Camera de Conturi solicită VERIFICĂRI. Ce-au făcut primăriile cu BANII din fondul de rezervă al Consiliului Judeţului Galaţi
Foto: Sursa foto: pressalert.ro

Camera de Conturi solicită VERIFICĂRI. Ce-au făcut primăriile cu BANII din fondul de rezervă al Consiliului Judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi sunt obligaţi să verifice ce au făcut primăriile comunelor din judeţ cu banii pe care i-au primit din fondul de rezervă al forului legislativ judeţean. Auditorii Camerei de Conturi au arătat că CJ nu are cunoştinţă dacă sumele alocate au fost cheltuite integral de unităţile administrativ-teritoriale, dar mai ales dacă au fost folosite în scopul pentru care au fost alocate.

Instituţia de control a făcut referire la cele două milioane de lei pe care Consiliul Judeţului le-a direcţionat, în octombrie 2013, către 29 de primării, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, dar şi la alte alocări de fonduri.

"În anul 2014 a fost realizat un număr de 22 de misiuni de audit care au avut ca obiectiv de verificare legalitatea şi realitatea utilizării fondului de rezervă al CJG alocat UAT-urilor din judeţ în anii 2012 şi 2013. În planul de audit modificat pentru anul 2015 sunt prevăzute a se realiza misiuni de audit cu aceeaşi temă. Se vor înainta de către structurile de specialitate adrese către unităţile administrativ-teritoriale pentru transmiterea de date şi informaţii necesare întocmirii de situaţii financiare corecte şi reale asupra execuţiei bugetare", au afirmat reprezentanţii CJ.


CITEŞTE ŞI: Camera de Conturi a băgat frica în ALEŞII gălăţeni. COLABORAREA cu avocaţii din Bucureşti, aprobată în CJ

Citit 1709 ori Ultima modificare Duminică, 15 Martie 2015 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.