Absurd de Galaţi/ Cum a ÎNGROPAT Primăria JOCURILE marinăreşti

Absurd de Galaţi/ Cum a ÎNGROPAT Primăria JOCURILE marinăreşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd, ori, de-a dreptul, le întreţin. Aşa cum o fac de Ziua Marinei, de doi ani încoace, privându-i pe gălăţeni de momentele tradiţionale care făceau deliciul sărbătorii marinarilor: „vânătoarea raţelor”, „porcul la şcondru”, „fuga în saci”, "oul în lingură", „parâma” şi "furatul miresei".

Primul pas a fost făcut în 2012, când miile de gălăţeni au avut parte doar de jocurile pe mal, fără porc şi fără raţe, iar în timp ce mireasa - altădată furată şi dusă în mijlocul Dunării, de unde o salvau temerarii „lupi de apă dulce” - a rămas cu rochia uscată, pentru că toate sceneta s-a jucat pe mal. În 2013, surpriza a fost şi mai mare: deşi anunţate şi plătite, jocurile marinăreşti au lipsit cu desăvârşire. Motivaţia Primăriei a fost că persoanele care ar fi trebuit să se ocupe de organizarea lor au cerut de patru ori mai mulţi bani decât fuseseră alocaţi. Şi iată-ne acum, în 2014, când jocurile marinăreşti nici măcar nu mai figurează în programul de Ziua Marinei, în condiţiile în care este o serbare populară, iar jocurile, practic, sunt însăşi esenţa tradiţiei. În aceste condiţii, putem spune că, dacă gropile de pe Faleză au mutat festivităţile din spaţiul obişnuit pentru gălăţeni şi cu vizibilitate maximă către Dunăre, la Elice, la Palatul Navigaţiei, Primăria se poate lăuda şi ea cu ceva. N-a reuşit să astupe gropile, dar a reuşit să îngroape jocurile marinăreşti! Absurd, dar adevărat!

Citeşte şi: PROGRAMUL spectacolelor şi CONCERTELOR de Ziua Marinei la Galaţi

Citit 1691 ori Ultima modificare Miercuri, 13 August 2014 17:56

3 comentarii

 • postat de UN GALATEAN
  Joi, 14 August 2014 18:30
  5.13.145.***
  ASA ESTE...!!!!....."CINEVA"..ARE DREPTATE...!!!!MARE DREPTATE...!!!!!
  5
  4
  Raportează
 • postat de galatean
  Joi, 14 August 2014 15:14
  5.13.222.***
  @cineva: Jocurile marinaresti fac parte dintr-o traditie indelungata a sarbatoririi Zilei Marinei la Galati. Primaria prefera in schimb sa organizeze tot felul de balciuri muzicale etc etc, pentru ca de acolo se sifoneaza mai usor banii.
  Chiar si cand situatia economica era mult mai proasta decat in prezent (in anii '90 de exemplu), jocurile marinaresti tot s-au tinut. Asta arata ca echipa primarului actual nu da 2 bani pe traditiile orasului, preferand kitsch-ul si galagia permanenta a "concertelor" cu tot felul de artisti mediocri.
  3
  8
  Raportează
 • postat de cineva
  Joi, 14 August 2014 11:24
  92.87.201.***
  Iarasi... Nu mai face primaria anumite manifestari, spuneti ca primaria nu face. Daca face, spuneti ca e risipa de bani. Hotarati-va.
  9
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.