Cine şi pe câţi bani REABILITEAZĂ TERMIC 11 BLOCURI din Galaţi

Cine şi pe câţi bani REABILITEAZĂ TERMIC 11 BLOCURI din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Lucrările finanţate din fonduri europene, pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor, au ajuns deja în etapa de organizare a şantierelor


Zeci de firme s-au luptat în cadrul licitaţiilor organizate de Primăria municipiului Galaţi pentru atribuirea lucrărilor de creştere a eficienţei energetice a 11 blocuri de locuinţe, pentru care s-au obţinut fonduri europene. Procedurile, demarate în luna martie, s-au încheiat, în sfârşit. Iată cine şi ce a câştigat.

Nu mai puţin de 12 firme s-au luptat în oferte pentru a pune mâna pe contractul de creştere a eficienţei energetice a blocului L din Micro 16. A câştigat SC Euroamcon SRL, cu o ofertă de 1,1 milioane de lei.

Dintre cele opt firme care au licitat pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe A7 şi A21 din Micro 16, a fost aleasă SC Moviland Met SRL, în asociere cu Proconstrid SRL, cu o ofertă de 1,6 milioane de lei. Aceeaşi asociere a câştigat, din cele opt înscrise în competiţie, şi lucrările de anvelopare a blocurilor C11, C12 şi D8 din Ţiglina II, cu o ofertă de 2,1 milioane de lei.

RBX Electric a câştigat, cu o ofertă de 1,8 milioane de lei, contractul pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe Y5, Y6 şi Y7, din Micro 20. Aici bătălia a fost mai puţin aprigă - şapte oferte.

Din cele cinci firme care şi-au dorit contractul pentru anveloparea blocurilor G10 şi X4, situate pe două dintre arterele principale, strada Brăilei nr. 262, respectiv, bulevardul Galaţi nr. 9, a câştigat Eol Facility SRL, cu o ofertă de 1,7 milioane de lei.

Ce lucrări se vor realiza

Conform proiectelor, blocurile aflate în programul de creştere a eficienţei energetice vor beneficia de lucrări de izolare termică exterioară, de izolare termică pe casa scării, de înlocuire a tâmplăriei vechi cu tâmplărie de tip termopan, de termohidroizolaţie a teraselor/ acoperişurilor şi de reabilitate a conductelor de apă caldă şi căldură din subsol. Lucrările au ca termen de execuţie finalul anului 2015.

"Suntem singurul oraş din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est care a reuşit să facă proiecte eligibile şi să atragă fonduri europene consistente pe această axă de finanţare. La finalizarea acestor lucrări, vom avea primele 11 blocuri din oraş complet reabilitate din punct de vedere termic, ceea ce va însemna o diminuare a facturilor la încălzire cu până la 40 la sută, dar şi primele blocuri din oraş care vor arăta aşa cum trebuie şi din punct de vedere estetic", a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.

Primăria municipiului Galaţi a atras până acum de la Uniunea Europeană 16 milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru proiecte de creştere a eficienţei energetice a imobilelor.

Foto Marius Negri

Citit 3968 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2015 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.