BANI pentru APA localnicilor din două comune gălăţene

BANI pentru APA localnicilor din două comune gălăţene
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Judeţului Galaţi va aloca astăzi 40.000 de lei din fondul de rezervă al instituţiei pentru remedierea unor defecţiuni la sistemul de alimentare cu apă din două comune gălăţene. Unităţile administrativ-teritoriale Oancea şi Cudalbi vor primi 8.000 de lei, respectiv, 32.000 de lei, pentru achiziţionarea şi repararea mai multor pompe care au cedat în perioada de secetă prelungită, ce a lovit judeţul Galaţi.

Primarii celor două comune au transmis Consiliului Judeţului solicitări pentru a primi sprijin financiar în acest sens. Problemele de la Oancea ne-au fost semnalate de primarul Victor Chiriloaie încă de la începutul lunii august, la scurt timp de la rectificarea bugetară a Guvernului, în urma căreia comuna gălăţeană nu a primit niciun ban. La acea vreme, acesta s-a declarat nemulţumit de modul în care Executivul a făcut împărţirea banilor şi a precizat că are nevoie, printre altele, de resurse financiare pentru repararea uneia dintre pompe, care s-a ars. „Banii sunt bineveniţi. Ne mulţumim şi cu puţini”, ne-a spus primarul Chiriloaie.

Primarul comunei Cudalbi, Ştefan Drugan, ne-a spus că cele 32.000 de lei vor fi folosite pentru plata a două pompe noi achiziţionate. „Din cauza secetei, ni s-au stricat două pompe. Nu am mai avut ce repara la ele. Am găsit înţelegere la firma cu care lucrăm, să ne dea două, dar trebuie plătite”, ne-a spus primarul din Cudalbi.

Citit 1550 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2015 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.