Plan Urbanistic Zonal/ RESTRUCTURAREA URBANĂ a Cartierului Dunărea, supusă DEZBATERII PUBLICE
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Plan Urbanistic Zonal/ RESTRUCTURAREA URBANĂ a Cartierului Dunărea, supusă DEZBATERII PUBLICE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de astăzi, 18 august, şi până pe 11 septembrie 2014, gălăţenii din Cartierul Dunărea pot afla cum arată viitorul zonei în care locuiesc. Primăria municipiului Galaţi supune dezbaterii publice Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de restructurare urbană a cartierelor Micro 18, 19, 20 şi 21. Documentaţia poate fi consultată în holul Rectoratului Universităţii "Dunărea de Jos" din strada Domnească nr. 47, între orele 10,00 – 15,00, dar şi pe site-ul Primăriei Galaţi. De asemenea, va avea loc şi o întâlnire cu elaboratorii documentaţiei de urbanism, organizată în zilele de 8 şi 9 septembrie 2014, între orele 10,00 – 15,00 în holul Rectoratului.

Cine s-a ocupat de plan

Planul de restructurare urbană a microraioanelor a fost realizat de o firmă „abonată” la lucrările de acest fel ale Primăriei Galaţi - Quattro Design SRL. Ea a făcut parte din asocierea care a realizat, contra sumei de 199.000 de lei, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Faleza Dunării.

Firma a elaborat şi PUZ-ul pentru cartierele Micro 18, 19, 20 şi 21, pentru suma de 318.000 de lei, de la bugetul local al oraşului. Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, în condiţiile în care Primăria estimase contractul la valoarea de 560.000 de lei. SC Quattro Design SRL a întocmit şi regulamentul local de urbanism pentru cele 162,35 de hectare ale cartierului.

În linii mari, restructurarea urbană are ca scop desfiinţarea construcţiilor provizorii şi parazitare – garaje, dar şi chioşcuri, reconfigurarea spaţiilor verzi, găsirea de soluţii pentru noi locuri de parcare, amenajarea intrării în oraş şi a sistemului de circulaţie, astfel încât să se creeze un mediu optim de locuire în acord cu exigenţele contemporane şi cu nevoile locuitorilor.

În ediţiile următoare ale ziarului "Viaţa liberă" veţi putea citi o analiză a problemelor şi a soluţiilor identificate de arhitecţi şi urbanişti în Cartierul Dunărea.

Citit 3722 ori Ultima modificare Duminică, 17 August 2014 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.