SCANDAL MONSTRU/ Postul de viceprimar a stârnit furtună în Consiliul Local

SCANDAL MONSTRU/ Postul de viceprimar a stârnit furtună în Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prima şedinţă ordinară a Consiliului Local s-a desfăşurat sub semnul luptei politice, condimentată cu acuzaţii, reproşuri şi chiar ameninţări * Miza a constituit-o postul lăsar liber de Radu Cosca, despre care am aflat cu surprindere că este… în concediu de odihnă, în prelungiri!


La începutul şedinţei de ieri a Consiliului Local, conservatorul PC Eugen Găvan a cerut reintroducerea pe ordinea de zi a celor patru hotărâri care fuseseră anunţate în convocatorul oficial al întrunirii. Era vorba despre încetarea de drept a mandatului lui Radu Cosca, de consilier local PC şi de viceprimar, validarea mandatului de consilier local al lui Potârniche Gheorghe, comunicat de USL ca supleant, reorganizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local şi alegerea unui viceprimar al municipiului Galaţi. Găvan a precizat că, pe 10 decembrie, Radu Cosca a depus o cerere de concediu de odihnă începând cu data de 15 decembrie, dar că pe 11 decembrie şi-a dat demisia, iar acest act l-a anulat pe cel anterior. Argumentele legale invocare de Găvan - potrivit legii, încetarea mandatului unui ales local şi validarea altuia se face în prima şedinţă de CL - nu au ţinut în faţa primarului Marius Stan. Şi de aici s-a pornit scandalul...

"Cosca s-a răzgândit"

Marius Stan a refuzat categoric cererea lui Găvan, susţinând că Radu Cosca este, de fapt, în concediu: „Demisia dlui Radu Cosca nici măcar nu este semnată de angajator! Deci ea nu a produs efecte! Dl Cosca a venit astăzi şi a mai făcut cerere de încă două zile de concediu, pe care legal are dreptul să le ia. Înseamnă că omul s-o fi răzgândit. Poate! El figurează în concediu şi dvs vreţi să-l mătrăşiţi, să-l daţi afară! Este în concediu şi basta! Cele patru proiecte sunt în afara ordinii de zi, pentru că aşa mi se mare normal şi legal”, a spus Stan.

Eugen Găvan l-a contrazis, spunând că aleşii locali nu intră în concediu şi că este atributul CL să introducă pe ordinea de zi proiecte de hotărâre.

Demisie!

De partea lui Găvan s-a plasat viceprimarul PSD Florin Popa, care l-a acuzat pe secretarul Consiliului Local, Radu Kovacs, că a greşit atunci când a demarat demersurile legale de înlocuire a lui Radu Cosca. „Atâta timp cât secretarul solicită USL să precizeze care este următorul supleant pe lista de consilieri, dar din eroare, neştiinţă sau altceva nu a făcut nicio menţiune că respectiva nominalizare va interveni după ce Radu Cosca se întoarce din concediu, a pus USL într-o situaţie total nepotrivită. Orice prostie, greşeală sau omisiune pe care o faci trebuie să ţi-o asumi şi îi cer dlui secretar să-şi dea demisia!”.

Primarul s-a grăbit să-i ia apărarea secretarului şi l-a acuzat pe Florin Popa că l-a lucrat pe la spate. Motivul? Pentru că edilul a fost săptămâna trecută în concediu medical, lăsându-i atribuţiile lui Popa, acesta a semnat proiectele de hotărâre disputate.

O oră de discuţii

Cu calm şi insistenţă, Găvan a solicitat sistematic reintroducerea pe ordinea de zi a proiectelor, întrebând dacă Radu Cosca a fost prezent în Primăria în perioada 11-15 decembrie?

N-a primit un răspuns, ci o replică dură din partea lui Stan: „Cred că este o problemă a PC, pe care trebuie să şi-o rezolve în interior. Unul vrea să ia gâtul celui care este viceprimar încă în funcţie, celălalt încă nu vrea! Hai să fim decenţi, ce naiba! Ne amestecăm în toate porcăriile şi de faţă cu presa. Chiar e jenant! Încetaţi cu circul şi rezolvaţi-vă problema la partid. Vă rog frumos, cât mai depinde de PC! Că s-ar putea să nu mai depindă de PC”.

„Astea-s ameninţări, de-acum, domnule primar, şi nu e frumos! Avem calitatea de consilieri!”, i-a spus Găvan.

Pentru că nici preşedintele de şedinţă, liberalul Mihail Bucatanschi, nu mai ştia ce să facă, mai ales după ce primarul i-a spus că introducerea pe ordinea de zi a proiectelor este o ilegalitate, viceprimarul Florin Popa a pus punct situaţiei. ”Pentru că eu le-am semnat, sunt de acord să nu intre pe ordinea de zi, având în vedere toată panarama care a fost. Dar vă promit solemn că, la toate materialele pe care le propuneţi spre dezbaterea CL, care nu întrunesc condiţiile legale - avize, calitatea materialelor întocmite - şi avem otova şi astăzi pe ordinea de zi, noi o să votăm împotrivă!”.

Şi s-a ţinut de cuvânt, patru proiecte fiind eliminate ulterior de pe ordinea de zi. Războiul, însă, abia a început.

Citeşte şi: Cine va fi viceprimarul Galaţiului? ALEGERILE, sub semnul întrebării

Citit 3162 ori Ultima modificare Vineri, 30 Ianuarie 2015 12:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.