Absurd de Galaţi/ Parcurile, la discreţia maidanezilor!

Absurd de Galaţi/ Parcurile, la discreţia maidanezilor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd, ori, de-a dreptul, le întreţin! Ne referim la recenta decizie a aleşilor locali de a interzice accesul gălăţenilor cu animale de companie în spaţiile publice, în care, paradoxal, se află animale fără stăpân. Şi dacă transformarea unităţilor administraţiei publice, a magazinelor, sălilor de spectacol, şcolilor, grădiniţelor şi mai cu seamă a locurilor de joacă pentru copii în zone tabu pentru câinii cu stăpân e justă, interdicţia de a pătrunde în parcuri publice ni se pare pardoxală. De ce? Pentru că în parcuri se află numeroşi maidanezi, care îşi fac nevoile în nisipul în care se joacă micuţii, dormitează sub bănci sau instalaţiile de joacă. Ca să nu mai vorbim că parcul de la Turnul Tv este practic la cheremul haitelor de maidanezi! Şi dacă un câine de companie este periodic tratat şi deparazitat de stăpânul care are tot interesul să-l ţină sănătos şi să se ferească de boli şi paraziţi, pe câinii comunitari nimeni nu-i îngrijeşte, deci contactul cu ei este mult mai periculos în ceea ce priveşte transmiterea bolilor.

Paradoxal, aleşii s-au grăbit să ceară amenajarea în parcuri a ţarcurilor pentru câini fără să spună nimic de strângerea maidanezilor. Lor nu le trebuie locuri special amenajate?

La fel de ciudată este şi interzicerea în mijloacele publice de transport a persoanelor cu animale de companie. Deşi transportul câinilor, pisicilor şi al altor necuvântătoare este permis, în anumite condiţii sanitar-veterinare, inclusiv cu avionul, iată că aleşii au găsit de cuviinţă să le interzică autobuzele şi troleibuzele SC Transurb! Absurd, dar adevărat!

CITEŞTE ŞI: Amendă pentru un pechinez fără lesă într-un cartier plin de maidanezi

Citit 1572 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.