Georgeta Modiga ar putea ajunge secretar general al CNPAS

Georgeta Modiga ar putea ajunge secretar general al CNPAS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi a câştigat postul de director coordonator, Georgeta Modiga va pleca, cel mai probabil, în postul de secretar general al Casei Naţionale de Pensii şi alte drepturi de Asigurări Sociale * Cu toate acestea, a declarat că nu va uita Galaţiul şi va încerca să-şi ajute actualii adjuncţi, pe Nicu Zburlea şi Ana Denis Mormocea * Pe 23 mai urmează să primească răspunsul privind numirea * Dacă acesta este afirmativ, postul de director coordonator îi va reveni lui Nicu Zburlea, care beneficiază şi de sprijinul PSD, al cărui membru este *

Anunţul unei conferinţe de presă la Casa Judeţeană de Pensii şi alte drepturi de Asigurări Sociale n-a mai surprins, luni dimineaţă, pe niciun membru al breslei. Săptămâna aceasta, într-un fel sau altul, apele urmau să fie clarificate în toate instituţiile ai căror directori primiseră aviz de eliberare din funcţie.

În plus, ştiam deja că, la sfârşitul săptămânii trecute, trei funcţionari ai CJPAS, Georgeta Modiga, Ana Denis Mormocea şi Niculae Zburlea, susţinuseră, la Bucureşti, concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori coordonatori, plin, respectiv adjuncţi, în condiţiile de-acum celebrei ordonanţe 37/2009. Cât despre rezultate, acestea ne-au fost anunţate de directoarea Georgeta Modiga, în prezenţa celorlalţi doi candidaţi:

„Am susţinut toţi trei examenul, fiecare dintre noi a fost singurul candidat pentru postul pe care, începând cu 23 mai, îl va ocupa în condiţiile noului cadru legal. Mă bucur să vă anunţ că ne-am prezentat cu toţii exemplar, iar obiectivele CJPAS rămân neschimbate, cu câteva amendamente privind îmbunătăţirea anumitor aspecte ale activităţii noastre”.

Dincolo de ambiţiile conducerii instituţiei, asupra cărora vom reveni, interesant este că, deşi rezultatul concursului îi asigură Georgetei Modiga un contract de manager pentru următorii patru ani la CJPAS, foarte probabil dumneaei va pleca, totuşi, de la cârma instituţiei pe care o conduce de la înfiinţare, din 2001. Motivul?

„Există posibilitatea să fiu promovată în cadrul Casei Naţionale [de Pensii şi alte Asigurări Sociale], în poziţia de secretar general, a precizat directoarea CJPAS. Funcţia este vacantă, am susţinut concurs pentru ea şi urmează să mi se comunice rezultatul, probabil cel mai târziu pe data de 23, când ar trebui să sosească de la Bucureşti deciziile pentru mine şi colegii mei. Oricum, vă promit că, în virtutea relaţiilor excelente pe care personal le-am avut mereu cu presa, voi face la momentul respectiv o declaraţie în acest sens”. 

Georgeta Modiga a mai adăugat că nu este prima oară când i se propune avansarea, a mai primit oferte şi le-a refuzat, dar că acum a simţit că este momentul să accepte:

„Este o provocare, mă simt pregătită pentru asta şi mai ştiu că oamenii pe care-i las aici, atât dl Zburlea, cât şi dna Mormocea, sunt extrem de bine pregătiţi, sunt oameni formaţi de mine, în care am toată încrederea. În plus, dacă ajung la CNPAS, voi face tot ce-mi stă în putinţă să ajut Galaţiul, să-i ajut pe dumnealor, mai ales în perioada destul de dificilă pe care o traversăm”.

Ana Denis Mormocea şi Nicu Zburlea sunt de patru, respectiv şapte ani în echipa CJPAS. În momentul plecării la Bucureşti a Georgetei Modiga, Nicu Zburlea, care beneficiază şi de sprijinul PSD, al cărui membru activ este, va deveni director coordonator. În ceea ce-l priveşte pe Valeriu Tatu, actualmente director executiv adjunct al CJPAS, dumnealui are, potrivit Georgetei Modiga, probleme de sănătate şi, la revenirea din concediul medical, va ocupa o funcţie de consilier special în cadrul CJPAS Galaţi.

Citit 2945 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.