Câţi BANI în plus au acordat aleşii gălăţeni pentru cluburile sportive

Câţi BANI în plus au acordat aleşii gălăţeni pentru cluburile sportive
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Conducerea Fundaţiei "Sportul Gălăţean" a fost schimbată

Consilieri locali ai Galaţiului au alocat, în şedinţa ordinară de joi, bani în plus pentru nouă cluburi sportive finanţate deja, de la finele lunii martie 2015, de la bugetul local. Precizăm că fiecare dintre aceste structuri sportive a cerut suplimentarea sumei alocate pentru susţinerea activităţii, iar banii s-au dat prin acte adiţionale la contractele de asociere existente.

Cea mai mare sumă de bani, 700.000 de lei, a fost acordată Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galaţi, care primise deja de la bugetul local o finanţare pentru susţinerea activităţii sportive de 1.001.000 de lei.
În topul finanţărilor suplimentare acordate, locul secund este ocupat de Asociaţia Fotbal Club Metalosport Galaţi, care va beneficia de un supliment de 450.000 de lei. Trebuie spus că Metalosport a primit, în luna martie, 115.500 de lei de la bugetul local pentru susţinerea activităţii sportive a clubului.

Clubul Sportiv United Galaţi a primit de la bugetul local 400.000 de lei în plus, în condiţiile în care finanţarea alocată în luna martie a acestui an a fost de 375.375 de lei.
Finanţat la începutul anului cu 966.350 de lei, Clubul Sportiv Phoenix Galaţi a primit o suplimentare a sumei alocate de 350.000 de lei.
Asociaţia Club Sportiv Arcada Galaţi, finanţată la începutul anului cu suma de 662.200 de lei, a primit acum o finanţate suplimentară de 300.000 de lei.
O alocare în plus de 250.000 de lei a fost acordată Asociaţie Handbal Club Danubius - Club Sportiv Universitatea Galaţi, finanţată de la bugetul local cu suma de 142.450 de lei.

O sumă suplimentară de 75.000 de lei a fost acordată Asociaţiei Sport Club Municipal Dunărea Galaţi, care mai primise de la bugetul local 84.700 de lei.
Câte 40.000 de lei au primit Club Sportiv Şah Club Galaţi şi Asociaţia Club Sportiv Aqua Sport Galaţi. În martie, şahiştii au primit o finanţare de 26.950 de lei, iar Aqua Sport - 19.250 de lei.
Prin actul adiţional, cluburile se obligă să utilizeze banii pentru susţinerea activităţii sportive a clubului şi să organizeze activităţi sportive pentru a reprezenta municipiul Galaţi în toate competiţiile naţionale şi internaţionale.

"Susţinem performanţa"

Primarul Marius Stan a ţinut să spună că, într-un clasament pe ţară, în privinţa sporturilor de sală finanţate de la bugetul local, Galaţiul ocupă locul al doilea. "Avem reprezentare în prima ligă: campionii de la hochei, baschet, futsal, handbal, şah, volei, dans sportiv, rugby. Contrabalansează, din păcate, rezultatele fotbalului, dar acolo e vorba, probabil, de manager şi de management", a spus Stan.

Schimbări în conducerea Fundaţiei "Sportul Gălăţean"

Prin votul secret al aleşilor locali, Consiliul Director al Fundaţiei "Sportul Gălăţean" şi-a schimbat componenţa. Şi asta deoarece preşedintele, Mihai Istrate, şi viceprimarul PSD Florin Popa şi-au dat demisia. În locul lor, aleşii i-au numit pe Cătălin Tofan şi pe Florin Mirea. Singurul neschimbat din Colegiul Director a rămas viceprimarul ALDE Radu Cosca.

Citit 2803 ori Ultima modificare Vineri, 28 August 2015 18:12

3 comentarii

 • postat de Mos Craciun
  Luni, 31 August 2015 22:59
  82.137.13.***
  @lica:Nu-i verifica nimeni.Baga banii in buzunar si gata.Aduc jjde facturi cu echipamente,mingi,deplasari,hoteluri de 4 stele pentru copilasi din club.Defapt este o factura de all inclusiv a presedintelui de club impreuna cu botoxata de nevasta-sa ,fragmentata in 15.Toti au pe langa club o firma de transport care ii fac orice factura doresc.....etc.Iar parintii cumpara echipament,incaltaminte,mingi,platesc turnee,deplasari,hoteluri,arbitri,medic la meciuri.
  0
  4
  Raportează
 • postat de lica
  Luni, 31 August 2015 18:21
  5.13.228.***
  Cine verifica gestionarea acestor sume? Totusi la cluburi cotizeaza parintii. Atunci pentru ce se mai dau bani din buget? Maine , poimaine auzim ca a fugit cineva cu banii.Investiti in manuale scolare deoarece acestea arata jalnic de la clasa a3 a in sus
  0
  4
  Raportează
 • postat de Cap de menghina
  Duminică, 30 August 2015 00:07
  82.137.14.***
  Atatia bani dati cluburilor din bugetul local si totusi acea "reprezentare a orasului pe plan national",cum zice Stan, se face tot pe banii parintilor.....sifonare clara......
  2
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.