Eurocandidatul PNŢCD Marian Miluţ şi patriotismul economic

Eurocandidatul PNŢCD Marian Miluţ şi patriotismul economic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În calitate de eurocandidat, liderul PNŢCD Marian Miluţ a explicat ieri, 18 mai, la Galaţi, cât de important este patriotismul economic. În contrapartidă, ca preşedinte al Uniunii Naţionale a Patronatului Român, acelaşi Miluţ a pus la zid ArcelorMittal pentru ajutoarele primite de la stat. Ca în fabula lui Grigore Alexandrescu, „noi vrem egalitate, dar nu pentru căţei”.

„Trebuie să introducem sintagma de patriotism economic. Toate marile democraţii îşi sprijină firmele de renume: Franţa - Renault, Citroën; Germania - BMW, Mercedes, noi pe cine sprijinim? Poate suntem un popor de oieri. Poate trebuie să promovăm lâna, brânza, agricultura, nu ştiu”, a declarat eurocandidatul.

Ţărănistul a criticat faptul că România, spre deosebire de alte ţări, nu este un rating al companiilor pe sectoare de activitate, şi apelează, în cel mai nefiresc mod, la licitaţii, acestea fiind în marea lor majoritate trucate.

Amintindu-şi că se află la Galaţi, Miluţ a subliniat că siderurgia românească trebuie să fie protejată şi nu poate fi lăsată la mâna câtorva corporaţii din lume: „Statul trebuie să protejeze la modul de a vedea cu adevărat dacă îşi respectă obligaţiile o astfel de companie. Dar nu putem să facem protecţionism. Nu putem să ajutăm pe unii în detrimentul altora”, a spus politicianul.

L-am întrebat dacă în calitate de preşedinte al patronatelor are aceeaşi viziune privind implicarea statului în siderurgie. „Nu neapărat. Mittal a beneficiat de avantaje cum n-a beneficiat, poate, niciun investitor din România. Eu, ca industriaş, nu am beneficiat niciodată de o amânare de o secundă, am cumpărat de la statul român şi statul român mi-a făcut greutăţi incomensurabile, iar eu, în zece ani, am o sută de milioane de euro reinvestiţi din profit”.

„Ei au beneficiat de toate avantajele posibile. Mă întreb: e cinstit şi corect ca ArcelorMittal să ceară ajutorul statului român pentru garantarea unor împrumuturi? Niciuna dintre companiile româneşti nu a fost chemată la masă, deşi aducem şi noi venituri la bugetul de stat”, a declarat, nemulţumit, Marian Miluţ.

Mai rămâne doar să-şi pună de acord viziunea creştin-democrată de politician cu aceea economică de industriaş şi lider al patronatelor.

Ceilalţi sunt mafioţi

Marian Petre Miluţ a criticat dur preocuparea mass-media pentru alegerile prezidenţiale, catalogând-o drept o manipulare grosolană a opiniei publice din România, care poate avea consecinţe grave: absenteism la vot şi validarea unor oameni politici fără reprezentativitate. Miluţ susţine că se deturnează atenţia opiniei publice prin concentrarea asupra unor presupuse meciuri între liderii politici din România.

Politicianul a afirmat că toţi contracandidaţii PNŢCD sunt „în slujba unor grupuri de interese mafiote”, şi că tot panotajul din Galaţi este făcut din bani care nu pot fi justificaţi, dar fără a prezenta şi probe în acest sens. Liderul a avut însă dificultăţi în a răspunde pe ce loc se află pe lista electorală candidatul de Galaţi, deşi considerăm că ar fi trebuit să ştie.

Miluţ a mai spus că garantează pentru primii 13 candidaţi, adică pentru 30 la sută din lista propusă. Şi pentru restul?

Citit 732 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.