ANGAJAMENTE NEONORATE/ Un drum plin de gropi şi un pod aşteaptă reparaţii

ANGAJAMENTE NEONORATE/ Un drum plin de gropi şi un pod aşteaptă reparaţii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* „În alte localităţi s-au plombat drumurile de câte două ori, dar pe noi Consiliul Judeţului ne-a ocolit, în ciuda sesizărilor”, se plânge primarul comunei Ghidigeni


Şoferii care traversează comuna Ghidigeni îşi fac praf maşinile pe DJ 240, administrat de Consiliul Judeţului. Deşi autorităţile din comună au semnalat încă din anul 2012 conducerii Consiliului Judeţului (CJ) starea dezastruoasă a drumului, autorităţile judeţene nu au dispus lucrări de reparaţii nici până astăzi. Cu atât mai mult cu cât primăria a primit în scris asigurări că în cursul anului 2014 se va interveni pentru reparaţia căii de comunicaţii. Numai că, angajamentele asumate de conducerea Consiliului Judeţului au rămas doar pe hârtie.

„Au avut program de plombări în zonă, dar s-au oprit la limita cu Ghidigeni. Au plombat lângă noi, la Negrileşti, de două ori, iar pe noi ne-au ocolit de fiecare dată. Drumul judeţean este afectat, pe anumite porţiuni, în proporţie de 90 la sută. Am mai umplut gropile cu nisip, din când în când, pentru ca oamenii să poată circula, dar este nevoie de lucrări de reparaţii. Acest drum traversează trei localităţi: Munteni, Negrileşti şi Ghidigeni. Ar fi trebuit să intervină în mod egal pentru fiecare localitate, nu într-o parte faci de la A la Z, iar în altă parte nici nu te uiţi. S-a mers doar pe culoare politică”, ne-a spus primarul Eugen Tăbăcaru.

Alesul a sesizat Consiliul Judeţului şi cu privire la podul care traversează râul Bârlad, dar ca şi în cazul drumului a primit doar promisiuni. „Stâlpul de susţinere din mijloc este avariat. Probabil că aşteaptă să cadă acel stâlp şi abia apoi să intervină, când costurile şi cheltuielile vor fi mult mai mari”, a afirmat primarul.

Problemele cu care se confruntă localnicii din Ghidigeni au fost ridicate şi în ultima şedinţă a CJ de către consilierul George Stângă. Atunci, conducerea Consiliului Judeţului a afirmat că va aloca fonduri, din cele primite de la Guvern pentru lucrări pe drumurile judeţene, pentru reparaţii.

Rămâne de văzut dacă, de această dată, şefii CJ îşi vor respecta angajamentele.

Citit 1885 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.