Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

* Cel mai probabil, săptămâna viitoare ordonanţa de urgenţă care încurajează migraţia politică va fi supusă votului în Senatul României, acesta fiind forul decizional * Iată reacţiile parlamentarilor gălăţeni


Primarii şi consilierii care au ales să se înscrie într-un alt partid, profitând de prevederile OUG 55, riscă să îşi piardă mandatele. Gândul aceasta îi macină nu doar pe aleşii locali migratori, ci şi pe inamicii politici ai acestora, care îşi freacă mâinile în aşteptarea votului final pentru ordonanţa de urgenţă ce încurajează traseismul politic.

În timp ce politicienii din Opoziţie susţin cu tărie că aleşii locali au mari şanse să îşi piardă mandatele, deputaţii şi senatorii de la Putere afirmă că primarii şi consilierii migratori nu vor avea de suferit şi că ordonanţa de urgenţă va fi aprobată „cu o majoritate covârşitoare” în Senat.

Miercuri, 17 septembrie 2014, în şedinţa Camerei Deputaţilor, OUG 55/2004 nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată, înregistrând 195 de voturi „pentru”, 109 voturi „împotrivă” şi 21 de abţineri.

„O înfrângere ruşinoasă”

Deputatul PDL Mircea Toader ne-a declarat că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului va continua să îşi producă efectele, însă voturile înregistrate ieri reprezintă „un semnal politic extrem de important, iar cei care vor să plece la un alt partid ar trebui să se gândească mai bine”. „Este o înfrângere ruşinoasă pentru Victor Ponta şi guvernul său. Ei au încercat să adune tot ce au putut. Faptul că au cules atâţia parlamentari, dar că nu au un concept şi o structură serioasă, şi-a spus cuvântul. Este clar că ei nu au reuşit astăzi să se mobilizeze şi că, dacă ar fi intrat în Parlament şi în dezbatere parlamentară, nu s-ar mai fi realizat”, a afirmat, ieri, Mircea Toader.

„Dacă trece de Senat, o vom ataca la Curtea Constituţională”

Senatorul liberal Paul Ichim ne-a spus că atât senatorii democraţi, cât şi cei liberali vor vota împotriva OUG 55 şi că, în cazul în care actul normativ va fi aprobat de forul decizional, legea va fi atacată la Curtea Constituţională. „Cred că la Senat, dacă PSD se mobilizează, Ordonanţa va trece, însă noi o vom contesta. Am discutat cu un jurist. În versiunea în care aceasta ar fi respinsă, trebuie să se lămurească ce s-a întâmplat între momentul publicării în Monitorul Oficial şi momentul respingerii. Vom verifica şi în Constituţie”, ne-a spus parlamentarul gălăţean, care a afirmat că Guvernul Ponta încearcă prin acest act normativ să deţină complet controlul politic în teritoriu.

Votul Camerei „nu înseamnă mai nimic”

Deputatul PC Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a afirmat, în schimb, că votul de miercuri „nu înseamnă mai nimic, de-asta nici nu a fost o mobilizare astăzi”, precizând că ordonanţele produc efecte din momentul în care sunt publicate, iar aleşii nu riscă să îşi piardă mandatul, întrucât „efectele rămân legale”. „Procedural, aveam obligaţia să facem asta, să meargă în Camera Deputaţilor”, a afirmat Ciucă.

„Săptămâna viitoare ne vom mobiliza”

Senatorul PSD Nicolae Marin ne-a declarat că OUG 55 va ajunge la Senat săptămâna viitoare, afirmând că votul din Camera Deputaţilor nu-l va influenţa pe cel din Senat. „Ordonanţa va fi aprobată cu o majoritate covârşitoare”, a afirmat Marin.

Miercuri, democraţii, liberalii şi PP-DD-iştii au votat împotriva OUG 55, în timp ce parlamentarii UDMR s-au abţinut.

Citit 2078 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 18:42

5 comentarii

 • postat de vadim Joi, 18 Septembrie 2014 10:57 5.13.144.*** Link la comentariu
  1
  11

  O sa va dea ponta si ai lui ca si pana acum multe promisiuni :)) sa va vad atunci pe cine mai injurati saraciilor

  Raportează
 • postat de Mickey Mouse Joi, 18 Septembrie 2014 10:05 5.13.214.*** Link la comentariu
  3
  11

  Uite cum ordonanta facuta pe genunchi de Ponta pentru a-si asigura locul de presedinte se intoarce impotriva sa.Logic fiindca are de suportat nu numai criticile internationale si ale opozitiei,dar si teama unora din gasca lui actuala.De ce? Simplu,fiindca le e frica ca-si vor pierde ei locurile! Va dati seama,prin cooptarea unor primari liberali,locurile pe listele eligibile in camera deputatilor sau in senat vor fi tot mai inaccesibile pentru unii alesi in actualul mandat. Cum ar fi ca la viitoarele alegeri Stan sau Picu sa candideze la parlamentare din partea UNPR in acelasi colegiu in care este ales Saghian.Paslaru sau alt monstru sacru PSD?Chiar credeti ca lui Stan nu-i dardaie genunchii cand stie ca a aranjat blatul,a luat banul,dar echipa lui a castigat meciul fiindca a incercat sa-i pacaleasca pe jucatori?

  Raportează
 • postat de CETATEANUL Joi, 18 Septembrie 2014 08:23 5.13.202.*** Link la comentariu
  14
  7

  SUNT SIGUR CA SE REZOLVA IN SENAT! SI ASA SI TREBIUE, MAI ALES PENTRU GALATI!!!

  Raportează
 • postat de Goe Joi, 18 Septembrie 2014 05:56 5.13.152.*** Link la comentariu
  1
  20

  Incepe sa se dreaga, jocul ! Inceputul ,sfarsitului !!!

  Raportează
 • postat de Treba se cam ingroasa Joi, 18 Septembrie 2014 05:34 5.13.220.*** Link la comentariu
  1
  19

  Asta,arata ca in teritoriu sunt hartuieli mari,care isi produc efectul,indiferent ce se dicteaza de la centru.Daca un jurist,cum se recomanda a fi nea Bogdan Ciuca,poate debita asemenea ineptii,ce pretentii sa ai de la nenea Marin ,maxi-taximetristul,care si asta parca a fost ales pe la PPDD(cred ca ambasadele tarilor civilizate care ne-au tras de urechi,si-au dat seama ca suntem o tara de papuasi).As dori sa aflu de la nenea Ciuca,parerea lui legata de faptul ca seful lui,pe care-l curata de scame si-i sufla la ureche,este la mititica, si daca votul camerei inseamna mai nimic, de ce nu desfiintam camera deputatilor, sa nu mai tinem atatia tocatori de frunza la caini acolo,pe bani publici ,si de ce nu ar fi mai bine un parlament unicameral.Nenea Ciuca,matale ai ajuns pe acolo,datorita lui Durbaca,care atunci cand a fost primar ,a derulat toate documentele notariale prin firma matale,bineinteles legal,dar cam imoral,iar Durbaca a avut si are, popularitatea care o are, datorita aprobarii garajelor si chioscurilor,si ce-i drept, cu un buget de 10 ori mai mic decat au astia astazi ,a facut tot cat astia ,daca nu ceva mai mult.Asa ca veti vota la Senat, ce va va dicta Dan Nica,care are tot interesul sa scape de cap de minge,care mai mult a incurcat pe la Galati decat sa rezolve ceva( in afara de sifonare de bani publici).Asta este si va fi si un avertisment pentru prezidentiale,pentru ca se pare s-a mai desteptat un pic romanul.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.