Ce ARTERE vrea să mai REABILITEZE Primăria Galaţi şi cu ce BANI

Ce ARTERE vrea să mai REABILITEZE Primăria Galaţi şi cu ce BANI
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primăria municipiului Galaţi tocmai a lansat invitaţiile de participare la două licitaţii pentru reabilitarea a două artere importante din oraş. Prima licitaţie vizează strada Tecuci, între strada 1 Decembrie 1918 şi strada Traian, având un total de 2.300 metri. Lucrările de modernizare vor cuprinde carosabilul, trotuarele, reţelele hidroedilitare de apă, canalizare, reţelele de telecomunicaţii, gaze, desfacerea liniilor de tramvai şi iluminatul stradal şi nu trebuie să dureze mai mult de 14 luni, cu perioada de garanţie a lucrărilor de cinci ani.

Cea de-a doua arteră scoasă la licitaţie pentru reabilitare este Anghel Saligny, între strada Gheorghe Asachi şi strada Basarabiei, cu o lungime de 1.054 metri, Lucrările de modernizare vor dura 12 luni, cu o perioadă de garanţie de cinci ani, şi vor viza carosabilul, trotuarele, reţelele hidroedilitare de apă, canalizare, reţelele de telecomunicaţii, gaze şi desfiinţarea liniilor de tramvai.

Primăria aşteaptă oferte din partea companiilor până pe 22, respectiv, 23 iulie.

Reamintim că aceste investiţii sunt finanţate din creditul în valoare de o sută de milioane de lei pe care Primăria l-a contractat de la Banca Europeana pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Din aceşti bani, pentru modernizarea străzii Anghel Saligny sunt alocaţi 22,8 milioane de lei, iar pentru modernizarea străzii Tecuci - 39,5 milioane de lei.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 3622 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.