Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
29 comentarii

* "Dacă vom continua să facem numiri tot cu carnetul de partid în mână, Calorgal va fi Apaterm 2, fără doar şi poate”, a declarat primarul Marius Stan

Debranşarea gălăţenilor care locuiesc în zonele unitare şi care doresc să-şi monteze centrale termice, soarta Apaterm şi viitorul Calorgal au fost puse pe tapet cu ocazia aprobării în Consiliul Local a Strategiei de alimentare cu energie termică a municipiului Galaţi. Trebuie precizat însă că dacă alegerea viceprimarului a fost disputată aprig timp de aproape o oră, pentru dezbaterea şi aprobarea documentului de care depinde încălzirea oraşului aleşii au avut nevoie de numai 15 minute.

Debranşări doar pentru rău-platnici

În opinia consilierului local independent Alin Mihai, faptul că Strategia nu încurajează debranşările de la sistemul centralizat prelungeşte agonia oraşului. "Din punctul meu de vedere, cetăţenii care îşi permit ar trebui să-şi aleagă singuri surse de încălzire", a subliniat consilierul.
Primarul Marius Stan l-a contrazis, spunând că, dacă s-ar permite debranşarea necontrolată, ar fi destabilizate zone unitare de încălzire şi atunci orice alt sistem centralizat, bazat nu pe CET, ci pe o nouă investiţie, ar fi inutil şi ineficient economic. "Am putea să spunem: "Oameni buni, debranşaţi-vă cu toţii şi puneţi-vă centrale, ba mai mult, vă şi ajutăm, vă subvenţionăm cu o parte din costuri şi totul va fi bine". Ar fi o minciună crasă şi un cinism ieşit din comun, pentru că ştiţi foarte bine, 60.000 - 90.000 de centrale de apartament ar fi imposibil, tehnic, să funcţioneze la Galaţi. Conductele de gaze, aşa cum sunt dimensionate, nu au cum să alimenteze atâtea apartamente. Ar fi puşi oamenii în situaţia în care îşi cumpără centrală şi se uită la ea ca la un bibelou”, a replicat edilul. Acesta a precizat că debranşările vor fi permise, probabil, în zonele unde gradul de colectare a facturilor de la populaţie este unul aproape derizoriu, pentru a scăpa de povara datornicilor.

Oraşul sau CET?

Viceprimarul PSD Florin Popa a propus un amendament prin care reţeaua primară de transport şi distribuţie să aparţină municipiului Galaţi şi a fost acceptat de primar, care a subliniat că, fără reţeaua primară, orice investiţie este imposibilă. "Un deziderat pentru care trebuie să facem toate eforturile la minister, la Guvern, este să obţinem dacă nu proprietatea, măcar dreptul de acces în reţeaua primară. Dar ştim foarte bine că lucrul acesta are o urmare foarte rapidă şi clară: falimentul CET. Rămâne să vedem cum vor alege cei de la Guvern, să omoare un mastodont care mai devreme sau mai târziu tot moare, CET, sau să salveze un oraş!”, a spus Stan.

"Cine a greşit să dea socoteală!"

Dezastru, aşa a catalogat Marius Stan situaţia actuală a Apaterm, şi a anunţat că a cerut o anchetă acolo. "Ceea ce au făcut alţii praf, noi gestionăm şi încercăm acum să ne spălăm obrazul în faţa oamenilor pentru ce au făcut alţii ani de zile, jecmănind banul public. Am făcut adrese către organele abilitate, să cerceteze ce s-a întâmplat de-a lungul anilor la Apaterm, pentru că noi nu suntem organ de anchetă. Şi cine a greşit până am venit noi, să dea socoteală! Cine e vinovat şi cine nu să stabilească cine trebuie”, a anunţat Stan.

Calorgal sau Apaterm 2

Consilierul local PSD Hristache Bogatu s-a arătat îngrijorat de viitorul Calorgal, în condiţiile în care va încăpea fix pe mâna celor care au pus pe chituci Apaterm.
Planul primarului este să externalizeze managementul societăţilor de interes local dar şi al serviciilor publice. "Dacă vom continua să facem numiri tot cu carnetul de partid în mână, Calorgal va fi Apaterm 2, fără doar şi poate", a punctat Stan.
După aprobarea Strategiei, primarul a admis că, pentru a fi implementată, este nevoie de timp şi răbdare. Într-o primă fază, edilul susţine că are promisiunea actualului ministru de la Energie de a se face o minimă investiţie într-un cazan aparţinând CET, situat în Ţiglina II, investiţie prin ar putea fi furnizată apă caldă pentru aproape tot oraşul, în sezonul cald. "Asta ar elimina din pierderile celor de la CET în perioada sezonului cald, pentru că ei au cazane energofage şi supradimensionate, iar vara aruncă o sută de tone de combustibil în aer şi astfel generează pierderi. Sper ca recuperarea sau diminuarea acestor pierderi să se regăsească în reducerea facturii de anul viitor a cetăţenilor”, a spus Stan.
Dacă oraşul va deveni proprietar al reţelei primare ori va avea acces la ea, ar fi posibilă o investiţie în parteneriat public-privat în trei puncte de producţie cu motoare noi, pe cogenerare, care să livreze agent termic mult mai ieftin decât până acum.
Vestea proastă dată de edil este că, din cauza încasărilor mici la facturi, s-ar putea ca parametrii agentului termic furnizat de Electrocentrale să fie diminuaţi în zilele următoare.

Citeşte şi: SCANDAL MONSTRU/ Postul de viceprimar a stârnit furtună în Consiliul Local

Citit 5176 ori Ultima modificare Vineri, 30 Ianuarie 2015 23:58

29 comentarii

 • postat de DINCU Vineri, 06 Februarie 2015 13:30 193.230.156.*** Link la comentariu
  0
  0

  Acum treaba cu voturile trebuie sa va fie clar cine a votat acesti nemernici, care a fost nivelul intelectual al votantilor psdistilor la putere. Problema este ca , acsti incompetenti dupa vre-o 20 de ani de hotii vor ajunge in Parlamentul European (...) daca nu vom binevoi sa luam masuri. FOARTE BUNE COMENTARIILE, DESPRE CINE A FOST ALES CU CARNETUL IN MANA SI DE TOT RASUL SE FAC ATUNCI CAND ISI PROPUN SA FACA ORDINE LA APATERM , RETINETI " SA CEARA O ACHETA ACOLO PTR. CA CE AU FACUT ALTII PRAF CADE IN SARCINA LOR". pAI MAI SENILULE, CADE IN SARCINA TA CA de ani buni cei ca POPA FLORINCARE STAPINESC PRIMARIA DE ANI BUNI sustin IMBECILII DE LA APATERM MANATI DE DRAGUL AFACERILOR. CA ACUM VA-TI NASOLIT RELATIILE SI VRETI SA O DATI UNUL IN ALTUL DEGEABA. SUNTEM CU MULT INAINTEA VOASTRA CA INTELECT VORBESC , CA BANI NU AM AVUT DE UNDE FURA......ASA CA DACA UNUL MAI ARE VRE-UN NEURON AR FI BINE SA ISI DEA DEMISIA POLITICOS SI SA SE BUCURE CU CE ARE SI AVETI DESTUL. LASATI OAMENI CAPABILI SA VINA LA GESTIONAT BANII NOSTRI SI LA LUAT MASURI IN FAVOAREA NOASTRA.

  Raportează
 • postat de sandu Luni, 02 Februarie 2015 11:38 109.166.208.*** Link la comentariu
  1
  0

  Incalzirea electrica individuala pe baza de panouri UV sau microcentrale electrice e mult mai curata, mai sigura si mai flexibila. O eventuala "startegie energetica" ar putea avea in vedere energia regenerabila (la moda in Europa), pentru care se pot primi atat bani cat si expertiza europene.

  Raportează
 • postat de Andrei Duminică, 01 Februarie 2015 20:33 5.13.163.*** Link la comentariu
  0
  5

  Trebuie dati afara toata conducerea Apaterm,Toti cei care au fost angajati cu biletele de gat, de la primarie,si nu ori unde... la birouri cu salarii duble fata de muncitorii care muncesc prin canale si subsoluri infecte...Cred ca ar fi cazul sa se inplice si D.N.A-ul sa cerceteze ininvestitele facute in Apaterm....Trebuie o conducere competenta si, nu una pe criteri politice....

  Raportează
 • postat de iumi Duminică, 01 Februarie 2015 18:56 82.137.12.*** Link la comentariu
  2
  3

  BA tampitilor, obiectul de activitate CEt este producere de energie . NU apa calda si caldura.
  din aceasta cauza consuma cat consuma. Apa calda si caldura este rezid, adica trebuie sa-mi vinzi la pret redus, nu ca apaterm la furt.

  Raportează
 • postat de MINTEA DERBEDEILOR .........CEA DE PE URMA !!!!!!!!!!!!!!!!!! Duminică, 01 Februarie 2015 16:07 84.117.45.*** Link la comentariu
  0
  11

  MACAR, DE-AR CITI ACESTE POSTARI SI DOBITOCII NOSTRI DE CONSILIERI , CHIAR SI DE NEVOLNICUL NOSTRU , PRIMAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 .

  POATE , S-AR RUSINA SI AR INTELEGE DE CE NE MANANCA BANII ,PENTRU FUNCTIILE TALAMBE IN CARE, DIN NEFERICIRE , ORI NESTIINTA PUBLICA LE-AU DAT VOTUL GALATENII AMARATI !

  Raportează
 • postat de Cetateanul furat Duminică, 01 Februarie 2015 14:09 84.117.45.*** Link la comentariu
  3
  7

  Nu zic nici ca primarul e tampit, prost sau rau intentionat. Va zic doar atat:
  Datele problemei
  1)la ora actuala Electrocentrale Galati consuma cam 30.000 mc gaze pe ora ( pe timp de iarna)
  2) eu am CT si la 22 gr C consum cam 4-5 mc/zi deci 0,2 mc/h.
  3) in oras au ramas cam 60.000 locuinte bransate la system centralizat dintre care multe ( peste 10%) sunt nelocuite....plecati in Italia, Spania Etc.
  4) daca inmultim 50-60.000 locuinte cu 0,2 mc/h ne da 10-12.000 mc/h consumul cetatenilor fara CT deci cam o treime din ce consuma Electrcentrale ptr a livra caldura Galatiului..
  Atunci de ce se cramponeaza ei atat de sistemul centralizat ? E la mintea coocosului : sa ne tina captivi , si sa le sponsorizam incompetent. Rog pe cei ce lucreaza la Distrigaz sa revina cu cifre concrete pentru a putea da date concrete oamenilor. Eu am facut doar niste estimari bazate pe date din presa....

  Raportează
 • postat de turn the page Duminică, 01 Februarie 2015 11:24 79.116.103.*** Link la comentariu
  2
  9

  oare de ce nu se branseaza toate vilele din galati la apaterm ca ele consuma mai mult si asa se salveaza apatermul

  Raportează
 • postat de adina Duminică, 01 Februarie 2015 10:49 5.13.166.*** Link la comentariu
  4
  1

  Pai,pe mine cine ma suventioneaza ca acum 2 ani cand nu s-a dat caldura cam 1-2 luni,primarul a dat unda verde ptr buni platnici sa-si puna centrala termica de apartament,si nimic nu a dat primaria,nici un banut cu toate ca s-a zis.Acum platesc la banca rata care nu este asa mica.Sa le fie rusine!!!!!!!!!! Voebe goale,minciuni.Stie cineva cum trebuie sa procedez ca sa-mi recuperez ceva banuti?Sa-mi dea raspuns aici.

  Raportează
 • postat de un cetatean Duminică, 01 Februarie 2015 10:35 5.13.255.*** Link la comentariu
  6
  3

  Din comentariile citite observ ca toata lumea se pricepe la administratie la sistemul de termoficare, il facem pe primar mincinos chiar daca nu stim cati abonati mai poate prelua Distrigazul etc. Daca un oras se incalzeste doar pe baza de centrala de apartament , asta nu inseamna ca merge si la Galati. Poate in acele orase a fost pus la punct un plan cu ani inainte ca Distrigazul sa-si redimensioneze conductele si cu siguranta un astfel de plan nu a fost facut de marele moralist Ciumacenco sau de iubitul primar Nicolae.
  Propun celor de la VLG sa ceara un punct de vedere de la Distrigaz si abia apoi sa il facem mincinos pe primar.
  Hai sa comentam pe lucruri certe fara a ne lasa influentati de afinitatile politice.

  Raportează
 • postat de PE CE LUME TRAITI dle PRIMAR?? Duminică, 01 Februarie 2015 08:05 5.13.235.*** Link la comentariu
  3
  7

  cu "CARNETUL DE PARTID IN MANA" sau cumetrii se fac numirile in continuare pe orice fel de post BUGETAR. Consilierii dvoastra care merg in gasca la mare si munte isi numesc piretenii, neamurile, cumetrele in orice post vacant BUGETAR. Vin cu tupeu de partid in institutie si isi afiseaza aroganta caci de competenta nu intereseaza pe nimeni. O sa ajunga si matura sa aiba culoare de partid DAR sper ca dl. Iohannis sa schimbe aceasta stare de lucru. MIZERIE&MIZERIE&MIZERIE.

  Raportează
 • postat de Ion Duminică, 01 Februarie 2015 06:49 5.13.216.*** Link la comentariu
  1
  4

  De acord cu toata lumea, dar pana la urma, cine plateste toata distractia? Debransari, bransari individuale, centrale termice individuale, puncte termice noi, cheltuieli de judecata, plati compensatorii pentru disponibilizati, etc, bla, bla, bla, de 25 de ani...
  CINE VA PLATI AGENTUL TERMIC IN VIITOR, DACA NICI ACUM NU PLATESTE NIMENI?

  Raportează
 • postat de cossy Duminică, 01 Februarie 2015 00:26 109.103.136.*** Link la comentariu
  3
  6

  Nu-i de acord cu debransarea dar are motive :
  1. Angajatii din institutia falimentara raman fara servicii
  2. Nu mai poate subventiona Gigacaloria deci nu mai are un castig politic.


  PS. Dorim sa postam pe site imagini din oras sa vada toata lumea cum isi fac sarcinile de serviciu angajatii primariei .
  Nu se poate oferi aceasta facilitate ?.

  Raportează
 • postat de UN PRIMAR LAMURIT .....FACE CAT ZECE .....CARE BAT CAMPII !!!!!!!!!!!!!!!!! Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 21:19 84.117.45.*** Link la comentariu
  2
  21

  SEDINTA PENIBILA ......CONSILIERI PLECATI CU SORCOVA , DUPA INTERESUL PERSONAL .......PRIMAR MINCINOS NESTIUTOR DE NIMIC SI CU TUPEU .

  Iata cum s-a caracterizat in general, aceasta sedinta de consiliu si in particular ,acest punct pe ordinea de zi.

  LAS DEOPARTE CA PENTRU FUNCTIA DE VICEPRIMAR S-AU BATUT APROAPE DOUA ORE IAR PENTRU ACEASTA ASA ZISA " STRATEGIE " , DOAR 15 MINUTE .

  DAR N-AU AVUT NICI MACAR - BUNUL SIMT - CA INAINTE SA O VOTEZE, SA O SUPUNA DEZBATERII, AMARATILOR CARORA VRAND - NEVRAND LE SCHIMBA VIITORUL.

  Pai daca voi v-ati batut joc cum ati vrut de captivii prostiei si lenii voastre, de ce sa nu va frecam si noi putin ,ridichea nobila si aleasa ? :

  1. Spune Marius Stan : - " Debransare doar pentru rau platnici "
  - dar uita nevolnicul sa spuna ca DACA S-AR FI PUTUT FACE ASTA SE FACEA DE MULT - scutindu-ne de datornici dar si de minciuni nerusinate spuse de tembeli cu lefuri mari.

  2. Spune Marius Stan :- " Ar fi o minciuna crasa ar fi imposibil tehnic , sa functioneze 60 000 - 90 000 de centrale de apartament , in Galati. - si minte cu indaratnicia celui care stie ca pe lumea asta doar adevarul ca "mingea e rotunda este imuabil:
  - si uita ca toate casele si blocurile din Galati au masini de gatit cu gaz , deci si retele , care de la cea stradala a ROMGAZULUI se pot modifica pe banii doritorului.
  - cat priveste cele din blocur ele se modifica automat cu primul abonat care-isi monteaza centrala.

  PROBLEMA FALSA - NU VEDETI CA ROMGAZ TACE ???????????????

  3. O alta mare valoare a primariei din Galati , un anume viceprimar Popa spune ca : " vrea eforturi ca reteaua CET din interiorul orasului , sa treaca in patrimoniul orasului " :
  - ne amintindu-si ca atatea mandate ne-a mancat banii ba mimand functia de consilier ba pe cea de city manager , ba purtand, hainuta de viceprimar.

  - poate si-ar aminti, macar o clipa , si de faptul ca daca S-AR FI CERE , CHIRIE / REDEVENTA , PENTRU PROIECTIA CONDUCTELOR C.E.T. PE TERENUL PROPRIETATE A MUNICIPIULUI (taxa pe constructii speciale , devenita astazi , taxa pe stalp ) DIN 1960 (sa zicem , macar din 1990 ), SI PANA IN PREZENT , probabil ca , ELECTROCENTRALE,ar avea, datorii cu varf si indesat , la PRIMARIE si nu invers.
  - ce sa-i faci asa-i cand ocupi UN SCAUN si nu O FUNCTIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Spune Marius Stan : " Nu vom mai accepta debransari in zone unitare ":
  - lipsa de educatie tehnica si slaba informare juridica il fac sa bata campii necunoscand DEFINITIA ZONEI UNITARE ".
  Mai pe intelesul lui :

  ZONA UNITARA - CARACTERISTICI MINIME :
  - RETELE MODERNIZATE IN INTREAGA ZONA
  - PUNCTE TERMICE MODERNIZATE SI AUTOMATIZATE IN INTREAGA ZONA .
  - ALIMENTARE CU AGENT TERMIC IN PARAMETRII TEHNICI SI DE CALITATE

  Unde ati vazut domnule , asa ceva , in Galati . La ce muzeu ??????????????

  5. Spune desteptul de Marius Stan : " Cine a gresit , sa dea socoteala "

  - uitand sau facandu-se ca uita, lista care trebuie sa inceapa cu EL , cu EL si cu toti zevzecii , nevolnicii si hotii pe care i-a numit in ultimii 4 ani
  - o pupaza, care isi dadea cate doua lefuri
  - un ospatar nevolnic dar de al casei.
  - un individ care este autorul primelor datorii dupa separarea
  de Apa-Canal , dar si a ultimelor datorii inainte de faliment.

  - pe astia, care partid ia bagat de gat primarului, de i-ai rabdat in prostia lor sau i-a numit intru bunastarea reciproca ?

  - directori muncitori , cinstiti si manageri adevarati au fost pana in primavara lui 2011, dupa aia
  doar smecheri de casa.

  6. Spune nevinovatul de Marius Stan : " Daca vom continua sa facem numiri tot cu carnetul de partid in
  mana ......."

  DAR TU MAI........UITUCULE.......CUM AI AJUNS PRIMAR, NU TOT CU CARNETUL
  DE PARTID IN MANA ????????

  Raportează
 • postat de Noul Galati,noua shaorma cu de toate. Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 19:43 5.13.245.*** Link la comentariu
  4
  17

  Niste (...) Nici unul din sala de sedinta,consilieri si primar nu sunt racordati la sistemul centralizat si isi dau girul de a obliga amarastenii sa ramana in sistem si sa nu se poata debransa. (...) invoca tot felul de motive,dar de fapt miza este ca sa nu fie oprit robinetul banilor de ordinul milioanelor de euro de la care sug toti.Primarul,consilierii,directorii si pana la administratorii de bloc.Panourile cu infrarosu sunt foarte eficiente pentru incalzie si este cu 70 la suta mai ieftin ,comparativ cu sistemul centralizat. De asemeni au aparut centrale electrice ultraperformante care costa cat una pe gaze si de asemeni costurile sunt reduse. Asa ca mai (...) lasati oamenii sa se debranseze si numai furati din saracia oamenilor. (...)

  Raportează
 • postat de un simplu cetatean Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 19:14 84.117.44.*** Link la comentariu
  3
  14

  interesant punct de vedere... si as spune si faptul ca am tot respectul pentru domn' Primar... numai daca ar fi si adevarat !!! pentru ca nelamurirea mea vine tocmai in urma numirilor pe care le-a facut in mandatul sau, la diferite institutii din subordinea consiliului local... intrebare: pe ce criterii l-ati numit pe domnul Picu Roman??? pe ce criterii l-ati numit pe domnul Manoliu Mihai si alti directori la Politia Locala??? pe ce criterii l-ati numit pe domnul Cristian Istrate la Apaterm??? la primul, interesul dv a fost de a obtine voturile consilierilor PPDD, nu-i asa???ati uitat cum va injura in 2012... cum va critica, fiind un sustinator al lui Ciumacenco ! la urmatorii, probabil au fost singurii care v-au tinut trena pana la capat, adica au parasit partidul care v-a sustinut la alegeri, odata cu dv... despre ce vorbiti, domnul Primar ?! sunteti lupul moralist ?! din 1990, toate numirile au fost facute cu "CARNETUL DE PARTID IN MANA" !!! si dv ati numit la fel !!! cu ce sunteti mai presus decat ceilalti ?! di dv ati fost ales sustinut de trei partide !!! dar poate ati uitat demult...

  Raportează
 • postat de Roman Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 19:03 86.124.204.*** Link la comentariu
  2
  9

  Consilierul local PSD Hristache Bogatu (...) primarul Stan (...) După aprobarea Strategiei, primarul a admis că, pentru a fi implementată, este nevoie de timp şi răbdare. Într-o primă fază, edilul susţine că are promisiunea actualului ministru de la Energie de a se face o minimă investiţie într-un cazan aparţinând CET, situat în Ţiglina II, investiţie prin ar putea fi furnizată apă caldă pentru aproape tot oraşul, în sezonul cald. "Asta ar elimina din pierderile celor de la CET în perioada sezonului cald, pentru că ei au cazane energofage şi supradimensionate, iar vara aruncă o sută de tone de combustibil în aer şi astfel generează pierderi..toti consilierii (...) VARA ARUNCA SUTE DE TONE DE COMBUSTIBIL IN AER,...cine isi permite sa faca asa ceva ..HABAR NU AVETI DE NIMIC ..taceti naibii din gura (...) unii mai aveti si facultate..HUUUUOOO...REABILITATI RETEAUA DE DISTRIBUTIE ..PE BANI EUROPENI...COLECTATI VOI BANII DE LA POPULATIE PTR CALDURA SI APA CALDA ..SI PLATITI VOI FACTURA DIRECT LA MEDIAS(PTR GAZUL CONSUMAT NECESAR PRODUCERII CALDURII SI APEI CALDE PTR ORAS)...SI TOATA LUMEA VA FI MULTUMITA (...).

  Raportează
 • postat de Mickey Mouse Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 15:58 5.13.139.*** Link la comentariu
  2
  15

  Cu un sistem invechit care produce 75% pierderi pe retea nu se va reusi niciodata nimic.Primarul vrea sa ne convinga ca fosta Marie cu palarie noua,adica Calorgal, va fi alta persoana decat vechea Marie,adica Apaterm.De parca s-ar diminua pierderile si s-ar ieftini facturile peste noapte daca vom plati altcuiva.Ori incheiati contracte individuale si va asumati pierderile din reteaua invechita,ori inchideti naibii de tot caldura in oras. Nu merge pe gaze,punem centrale pe lemne,punem sobe,plite si alte improvizatii decat sa platim caldura care se pierde pe traseele mult prea lungi si neizolate sau prin subsoluri de bloc. Daca sunteti incapabili sa va asumati esecul unei indatoriri edilitare,dar cheltuiti bani pe fel si fel de pomeni,paranghelii,competitii sportive sau proiecte utopice probabil ii desconsiderati pe marea masa a cetatenilor care inca depind de acest sistem centralizat de caldura. S-a cam terminat cu prosteala cand unul sta in vila cu incalzire pe gaze platita din veniturile de edil iar altul care munceste din greu ingheata cu familia in apartamente dar plateste facturi de milioane de lei.

  Raportează
 • postat de DINCU Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 15:51 89.137.139.*** Link la comentariu
  1
  10

  Dupa ce i/a umflat de bani pentru salariile foarte mari a celor care au condus APATERM si care au avut capete de capra ,ESTE TARZIU DE FACUT ORDINE ACUM . CINE SE ASEAMANA SE ADUNA. DA PENTRU PROBLEMEMLE CETATENILOR NEISPRAVITII AU AVUT NEVOIE DE 15 MINUTE DAR ALEGEREA NOULUI VICEPRIMAR A FOST DISPUTATA TIMP DE O ORA. FIECARE ISI VREA OMUL PENTRU VIITOARELE AFACERI. NU ESTE CLAR?????

  Raportează
 • postat de GALATI Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 12:11 5.13.182.*** Link la comentariu
  3
  15

  TREBUIE DATI AFARA DIN APATERM , PENSIONARII CARE PRIMESC PENSIE SI SALARIU NIMENI NU VEDE DIN PRIMARIE TREABA ASTA SAU SE PRIMESC MICI ATENTII PENTRU ASTA SI SE MERGE PE MUTESTE.

  Raportează
 • postat de de ce oare Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 12:03 5.13.143.*** Link la comentariu
  4
  15

  domnule primar, domnilor consilieri,
  eu sunt de parere ca domniile voastre sa-si miste fundurile pe teren sa vada ce probleme are orasul, nu se face treaba din birou si ascultand vocea galatenilor pe postarile din ziare sau de pe facebook. Iesiti domnilor si vedeti ce gri a devenit Galatiul, iesiti domnilor si vedeti ce tristi sunt galatenii, iesiti domnilor si vedeti ce cloaca infecta a ajuns acest oras. Veniti cu argumente ca nu va face cineva infrastructura, tineti societati fantoma gen Industrial Par SRL, Zona libera, Parcul de soft care au lucrat doar in pierdere si va este frica sa va asumati esecul, sunteti inconstienti domnilor, va ganditi ca viitorul acestui oras este amenintat de indolenta si de infatuarea voastra? Va ganditi ca acest oras are nevoie de cineva care sa atraga investitorii, nu sa-i jumuleasca inainte de a demara afaceri pe aceste meleaguri? Va intereseaza si altceva decat afacerile si jmenurile personale? Domnule Primar Stan, domnule vice-Primar Popa va cunosc pe amandoi ca pe niste oameni de actiune, domnilor fara actiunea concertata a tuturor celor ce conduceti destinele acetui oras, numit Galati, vom ajunge ca Tecuciul sa fie resedinta de judet, va convine acest lucru? sau poate va convine sa ramaneti la stadiul de oras satelit pentru Braila sau pentru Constanta, orase in care se investeste, pentru ca oamenii politici au inteles necesitatea investitiilor pe plan local! Veti intra in istoria acestui oras pe usa din dos, si nu cred ca dorintele dumneavoastra sunt in acest sens. Opriti odata jaful, vorbiti de APATERM dar nu puneti DNA-ul pe cei vinovati, va certati in CL pe seama hotiilor care le acceptati tacit la pietele galatene, pe eforturile depuse de ECOSAL ca sa scoata orasul din zapada, cu toate ca nu Ecosalul avea contractata aceasta operatiune, va uitati cu nepasare cum Faleza DUnarii se prabuseste, cum Bacalbasa creste caini comunitari pe strazile orasului, lasati totul la voia intamplarii, la jocul HAZARDULUI! Nu va este frica de RULETA RUSEASCA?

  Raportează
 • postat de pop Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 11:45 82.137.15.*** Link la comentariu
  4
  3

  Contorizarea (alimentarea) individuala pentru fiecare locatar, rezolva toate problemele inclusiv pierderile de la subsol, ocazie care se va stabili blocurile(scarile) care raman la sistemul centralizat si dimensionarea retelelor primare si secundare, urmand ca producatorul si distribuitorul sa se restructureze functie de marimea sistemului ramas.
  Referitor la studiu care priveste zonarea sistemului si montarea de surse noi de producere va duce la cresterea pretului energiei termice cu 50%, intrucat combustibilul este gaz natural si a termenului scurt de recuperare a investitiei.
  Orase modernizate cu surse de productie (MAI,CAF): Botosani (450 lei/Gcal), Brasov (451 lei/Gcal), Focsani (395 lei/Gcal) etc.

  Raportează
 • postat de Calorgal Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 11:41 5.13.184.*** Link la comentariu
  4
  12

  Calorgal sa preia doar 50% din personal de la apaterm, pe cei mai buni restul care dorm prin birouri sa-si caute de lucru.Erau atatea angajate, cate 3 la un cort prin oras, cine le facea treaba la birou? Deci se poate restructura putin ca sa mearga treaba cum trebuie, numai sa se vrea!

  Raportează
 • postat de Terente Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 10:38 89.137.224.*** Link la comentariu
  6
  8

  Subscriu 100% @crystal....Cu observatia ca nea primarul ales, este incapabil, nu merita sperantele noastre pe mai departe, trebuie izolat total in CL. Ne trb grabnic alt Primar!

  Raportează
 • postat de Lus Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 09:59 89.137.227.*** Link la comentariu
  2
  11

  Debransari doar pentru rau platnici. Pai ce e greu sa devin rau platnic ? Si a doua problema care vad ca nu s-a discutat , ar fi cea a subsolurilor , caci pe acolo se inregistreaza cele mai multe pierderi,iar pentru reparatia lor locatarii nu pot face fata din resursele proprii . Oare Primaria nu poate face nimic in acest sens, sau viitorul Calorgal?

  Raportează
 • postat de Marea problema.. Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 09:56 89.137.221.*** Link la comentariu
  1
  16

  puteti sa imbunatatiti sistemul 150% , daca in apartament trebuie sa lasi apa sa curga 30 de minute pana devine apa calda , atunci nu ati facut nimic !
  Aici este marea problema pentru ca sistemul centralizat sa devina atractiv !

  Raportează
 • postat de cand analfabetii ajung varfuri Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 08:59 79.116.103.*** Link la comentariu
  9
  2

  Nu e o glumă: legenda lui AS Roma, Francesco Totti, votat pentru a deveni Preşedintele Italiei


  Marii electori au început vineri să voteze în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Italia, după ce joi, în primul tur, majoritatea au dat buletinele de vot goale, iar cinci l-au propus pe căpitanul echipei de fotbal AS Roma, Francesco Totti, relatează AFP.


  1
  Comentează
  0
  Email
  Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla
  ABONEAZĂ-TE
  În primele trei tururi, un candidat trebuie să obţină două treimi din voturile celor 1.009 mari electori - senatorii, deputaţii şi reprezentanţi regionali - adică 672 de voturi. Dar începând cu cel de-al patrulea tur, este suficientă majoritatea simplă, adică 505 voturi.

  Premierul Italiei, Matteo Renzi, i-a îndemnat pe colegii săi din Partidul Democrat (PD, centru-stânga) să dea buletinele de vot goale în primele trei tururi, apoi să voteze candidatura judecătorului constituţional Sergio Mattarella, un creştin-democrat care nu prea este cunoscut de marele public.

  Această alegere pune la încercare relaţia dintre tânărul premier şi fostul şef al Guvernului Silvio Berlusconi, care l-a ajutat în ultimele luni să adopte unele reforme combătute de aripa stângă a PD. Fostul premier le-a cerut aleşilor partidului său Forza Italia să dea buletinele goale la toate tururile de scrutin.

  Partidul Democrat dispune oficial de 415 voturi, la care se adaugă câteva zeci de aleşi ai altor partide sau grupuri mixte.

  Presa italiană speculează vineri cu privire la formaţiunile care l-ar putea vota pe Mattarella pentru a obţine 505 voturi, dar aminteşte că aleşii PD au arătat deja în trecut că nu sunt întotdeauna dispuşi să respecte instrucţiunile de vot.

  În primul tur, joi după-amiază, 538 de mari electori au dat buletinele de vot goale.

  Votul se desfăşoară fără candidatură şi fiecare elector este liber să înscrie numele candidatului pe care îl susţine.

  Joi, cinci buletine de vot aveau înscris numele lui Francesco Totti, dar acestea au fost considerate nule, deoarece căpitanul echipei de fotbal AS Roma nu a împlinit vârsta de 50 de ani prevăzută de Constituţie pentru şeful statului.

  Raportează
 • postat de Ion Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 08:21 5.13.216.*** Link la comentariu
  2
  12

  Toate bune si frumoase, toti au numai intentii bune, dar pana la urma, cine plateste apa calda si incalzirea din sistemul centralizat? Tot fraierii ? Pot ei sa faca o mie de planuri si proiecte, dar cine plateste agentul termic?

  Raportează
 • postat de crystal Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 08:11 95.77.107.*** Link la comentariu
  5
  16

  o alta abureala de zile mari a primarului ca reteaua de gaze nu poate duce atata. Asa cum a spus IC inainte se consuma mult mai mult decat acum si sunt tot atatea si aceleasi tevi , asta-i una la mana, a doua la mana e ca multa lume cu tot apatermul vostru tot se incalzeste de la gaze deci consum este ,chiar mai mult decat ar merge o centrala .
  A treia la mana e ca asta e grija si interesul Distrifaz sa isi extinda reteaua si sa o medernizeze , te pomenesti domnule primar ca te-apuca acuma grija Distrigaz sa nu clacheze la Galati ?? Nu au patit-o ei in marile orase din tara si o sa o pateasca aici ? Asta e una din cele mai abureli servite si pot ascunde alte interese private adica grupul mafiot Apaterm ar putea plati cu bani grei pe primar sau anumite bisericute sa aiba in continuare sa mulga in continuare populatia fortat.
  Dar afla ca populatia e prea saraca si nu va putea sa fie la zi nici cu mama Calorgalului. Pune umarul la treaba serios si relanseaza economic orasul sa sara bani din toate sectoarele precum floricelele in ceaun si lumea sa fie libera sa aleaga ce vrea si lasa un oras curat in urma daca mai vrei si voturi tura viitoare. Un lucru e cert pentru mine, nu votez dictatori.
  Situatia privind debransarea este aceeasi cu a unei inventii de motor pe baza de apa care nu este lasata sa vada productia de serie deoarece deranjeaza prea multi magnati ai petrolului.
  Ancheta apaterm strigata cu surle si trambite acum la urma este un mare FÂS ,trebuiau facute cercetari si anchete secrete de dinainte nu acum, sa se vada unde se scurg banii celor platesc la zi si ca nu se creeaza conturi bancare personale cu ei. Se intamplau lucruri ciudate acolo ca pana si un ziarist la Viata Libera vedea ca sunt bani sifonati.

  Raportează
 • postat de IC Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 06:28 5.13.221.*** Link la comentariu
  5
  20

  Ce zice footbalistul primar ,nu au cum functiona centralele pentru toate apartamentele fiindca nu vor avea gaze? A venit cumva si cu opinia distribuitorului de gaze ? Numai din cantitatea de gaz care nu se mai consuma in intreprinderele care erau odata in oras ,se poate acoperi necesarul ,fara a lua in considerare ceea ce nu se mai consuma in combinat ( reducerea activitatii cu cca 70%)si gazul consumat, cu cel putin 50% ( dif de randament+pierderi retea ) mai mult fata de centralele de apartament ,scara,bloc ,pentru agentul termic trimis in oras,de catre ancestralul CET .Distribuitorul a avut grija sa priveasca in viitor si acolo unde a inlocuit reteaua de distributie a dimensionat-o ca sa faca fata ,mai este di rezeva data de cresterea presiuniei in functie de cresterea consumului.Orce strategie va fi sortita esecului atata timp cat nu vor fi bransamente si contracte individuale , raii platnici tot nu vor plati iar banii contribuabililor se vor cheltui aiurea ,in reparatii , subventii si ajutoare.Strategia trebuia sa porneasca de la stabilirea numarului de beneficiari ,numai aceia care sunt cu plata la zi (cei care nu platesc inseamna ca nu sunt interesati de functionarea sistemului actual .in mod deosebit cei care nu achita asa zisa incalzire a condominumului) si stabilirea pe baza de calcule economice ,daca mai merita sau nu pastrat si subventionat ,reparat etc ,sistemul actual centralizat .Eu zic ca nu si ca orice strategie de pastrare a actualuli sistem ,cu agentul produs de CET si adus peste Balata Catusa ,este nascuta moarta.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.