PRIMĂRIA vrea să MAJOREZE taxa de habitat. RIDICAREA GUNOIULUI din Galaţi ne va arde la buzunare

PRIMĂRIA vrea să MAJOREZE taxa de habitat. RIDICAREA GUNOIULUI din Galaţi ne va arde la buzunare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O taxă de habitat de 86 de lei de persoană pe an am putea plăti, în 2016, în locul celor 56 de lei de persoană pe an, cât dăm acum pentru colectarea gunoiului. Majorarea cu 30 de lei a taxei speciale de habitat s-a aflat, vineri, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local, dar a fost retrasă de iniţiatorul ei, primarul Marius Stan, în urma observaţiilor făcute de aleşi, dar şi a faptului că niciun reprezentant al Serviciului Public Ecosal nu se afla în sală pentru a da lămuriri.

Obiecţiunile aleşilor

Viceprimarul PSD Florin Popa a remarcat că ar fi fost necesare precizări cu privire la colectarea şi la utilizarea acestei taxe în anii anteriori: „Dacă gradul de colectare a acestei taxe nu este corespunzător, atunci cred că cei care au plătit taxa de habitat de-a lungul timpului vor fi frustraţi că trebuie să plătească mai mult, iar cei care nu au plătit, probabil că or să ţopăie iar într-un picior: «Noi nu plătim!»”. Popa a propus un amendament prin care Direcţia de Buget Finanţe şi Serviciul Taxe şi Impozite să se ocupe de urmărirea şi executarea silită a celor care nu plătesc. Primarul Marius Stan a acceptat propunerea, afirmând că e o măsură corectă.

Liberalul Viorel Trif a remarcat, însă, că majorarea cu 30 de lei a taxe trebuia însoţită de un memoriu tehnico-justificativ, pentru că aşa prevede legea. Pentru că în sală nu se afla niciun reprezentant al Ecosal care să dea explicaţii, primarul a anunţat că retrage proiectul de pe ordinea de zi.

Rămâne de văzut dacă proiectul va reveni la votul aleşilor şi în ce formă. Reamintim că taxa specială de habitat pentru persoane fizice se percepe pentru precolectare, colectarea, transportul, depozitarea şi compactarea deseurilor provenite de la persoanele fizice.

Sursa foto: Facebook (Serviciul Public Ecosal Galaţi)

Citit 4158 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 August 2015 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.