Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
18 comentarii

* "Dacă se mai înalţă carosabilul cu încă zece centimetri, în caz de accident poţi să intri cu maşina direct în dormitorul omului!", a protestat consilierul PNL Mihail Bucatanschi * "Mă aştept ca, până la finalul mandatului, nimic din ce am făcut să nu fie bun", a replicat primarul UNPR Marius Stan


Modernizarea străzii Traian a devenit motiv de dispută la ultima şedinţă a Consiliului Local între consilierul local PNL Mihail Bucatanschi, pe de o parte, şi administratorul public Aurel Vlaicu şi primarul Marius Stan de cealaltă parte.

„Nu există parapeţi de protecţie, nu există rigole”

Medicul liberal Mihail Bucatanschi a semnalat că, pe tronsonul cuprins între Spitalul de Boli Infecţioase şi Metro, strada Traian se înalţă cu circa zece centimetri şi, ca efect, sunt îngropate curţile oamenilor. „Acest fenomen s-a produs de multă vreme, de la ultima modernizare care s-a făcut, cred, în urmă cu peste zece ani. Dacă se mai înalţă carosabilul cu încă zece centimetri, fenomenele se vor agrava: dacă nu eşti atent, şi, Doamne fereşte, ai un accident de circulaţie, poţi să intri cu maşina direct în dormitorul omului! Nu există parapeţi de protecţie, nu există rigole, nu există o abordare corectă în ceea ce priveşte accesul oamenilor în curţi şi la străzile colaterale. Mai mult, în zona de care vorbeam că s-a supraînălţat carosabilul mai mult decât este acceptabil, există şi o ţeavă de gaz metan aeriană, numai bună de avariat în urma vreunui accident”, a spus Bucatanschi. Consilierul a cerut ca, înainte de a se finaliza lucrările, să fie analizate mai atent, iar unde este cazul să se procedeze la crearea de rigole pe marginea drumului.

Lucrările, la faza de borduri

Replica a venit pe loc din partea city-managerului Aurel Vlaicu, care a contrazis afirmaţiile. „În momentul de faţă, poate mergeţi să verificaţi, nu se lucrează la carosabil, nu s-a ridicat carosabilul, este fix la aceeaşi cotă la care a fost şi până acum. Se lucrează în momentul de faţă la montarea unor borduri, după care se vor realiza trotuarele şi după aceea se va interveni la carosabil. Cota clădirilor şi cota străzilor rămâne neschimbată”.

Bucatanschi a susţinut, însă, că a discutat cu şeful de şantier care i-a confirmat că nu sunt prevăzute rigole, şi că strada, prin asfaltare, se va ridica cu măcar zece centimetri, invitându-l să verifice împreună la faţa locului! Vlaicu s-a mulţumit doar să ceară numele şefului de şantier pentru a discuta cu el, iar subiectul a fost închis.

La finalul şedinţei, declaraţiile primarului Marius Stan au făcut referire, cu subînţeles, la afirmaţiile lui Bucatanschi: „Haideţi să încercăm să lăsăm bileţelele de la şefii de partid, să discutăm constructiv pentru oraş. Mă aştept ca, până la finalul mandatului, nimic din ce am făcut să nu fie bun, tot ce vrem să facem să fie inoportun, iar cel mai bine ar fi să nu facem nimic. Lăsaţi campania!”.

Când va fi gata?

Luni, când am străbătut strada Traian, pe porţiunea care duce spre Metro am constatat că, aşa cum spusese Aurel Vlaicu, se lucrează la borduri, iar carosabilul a rămas neatins.

Reamintim că lucrările la reţele de apă potabilă şi canalizare au fost câştigate de Rovis Lider pe tronsonul Metro - strada Dumbrava Roşie (ofertă de 1.053.438 de lei), de Constructa Mecanique, pe segmentul cuprins între strada Dumbrava Roşie şi Parcul Rizer, inclusiv pe strada Al.Măcelaru (ofertă de 3.195.512 de lei) şi de Lemacons SRL, pe segmentul Parcul Rizer - strada Tecuci (ofertă de 1.799.428 de lei). De asfaltare se ocupă SC Mari Vila Com SRL, care a câştigat lucrarea cu o ofertă de 29.768.024 de lei.

Potrivit Primăriai Galaţi lucrările de modernizare sunt în grafic, iar termenul de finalizare a străzii Traian este finalul lunii august.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 4520 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 August 2015 10:26

18 comentarii

 • postat de Johanis Joi, 06 August 2015 09:30 82.137.15.*** Link la comentariu
  1
  7

  Consilierii lu' Peste Prajit in afara de a carcoti si a pune bete-n roate mai stiu si altceva sa faca? Unde-s papagalii aia de se opuneau demolarii garajelor?

  Raportează
 • postat de Orient-Expressul Miercuri, 05 August 2015 17:37 89.137.230.*** Link la comentariu
  20
  7

  ProStanii (interpretarea e libera) GO din Galati !!!!!!!
  PS: Luati-l si pe Stan cu voi.

  Raportează
 • postat de Galatean din tata-n fiu, nu corcit ca simpatizantii lu nea Stan Miercuri, 05 August 2015 17:33 89.137.230.*** Link la comentariu
  20
  7

  Mi-e scarba , e plin numai de postarile MariusStanistilor; platiti pentru asta, nu ca s-ar rupe ei in doua de iubire pentru primar.....

  Raportează
 • postat de bbb Miercuri, 05 August 2015 17:01 5.13.253.*** Link la comentariu
  14
  5

  pe traian in dreptul spitalului de psihiatrie iti rupi masina in doua, nu aveti cum asfalta pana la sfarsitul lunii august., poate septembrie-noiembrie.

  Raportează
 • postat de Laurentiu Miercuri, 05 August 2015 14:43 79.116.105.*** Link la comentariu
  9
  30

  Incet , dar sigur primarul Stan incepe sa castige teren . Si asta nu se intampla pentru ca face el cine stie ce .Astea sunt lucruri normale si de bun simt pe care trebuie sa le faca orice primar. Diferenta este ca el a miscat ceva in acest sens ,pe cand predecesorii lui au fost zeci de ani intr-o amorteala vesnica . Oricum trebuie apreciat faptul ca in sfarsit se vede sau incepe sa se vada ceva din urma unui primar galatean .Probabil daca va continua in acelasi ritm sau chiar mai alert va castiga simpatia a cat mai multi galateni ,in ciuda contestatarilor politici si nu numai ,care vad numai lucrurile si interesele personale .

  Raportează
 • postat de @pt cel de jos Miercuri, 05 August 2015 14:10 89.46.5.*** Link la comentariu
  4
  16

  Daca - l numesc nici o lae , tu ce ce deduci din asta ? Si din cate stiam ciumacenco era umbra lui nici o lae , deci nici aici nu ai nimerit ! Spre surprindere ta chiar l-am votat pe Stan ( si am indemnat la vot pe toti prietenii mei si membrii familiei sa faca asta) . Nu sunt dezamagit , repet, de Stan , sunt dezamagit de echipa de consilieri din primarie care nu-si fac treaba.

  Raportează
 • postat de PENTRU CEL DE MAI JOS Miercuri, 05 August 2015 13:53 5.13.185.*** Link la comentariu
  5
  27

  VAD CA ESTI FAN INRAIT AL LUI MOS NICOLAE.....MAI ,MAI MAI ,TU SEMENI CU CIUMACENCO .SAU ESTI CHIAR TU ?

  Raportează
 • postat de chiar stiu pe ce lume traiesc Miercuri, 05 August 2015 13:33 89.46.5.*** Link la comentariu
  27
  8

  Stiu ca b-dul Otelarilor,str. Frunzei,str. Stadionului, parcul Rizer,Gradina Publica si cred ca majoritatea pe care le-ai enumerat mai jos ,au fost proiecte incepute pe vremea lui nici o lae. Dar daca s-a taiat panglica pe timpul lui Stan ,inseamna ca pe durata mandatului lui s-au facut : ) . Oricum strada Stadionului si acum este in lucru datorita unor surpari si cred ca strada asta o sa fie inchisa muuuuullllllttttt si bine. La fel cu Gradina Publica ,care a fost intr-un proces de reabilitare ,un timp enorm de mare (mai mult de doi ani) ,la fel si cu parcul Rizer. Problema nu e primarul Stan , problema e cea a consilierilor din primarie care fac tot posibilul sa puna "bete'n roate" ,sa mearga treaba ca la romani. Adica foarte greu. Strada Traian se incearca sa se modernizeze de 20 de ani incoace. Au reusit cu o portiune (cea dintre Baia Comunala si Piata Mare) ,portiunea de la Parcul Rizer si pana la Baia Comunala ,chiar daca s-a inceput asfaltarea ei acum cativa ani ,acum arata patetic. Observ din comentariul tau ca ai avea ceva legaturi cu Primaria Galati ,eu vreau sa te invit odata sa mergi ,cu MASINA TA , sa faci drumul de la Baia Comunala la Metro dus intors ,iar apoi iti dau numarul de telefon al unui mecanic auto sa-ti faca o expertiza sa vezi ce piese trebuiesc inlocuite. Eu unul m-am saturat sa platesc taxe degeaba , m-am saturat sa-mi schimb (pe banii mei nu pe a lu'tata sau a firmei) in fiecare an capete de bara,bielete de directie,etc, m-am saturat sa fiu prostit de niste angajati care culmea sunt platiti din banii nostri sa ne faca noua viata mai buna. Asta nu inteleg oamenii astia din primarie,de ce trebuie sa fii "Gigi contra",pentru ca X-ulescu este din cutare partid si vrei tu sa-i faci zile fripte. Daca nu erau prea multi de-alde tovarasu'doctor in consiliu ,poate ca acum mergeam civilizat pe mai multe strazi si trotuare prin Galatiul nostru. Si inca ceva : stiu ca strada Basarabiei (modernizarea ei ) intre Piata Energiei si B-dul Cosbuc tot pe timpul lui nici o lae s-a facut . De facut s-a facut ca la romani : unul a "castigat"licitatia , a dat-o mai departe la altul ,ala la celalalt si a iesit un mare r - a - h- a - t. Ca betonul dintre sinele de tramvai s-a macinat imediat . Nu am auzit nici o data ca Primaria sa dea in judecata pe firma care a castigat contractul ,etc,etc. Sa stii ca in Galatiul asta mai sunt si oameni care nu se lasa asa de usor prostiti.

  Raportează
 • postat de Nicu Miercuri, 05 August 2015 11:32 78.96.254.*** Link la comentariu
  23
  6

  Frumos chiar foarte frumos finalizarea la sfirsitul lunii august,dar........anul, care an ??!!

  Raportează
 • postat de @celor care nu stiu pe ce lume traiesc... Miercuri, 05 August 2015 11:09 5.13.201.*** Link la comentariu
  6
  35

  Modernizarea strazii Anul Revolutiei 1848 din municipiul Galati ,Piata de gros Calea Basarabiei - zona Galati-Cahul ,Modernizare Strada Basarabiei intre Piata Energiei si B-dul George Cosbuc ,Modernizarea si Reabilitarea Scolii nr. 38 din municipiul Galati ,Modernizarea cladirilor Caminului pentru Persoane Varstnice "Sfantu Spiridon" Galati ,Dezvoltarea porturilor fluviale dunarene - Danube Inland Harbour Development - DaHar ,Modernizarea si Echiparea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Ioan" Galati ,Extinderea Colegiului de Industrie Alimentara "Elena Doamna" si modernizarea utilitatilor existente ,Amenajare Parc Micro 13, aferent blocuri ANL - str. N. Mantu ,Dezvoltarea Serviciilor Sociale pentru Persoane Varstnice ,Modernizarea si reabilitarea Grupului Scolar Gh. Asachi din municipiul Galati ,Modernizarea Bd. Otelarilor, strazilor Stadionului, Frunzei si Gheorghe Asachi din municipiul Galati ,Modernizarea Parcului Rizer din municipiul Galati ,Parcare drum centura in municipiul Galati ,Modernizare Gradina Publica Galati ,Modernizarea si Reabilitarea Scolii nr. 9 "Calistrat Hogas" din municipiul Galati ,Modernizarea si Echiparea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Ioan" Galati si astea sunt doar o parte din ce sa facut in actualul mandat al lui Stan .Desigur pe langa astea mai sunt multe proiecte in lucru cum este si strada Traian despre care se vorbeste in articolul de mai sus .Cam asta sa facut domnule Usy in actualul mandat ,ca sa stii si tu pentru cultura ta .

  Raportează
 • postat de @Ury Miercuri, 05 August 2015 10:51 5.13.237.*** Link la comentariu
  4
  35

  O sa ajungeti sa aveti pretentia ca primarul sa va faca curatenie si in casa ....Ai stat si te-ai gandit macar cinci minute inainte de a cersi ,care sunt cauzele ca tu nu ai apa rece,calda si caldura ??????? Iar daca tu ai de gand sa te pocaiesti ,afla ca altii mai simt nevoia si de cate un spectacol sa se mai recreeze dupa o saptamana de munca .

  Raportează
 • postat de @asta este politica Miercuri, 05 August 2015 09:31 5.13.217.*** Link la comentariu
  1
  43

  Acum poate va dati seama si voi de ce se intarzie asa mult orice lucrare se face in orasul asta ! Pentru ca se trezeste unul ca asta ,care il doare direct in cot de casele oamenilor cum pretinde el si incearca cu orice pret sa impiedice cat mai mult o lucrare cu scopul final de ai reprosa la finalul mandatului actualului primar ,nereusitele lui .Asa se face politica in Romania . Scopul lor este de asi da in cap unul ,altuia pentru asi asigura puterea la urmatoarele alegeri .

  Raportează
 • postat de Clau Miercuri, 05 August 2015 09:10 89.46.5.*** Link la comentariu
  1
  33

  Puneti un medic sa -si dea cu parerea de asfaltarea strazilor ! Dupa mintea de om mai tehnic( decat d-l doctor) ma gandeam la ce s-a gandit comentatorul de mai jos : Mazepa , cum ca in urma ridicarii nivelului strazii ,toata apa de pe straza se va duce in curtile oamenilor. Dar d-l doctor se gandeste la accidente cu tevi de gaze rupte,cu masini infipte in peretii caselor,cu elicoptere prabusite,etc.Se uita la prea multe filme americane tovarasul doctor. Si uite asa datorita d-l doctor ne rupem noi masinile in doua . Un singur gand pentru consilierii lu'peste din primarie : La treaba tovarasi ! Da-ti-i drumul la treaba ! Nu mai frecati menta !

  Raportează
 • postat de Mazepa Miercuri, 05 August 2015 06:40 92.80.189.*** Link la comentariu
  4
  42

  Bucatanschi este negru de suparare (mai negru decat Bacalbasa daca va puteti imagina asa ceva!) din cauza ca este afectat personal de lucrarile de modernizare a portiunii respective de strada si anume: dumnealui locuieste undeva pe langa fostul sediu Avicola, cu deschidere la strada Traian, si, pana acum, apele pluviale de pe acoperis si din curtea casei se scurgeau direct in strada! Prin refacerea trotuarului, carosabilului, etc. domnul doctor va ramane cu apa in curte!... Vaaaai, asa ceva.... Deci, il doare la basca de calitatea lucrarilor, de cetatenii orasului, etc... il pasa numai de el!

  Raportează
 • postat de Ury Miercuri, 05 August 2015 06:11 82.137.14.*** Link la comentariu
  45
  18

  Păi, Dom' Primar, în afara de niște parcuri ce-ai facut tu bun pentru Galati? Nu avem apa calda, unii apa rece, de căldură la iarna nu se știe, așa ca mergi inainte. Esti campion la stat degeaba. Apropo, un concert ceva n-am mai vazut de mult. Organizezi vreo unul, ca și la asta te pricepi bine.

  Raportează
 • postat de CETATEAN Miercuri, 05 August 2015 05:20 5.13.170.*** Link la comentariu
  6
  41

  DIN CAUZA CONSILIERIILOR NU S-A FACUT NIMIC IN ACEST ORAS TIM DE 25 DE ANI??
  FIECARE ESTE MAI CARCOTAS , ISI URMARESTE INTERESUL PERSONAL SI DE PARTID!!!

  Raportează
 • postat de Nae Miercuri, 05 August 2015 00:14 5.13.200.*** Link la comentariu
  30
  24

  LOL...auzi la ei,str. Traian va fi fonalizata la sfarsitul lunii agust!!!...in ce an?
  Sunteti penibili!

  Raportează
 • postat de satul de gropo Miercuri, 05 August 2015 00:10 5.13.161.*** Link la comentariu
  5
  48

  Ce vrea si marele consilier??? Sa mai stam inca 10 ani cu strada in felu asta???? La munca ma cu tine si lasa vrejelile...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.