Reabilitarea termică bate pasul pe loc în Ţiglina II/ Oamenii reclamă că se lucrează mai mult pe hârtie

Reabilitarea termică bate pasul pe loc în Ţiglina II/ Oamenii reclamă că se lucrează mai mult pe hârtie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Oamenii se tem că vor pierde finanţarea europeană

Preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 257, din Ţiglina II, unde trei blocuri urmează să fie reabilitate termic, cu finanţare de la Uniunea Europeană, reclamă că lucrările pentru creşterea eficienţei energetice bat pasul pe loc. Aftene Popa ne-a transmis o scrisoare, pe care a înaintat-o atât Primăriei, cât şi firmei care trebuie să execute lucrările, în care precizează că "la blocul C11 nu se lucrează, la blocul C12 se lucrează doar la terasă, nici vorbă de tâmplărie, termosistem, instalaţie, iar la blocul D8 se lucrează doar la termosistem, lucrările fiind ţinute în loc de lipsa tâmplăriei".

"La blocul C11 nu s-a început, dar promisiuni au fost multe. La blocul C12 s-a început pe data de 2 iulie, cu montarea schelei pe faţada unu, scara 1. Se lucrează doar la terasă, s-a montat parţial membrana bituminoasă şi se va începe probabil la montarea polistirenului de 16 centimetri. Numărul lucrătorilor este redus, faţă de debut. La blocul D8, s-a început pe data de 6 iulie, cu montarea schelei pe fronton sud, s-au zidit două balcoane şi s-a aplicat termosistemul în completare pe tot frontonul şi apoi pe porţiunea de perete cu cărămidă de pe faţada unu, la care nu s-a dat culoarea din proiect, dar schela s-a demontat. Frontonul sud nu se poate finaliza, pentru că tâmplăria nu există (abia s-au făcut măsurătorile, s-au transmis producătorului, dar nu s-au dat în lucru). Deci, la blocul D8 lucrează două persoane, mai rar trei, numai la termosistem - fără spor - pentru că nu ştiu cum este prevăzut în proiect. Problema care ţine în loc lucrările la toate cele trei blocuri este lipsa tâmplăriei, dar mai grav este că măsurătorile în apartamente tot nu se fac. Părerea noastră este că lucrările sunt în mare întârziere, coordonare nu există, iar termenele nu au cum să fie respectate, ţinând cont că după 15 noiembrie nu se mai lucrează la exterior", arată preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 257.

Vineri, echipa „Vieţii libere” a mers dimineaţă în cartierul Ţiglina II, însă la niciunul dintre cele trei blocuri, care au în componenţă 200 de apartamente, nu se lucra. Reprezentanţii Primăriei dau asigurări că banii de la Uniunea Europeană pentru creşterea eficienţei energetice nu se vor pierde şi că, în acest moment, "toate lucrările la cele 11 blocuri sunt în faza de şantiere, măsurători şi nu numai".

Conform proiectelor, blocurile aflate în programul de creştere a eficienţei energetice vor beneficia de lucrări de izolare termică exterioară, de izolare termică pe casa scării, de înlocuire a tâmplăriei vechi cu tâmplărie de tip termopan, de termohidroizolaţie a teraselor/ acoperişurilor şi de reabilitate a conductelor de apă caldă şi căldură din subsol. Lucrările au ca termen de execuţie finalul anului 2015.

Primăria a atras până acum de la Uniunea Europeană 16 milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru proiecte de creştere a eficienţei energetice a imobilelor, Galaţiul fiind primul oraş din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est care a reuşit să atragă bani europeni pe acest segment.

Citit 2716 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.