TRAFIC INFERNAL pe podul din Şendreni, aflat ÎN LUCRU! Autorităţile gălăţene SESIZEAZĂ Ministerul Transporturilor (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

TRAFIC INFERNAL pe podul din Şendreni, aflat ÎN LUCRU! Autorităţile gălăţene SESIZEAZĂ Ministerul Transporturilor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Întrucât numeroşi şoferi se plâng că lucrările comandate de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) la podul de la Şendreni bat pasul pe loc, iar traficul se desfăşoară cu dificultate, oamenii fiind nevoiţi să aştepte la cozi minute bune pentru a putea să parcurgă podul, autorităţile gălăţene vor sesiza Ministerul Transporturilor. Consilierul judeţean Dorin Butunoiu a solicitat conducerii Consiliului Judeţului Galaţi, în ultima şedinţă a aleşilor judeţeni, să intervină pentru ca lucrările la infrastructura podului să intre pe un făgaş normal.

"Ştiu că este o problemă care nu ţine de Consiliul Judeţului şi de dumneavoastră, dar vă rog să o analizaţi şi să trageţi consecinţele. Este legat de DN 25 Galaţi – Tecuci, pe care, de câteva luni de zile, se află o lucrare la un pod spre Movileni şi Şendreni. Toţi conducătorii auto au foarte mult de suferit de pe urma acestei lucrări. Nu ştiu ce se întâmplă pentru că de vreo trei luni de zile lucrările nu prea mai înaintează, cam bat pasul pe loc şi v-aş ruga ca prin aparatul de specialitate să analizaţi situaţia acestei lucrări pentru că se află pe teritoriul judeţului Galaţi şi noi trebuie să avem grijă de cetăţenii judeţului, să nu îi lăsăm să aştepte două-trei ore să ajungă la destinaţie”, a spus Dorin Butunoiu.

Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului, a afirmat că va solicita sprijinul conducerii Instituţiei Prefectului pentru a sesiza Ministerul Transporturilor. „Este o problemă reală, din păcate nu ţine de noi. Domnul prefect este fost şef la Drumuri şi Poduri, a intervenit în relaţia noastră cu Drumurile Naţionale. Vreau să spun că atunci când am fost la Ministerul Dezvoltării am ridicat această problemă. La Ministerul Transporturilor nu am ajuns. Avem şi un gălăţean care este secretar de stat. O să facem o sesizare. Acesta este singurul lucru pe care îl putem face”, a declarat Nicolae Bacalbaşa.

Traficul pe DN 25 se desfăşoară cu dificultate încă din luna mai a acestui an, când au fost demarate lucrările de întreţinere a podului, care cuprind, printre altele, reparaţii la partea de suprastructură (grinzi, refacerea plăcii de suprabetonare, a hidroizolaţiei etc), dar şi lucrări la partea de infrastructură.

Cum termenul de finalizare a lucrărilor la podul de la Şendreni este 18 noiembrie, şoferii vor trebui să se înarmeze, în continuare, cu multă răbdare, întrucât, cel mai probabil, până la acea dată traficul se va desfăşura cu dificultate în zonă.

Rămâne de văzut dacă sesizarea Consiliului Judeţului şi Prefecturii Galaţi va avea un ecou din partea Ministerului Transporturilor, în subordinea căruia se află Compania de Drumuri, iar lucrările se vor desfăşura mai cu spor.

Foto galerie Monica Zanet

Citit 5461 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 02:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.