de proiectare şi patru luni faza de execuţie. Până când Primăria va alege câştigătorul contractului, în zonă, muncitorii Tancrad lucrează de zor la reţele.

Canalizarea, aproape gata

Desfăşurarea de şantier dintre cele trei instituţii de învăţământ şi Piaţa Micro 19 duce lesne la concluzia că lucrările de amenajare a reţelelor şi căilor de acces ar fi fost imposibil de executat cu garaje cu tot. O parte din terenul ocupat de fosta baterie de garaje este dominată de amenajarea de şantier a SC Tancrad, care a câştigat licitaţia organizată de Primărie la finele anului trecut, pentru că a cerut cel mai mic preţ - 976.488 de lei fără TVA, adică 1,2 milioane de lei cu TVA. Căile de acces din faţa Colegiului Economic şi a Şcolilor 17 şi 29 au fost restricţionate. Zona din faţa Şcolii 17 - care acum o lună era decopertată - este acum acoperită şi compactată. Pe strada Strungarilor a fost restricţionat traficul rutier din dreptul blocului U3 şi până la Colegiul Economic, iar pentru accesul pietonilor către Piaţa Micro 19 a fost montată o pasarelă. Unul dintre responsabilii de şantier ne-a declarat că lucrările de canalizare şi preluare a apelor pluviale nu sunt departe de finalizare şi că urmează partea de carosabil şi trotuare.
Chiar dacă autorităţile şi-ar fi dorit ca ambele proiecte – parcarea şi căile de acces – să înceapă împreună, sunt mulţumite că nu s-a întâmplat invers, adică să fie gata parcarea şi apoi să se apuce să spargă totul pentru a face reţelele de canalizare. Deşi pe panou scrie negru pe alb că termenul de finalizare a lucrărilor de acces este 7 aprilie 2015, administraţia locală spune că totul va fi gata până la finele acestui an, aşa cum a promis Tancrad.

Zonă model pentru Galaţi

„Chiar dacă au fost mulţi contestatari ai proiectului de modernizare a zonei din Micro 19 şi la fel de mulţi cei care s-au opus demolării garajelor de acolo, realitatea din teren demonstrează că am avut dreptate. Cu garajele în picioare, care sufocau pur şi simplu zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi a bisericii, nu am fi putut interveni eficient pentru refacerea infrastructurii de apă şi canalizare din Micro 19 şi nu am fi putut lărgi şi moderniza la standarde de calitate străzile şi aleile de acces din zona respectivă. Proiectul de modernizare din Micro 19 a început să prindă contur şi sunt convins că, la finalizarea lui, zona respectivă va fi un model pentru felul în care va trebui să arate întreg Galaţiul în următorii ani”, ne-a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan. Noi promitem să revenim lună de lună în Micro 19 pentru a vedea cum decurg lucrările de amenajare.
   Citeşte şi: Marius Stan s-a hotărât: "Vom demola TOATE GARAJELE din oraş!"

Citit 4573 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 19:52

15 comentarii

 • postat de terente
  Joi, 26 Iunie 2014 22:00
  89.137.224.***
  Subscriu comentariilor facute de vlaico"...Restul, niste ineptii!
  2
  0
  Raportează
 • postat de vlaico
  Joi, 26 Iunie 2014 21:42
  82.137.11.***
  Într- o oarecare măsură aveți dreptate, dar hai să vedem ce i- ar conveni mai mult celui ce- și parchează mașina la o distanță mai mică de 25 de metri față de intersecție, față de trecerile de pietoni sau față de stațiile de autobuz, ba chiar și celui care parchează în sensul giratoriu( nu punem la socoteală și alte locuri cu interdicții), să plătească amenzi în fiecare zi, sau să își ia un loc de parcare? (Îți spun din proprie experiență, mergeam eu ca boierul pe europeanul dinspre Brăila, așa cu 110km/oră și numai ce mă intersectez cu un echipaj de poliție din Brăila pe un tronson de 8 km cu limită de 70. Îmi frige o amendă de 380 de lei, și ce să vezi am tras concluzia că pot să merg și eu cu maxim 80km/oră pe bucata aia de jeg de drum.) De ce să contribuim la bugetul urbei cu amenzi, când putem să ne folosim de banii ăia spre binele nostru. Apropo cât e un loc de închiriat la Dunărea Mall? Eu cred că Neacâșu îți ia și pielea după tine(cred eu). Nu mai spunem că după cum arată intrarea aia îți trebuie ceva abilități. Sau mai bine hai să ne aducem aminte că nu demult nenea Stan venea el cu o soluție, de a pune taxă pe locul din fața blocului în care îți parchezi mașina de ani de zile. Oare e mai bine? Eu îmi mențin părerea că parcările subterane sau supraterane sunt soluția de a descongestiona străzile Galațiului. Și nu ar mai muri atâția oameni nevinovați pe trecerile de pietoni, datorită în mare parte celor ce obturează vizibilitatea la trecerile de pietoni, la intersecții( acum vreo 10 zile a murit un domn de 65 de ani în față la Magnus) Așa că domnule primar, imediat după ce faci prima parcare subterană, pune organele să aplice legile codului rutier și atunci vei avea și clienți. Sau să facem o socoteală empirică: în micro19 erau 144 de garaje x 3- 400 de lei impozit pe an, nu? Pe suprafața ocupată de acele garaje puteau parca aprox. 210 mașini x 200 lei ( față de taxa de minim 80 de lei pe care ne- o promitea Stan pe locul de parcare sub cerul liber) . Soluții sunt, voință ne mai lipsește.
  1
  3
  Raportează
 • postat de UN GALATEAN
  Joi, 26 Iunie 2014 20:32
  5.13.179.***
  SI CATI SI-AR FI PERMIS SA PLATEASCA PARCAREA ACOLO VLAICO...????VEZI PARCARILE DIN MICRO 19 CU PLATA, DE PE BRAILEI ...???SUNT GOALE...!!!ASA CA INVESTITIA ERA PREA MARE SI PROFITUL PROBABIL ZERO...LA MALL DUNAREA ESTE PARCARE SUBTERANA CU PLATA,,,,,,ORICINE POATE SA-SI INCHIRIEZE LOC.....E GOALA SI AIA,,....!!!DECI VARIANTA ALEASA ESTE CEA MAI BUNA....PLUS CA IN LOC DE PUTIN AER CARE SA FACUT ACOLO ,CONSTRUIND UN ALT BLOC (PARCARE) INTRE BLOCURI,NU STIUI CAT DE BINE AR FI DAT....!!!!HAIDETI SA ASTEPTAM SA VEDEM CUM ARATA LA FINAL SI DACA NU IESE BINE, ATUNCI AVEM TOATE MOTIVELE DE A FI NEMULTUMITI>>>>!!!!!
  1
  6
  Raportează
 • postat de raducu
  Joi, 26 Iunie 2014 20:30
  92.82.186.***
  stimate domn
  ca primar nu pot sa ti spun .. la politisti le spunem cap de creta (la circulatie), la ingineri , colega , de metalurgie si primari le spunem cap de minge ...vezi ca ADAMESCU zice ca si tu ai pus botul la OTELUL sa ne ferasca DNA
  eu te vreau primar
  stii de ce?
  ca faci parte din PNL .. Baila , voi jurnalistii .. si alti cretini cu diploma ..care capusati GALATIUL
  deci nu am garaj , nu am cotet in fata blocului , nu am credite la banci , nu am datorii la intretinere .
  ma bucur ca merg cu maxi taxi rupte de uzura , cu autobuze cadrave, ma bucur ca cimitirul ETERNITATE a ajuns 0 epava, ma bucur de aleiile pietonale varza , dar mai ales ma bucur ..te am votat
  pe tine un ipotent politic si intelectual , un fel de Becali al orasului nostru
  nu vrei sa pleci?
  3
  3
  Raportează
 • postat de vlaico
  Joi, 26 Iunie 2014 19:29
  82.137.11.***
  Nu vreau să fiu cârcotaș, însă cum ar fi arătat în micro 19, o SUPERPARCARE subterană (cu plată contra unui confort pe care mulți și l- ar dori: adăpost, pază .....) iar deasupra ei un SUPERPARC?
  Sau poate măcar în celelalte locuri în care se vor dărâma garajele.
  Succes în contiunuare pentru realizarea Noului Galați.
  Poate voi merge și eu la vot după 15 ani.
  3
  5
  Raportează
 • postat de UN GALATEAN
  Joi, 26 Iunie 2014 16:23
  5.13.179.***
  Felix daca toti prostii ca tine ar gandi asa, nu s-ar mai construi nimic in lumea asta.....
  5
  14
  Raportează
 • postat de felix
  Joi, 26 Iunie 2014 16:13
  5.13.204.***
  Mai fratilor,nu v-ati prins? Pai ca sa dea de lucru la firmele SPONSOR,trebuie sa si demoleze ceva,sa aiba si nenea Stan bani la ciorap,si apoi in toata lumea ,firmele de constructii si-au inchis portile iar in noul Galati ,CONSTRUCTIILE SUNT IN FLOARE!!!! Si uite asa de prostime beneficiaza altii!!!
  19
  5
  Raportează
 • postat de Gheorghiu Vlad Razvan
  Joi, 26 Iunie 2014 10:37
  92.80.148.***
  Tancradu sa castige...cea mai serioasa firma..nu am nici o treaba cu firma dar se vede pe unde trece ea....
  7
  6
  Raportează
 • postat de marco
  Joi, 26 Iunie 2014 10:30
  86.35.180.***
  La licitatie participa si o firma aflata in faliment respectiv Metacom Rep. Propun sa participe la licitatie si
  firme radiate din R.C sau cele cu casute postale in Tanzania sau Siam.
  1
  14
  Raportează
 • postat de dan
  Joi, 26 Iunie 2014 10:27
  5.13.234.***
  respect pt. treaba inceputa ... sper sa iasa ceva frumos si folositor oamenilor... spor la treaba
  4
  25
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 26 Iunie 2014 10:11
  95.76.33.***
  Jos cu teii de pe Brailei,de la Orange,Pedagogic si Militia Judeteana,jos cu toate chioscurile de unde mincau sau traiau zeci de familii care acum ingroasa saracia exacerbanta din Galati, bineinteles in beneficiul supermarketurilor,jos cu tot in Galati contra spaga si prostie, traiasca saracia noului Galati si parcurile pentru copii.
  30
  16
  Raportează
 • postat de SFINTUL
  Joi, 26 Iunie 2014 10:09
  89.121.200.***
  CIND SE DARIMA BLOCURILE ????? VREM SA LOCUIM CIVILIZAT IN STRADA .CA TOT ASA ,SUNTEM TOTI NISTE HAHALERE,
  29
  11
  Raportează
 • postat de Camelia
  Joi, 26 Iunie 2014 09:17
  5.13.174.***
  Pentru astfel de lucruri aveti votul meu pentru inca un mandat domnule primar! Succes in continuare!
  11
  25
  Raportează
 • postat de Baftă, sper să iasă ceva frumos. Să fie un exemplu că se poate trăi și civilizat.
  Joi, 26 Iunie 2014 00:51
  92.86.42.***
  Sincer, doresc și sper să iasă ceva frumos și practic, pentru a vedea și gălățenii că se poate trăi și civilizat trăi în orașul nostru.
  5
  45
  Raportează
 • postat de satul de oras mizer
  Joi, 26 Iunie 2014 00:11
  5.13.142.***
  in ce an va incepe si in Piata Ancora?? jos cu toate dughenele din oras
  4
  45
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.