Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
5 comentarii

Mai multe organizaţii neguvernamentale au depus o cerere conform legii liberului acces la informaţii publice, prin care solicită Primăriei Galaţi să pună la dispoziţia publicului larg lista cu proiectele de investiţii din cadrul Planului de Mobilitate Urbană, realizat de consultantul Eptisa. Societatea civilă îşi exprimă, astfel, nemulţumirea legată de faptul că, în cadrul şedinţei din 27 august 2015, Consiliul Local Galaţi a fost pus în situaţia de a vota Planul de Mobilitate Urbană, un document incomplet, cea mai importantă parte a acestuia, lista de investiţii, lipsind.

„Mai multe ONG-uri au venit cu propuneri de investiţii, pentru ca acestea să fie trecute în Planul de Mobilitate Urbană, printre care: construirea de parcări subterane mecanizate, achiziţionarea doar de autobuze electrice, ecologice, reabilitarea şi pietonalizarea străzii Domnească şi a centrului vechi, implementarea masterplanului de ciclism propus şi altele. Deşi am primit asigurări că aceste priorităţi vor fi incluse în lista de investiţii, aceasta întârzie a fi făcută publică, din motive necunoscute”, arată informarea făcută de preşedintele Junior Chamber Internaţional Galaţi, Gregor Teodorescu.

Reamintim că luni, 31 august, prima versiune a planului a fost depusă de către Primărie la Agenţia pentru Protecţia Mediului, pentru obţinerea avizului de mediu. Documentul poate fi studiat de către cetăţeni ori la sediul Primăriei, ori la sediul APM, unde se pot face şi observaţii scrise timp de 15 zile. Studiul ,,Reabilitarea transportului public urban în Galaţi - Plan de Mobilitate Urbană Durabilă” a fost realizat de către Eptisa, cu finanţarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 2147 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 17:39

5 comentarii

 • postat de Un biciclist Miercuri, 09 Septembrie 2015 22:14 89.137.30.*** Link la comentariu
  1
  2

  Gogule, de ce nu te duci cu emigrantii arabi? Vad ca esti cam tampit. In loc sa facem ceva pentru acest oras care moare incet, tu bati campii cu cine, ce si cum. Ai scris o compunere pentru care primesti nota 3.

  Raportează
 • postat de Gogu de la berarie Marți, 08 Septembrie 2015 12:52 5.254.65.*** Link la comentariu
  2
  8

  Care sunt alea "mai multe ONG-uri", care e aia "societate civila"?
  Va place sa aruncati cu afirmatii mincinoase si sa vorbiti in numele tuturor.
  Sa va fie rusine ca mintiti si dezinformati.
  Faceti si voi ca Stanga de la PNL care sub umbrela unei asemenea asociatii isi face campanie cand... nu e campanie. Prosteala din asta pe fata profitand de un subiect care ne doare pe toti, valorificand imagine si nimic altceva.

  De cat sa spuneti mai multe ONG-uri, mai bine le enumerati. Ca alea mai multe, nu sunt mai mult de 1-2, hai sa zicem 3. E asa greu sa scrieti numele lor? Bine, interesant ar fi sa spuneti cine se afla in spatele lor si ce interese are. Probabil de-aia nu le dati nici numele. Sa va fie rusine ca incercati sa prostiti galatenii, ditai ziarul.

  Cat despre societatea civila.
  Abtineti-va, nu aveti niciun fel de valoare civica sa va puteti pronunta in numele societatii civile din Galati.
  Reprezentati principala modalitate de manipulare a galatenilor si va folositi de ea intr-un mod cat se poate de pervers.
  Sa va fie rusine si pentru treaba asta.

  Cat despre JCI, sa se abtina. E ca si inexistent in Galati si nici ceilalti din tara nu sunt multumiti de ei. De departe, cea mai slaba reprezentare.
  Nu mai veniti si ne vindeti gogosi expirate.

  Raportează
 • postat de Baicu Marți, 08 Septembrie 2015 10:36 109.103.173.*** Link la comentariu
  6
  4

  Nenea sau tanti Zola, de ce ar trebui sa circuli cu masina fix pe Domneasca? Sunt rute alternative, nu-i asa? Oricum, tendinta in tarile civilizate este transportul in comun sau cu bicicleta, asa ca mai bine ai pune bani deoparte pentru asa ceva :)

  Raportează
 • postat de zola Marți, 08 Septembrie 2015 10:06 5.13.236.*** Link la comentariu
  3
  7

  Pietonalizarea strazii si proiectul cu pistele de biciclete nu se poate pune in aplicare la Galati. Strazile sunt inguste! Daca ati vazut, pe Domneasca, daca trec doua autobuze unul pe sens inainte iar celalalt venind de pe sens opus, intre cele doua mijloace nu mai incape nici macar o bicicleta! Tu ca si masina auto, trebuie sa renunti imediat la banda nr. 2 si sa te repliezi pe prima banda dupa autobuzul ce cirrcula pe sensul inainte. Ganditi bine inainte sa aruncati prostii!! Si pana sa pietonalizezi ceva, trebuie sa gandesti variante de rezerva care sa preia fluxul iar la noi la romani tocmai asta nu functioneaza!

  Raportează
 • postat de x Marți, 08 Septembrie 2015 07:52 89.137.138.*** Link la comentariu
  0
  9

  Pentru autoarea Nicoleta Onofrei:
  Va rog sa detaliati: ce inseamna "reabilitarea şi pietonalizarea străzii Domnească şi a centrului vechi"?
  Va multumesc.
  PS. Daca "pietonalizare" inseamna ce stiu eu ca inseamna, m-ar interesa variantele VIABILE gasite si propuse pentru preluarea fluxului rutier din toata aceasta zona centrala a urbei.
  Nu uitati ca mai exista planuri asemenatoare de "pietonalizare" a zonei Gropzilla (de langa hotelul Vega)!
  Cum "armonizati" planurile in cestiune?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.