Ce ARTERE vrea să mai REABILITEZE Primăria Galaţi şi cu ce BANI

Ce ARTERE vrea să mai REABILITEZE Primăria Galaţi şi cu ce BANI
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primăria municipiului Galaţi tocmai a lansat invitaţiile de participare la două licitaţii pentru reabilitarea a două artere importante din oraş. Prima licitaţie vizează strada Tecuci, între strada 1 Decembrie 1918 şi strada Traian, având un total de 2.300 metri. Lucrările de modernizare vor cuprinde carosabilul, trotuarele, reţelele hidroedilitare de apă, canalizare, reţelele de telecomunicaţii, gaze, desfacerea liniilor de tramvai şi iluminatul stradal şi nu trebuie să dureze mai mult de 14 luni, cu perioada de garanţie a lucrărilor de cinci ani.

Cea de-a doua arteră scoasă la licitaţie pentru reabilitare este Anghel Saligny, între strada Gheorghe Asachi şi strada Basarabiei, cu o lungime de 1.054 metri, Lucrările de modernizare vor dura 12 luni, cu o perioadă de garanţie de cinci ani, şi vor viza carosabilul, trotuarele, reţelele hidroedilitare de apă, canalizare, reţelele de telecomunicaţii, gaze şi desfiinţarea liniilor de tramvai.

Primăria aşteaptă oferte din partea companiilor până pe 22, respectiv, 23 iulie.

Reamintim că aceste investiţii sunt finanţate din creditul în valoare de o sută de milioane de lei pe care Primăria l-a contractat de la Banca Europeana pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Din aceşti bani, pentru modernizarea străzii Anghel Saligny sunt alocaţi 22,8 milioane de lei, iar pentru modernizarea străzii Tecuci - 39,5 milioane de lei.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 3498 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 00:16

4 comentarii

 • postat de puie M.
  Marți, 09 Iunie 2015 23:15
  5.13.153.***
  aaaaa... artera femurala ? pe cand ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de In orasul trist...
  Marți, 09 Iunie 2015 10:51
  5.13.147.***
  Se vorbeste de strazile astea de 2 ani! Nu siu cum se face...de toate lucrarile incep toamna! De parca suntem in emisfera sudica!
  Si apropo, cum spunea si cl/cea de mai jos; STRADA TRAIAN O MAI TERMINAM ....? Adica TOATA nu doar portiunea dintre piata si baia comunala! Cel putin intre bariera si metro se tot lucreaza de la revolutie!
  ALT ASPECT! Facem si noi intrarile in oras sa arate ca de fapt nu intri intro comuna!? Cand vii de la Tecuci, intre borcan si cimitir mizerie de nedescris, strada plina de plombe, plombute, crapaturi, fara trotuare, etc Cand vii dinspre Tg. Bujor....aceeasi jale! Nu mai vb cand vii dinspre Giurgiulesti!
  Pe calea ferata; dezastru in Barbosi..unde gara nici macar peroane (dalele alea mancate de vreme si cu distanta intre ele de incape un copil, foarte periculoase de altfel) si toaleta nu are! Dar are din belsug maidanezi, mizerie crunta, usi fara maner, o sala de asteptare super jegoasa si imputita! In Filesti..aceeasi poveste, alti maidanezi! In Gara Galati (euro cica), peroane nu, o pasarela din scanduri ca in anii 1800, usile automate nu functioneaza, sau nici macar alea manuale nu poti zice ca se inchid, un aspect de gara parasita, chiar daca cladirea e relativ noua! Iesi afara alti maidanezi....care mai au obiceiul sa se plimbe si pe vechile peroane! Astepti autobuzul, si nu stii unde vine...unul mai in fata, altul mai in spate, altul se ascunde dupa primele doua, laolalta cu maxi-taxi, taxi si masini personale! Trotuarul din fata neasfaltat nici acum! In fata locomotivei .... balarii imense, noroaie, mizerie, sobolani, caini....
  Pe cale navala nu mai zic nimic, ca nu avem pontoane unde sa acosteze eventualele nave cu turisti!

  NOUL, VECHIUL SI STRAVECHIUL GALATI....din ce in ce mai neingrijit si urat!
  3
  17
  Raportează
 • postat de sekuritatea lui ceausescu lucreaza inca
  Marți, 09 Iunie 2015 07:13
  5.13.245.***
  intra stan in rate de paralizeaza tot orasul pe 10 ani de acum in colo

  mai intra si populatia in rate sa-si cumpere apartamente supraevaluate no sa mai fie nimeni pe strada

  in 5-6 ani de zile aflati ca romania nu mai are resurse nu mai e gaz numai e petrol totul s-a transformat in palate pentru mafia psd si akolitii
  9
  2
  Raportează
 • postat de satul de mizerie
  Marți, 09 Iunie 2015 00:13
  5.13.247.***
  Dar str.Traian in ce secol va fi gata??? Astept un reportaj si pe aceasta tema....
  4
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.