CONCLUZIA anchetei Prefecturii/ Canalizarea din Valea Oraşului este INEFICIENTĂ!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

CONCLUZIA anchetei Prefecturii/ Canalizarea din Valea Oraşului este INEFICIENTĂ!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apă Canal este obligată să ia toate măsurile „de asigurare a curăţirii permanente a căminelor şi reţelelor de canalizare din Cartierul Valea Oraşului, completarea capacelor de canalizare care lipsesc şi curăţarea corespunzătoare a separatoarelor de grăsimi pentru firmele cu care au încheiat contracte de prestări servicii”. Aceasta este una dintre dispoziţiile comisiei de control constituită la ordinul prefectului de Galaţi, în urma inundaţiilor de la finele lunii mai, din Valea Oraşului, atunci când, de altfel, în faţa Spitalului CFR s-a format şi o pată de ulei.

Autorităţile implicate în control au concluzionat oficial, abia în urmă cu doar câteva zile, ceea ce oamenii din Valea Oraşului semnalau de ani buni: „sistemul de canalizare din Cartierul Valea Orasului încă nu este dimensionat la parametrii care să facă faţă unor situaţii de precipitaţii abundente, produse în intervale de timp reduse” şi au recomandat Apă Canal „continuarea lucrărilor de investiţii în Cartierul Valea Oraşului în vederea îmbunătăţirii capacităţii de preluare a apei pluviale în astfel de situaţii”.

Printre altele, reprezentanţii comisiei au solicitat Ecosal, cu sprijinul Poliţiei Locale, să ia măsuri pentru a determina agenţii economici din zonă să ridice şi să folosească pubelele puse la dispoziţie de Ecosal, precum şi salubrizarea urgentă de către Ecosal a unui imobil ce aparţine Primăriei, aflat pe strada Dogăriei.

Comisia mixtă de control a fost formată din reprezentanţi ai Prefecturii, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Gărzii de Mediu, Primăriei, Ecosal, Apă Canal şi Poliţiei Locale, care au verificat modul de gestionare, depozitare şi eliminare a deşeurilor de către persoanele juridice şi fizice în Valea Oraşului. Controlul s-a desfăşurat în prima jumătate a lunii iunie.

Citit 1231 ori Ultima modificare Luni, 30 Iunie 2014 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.