REACŢIA SOCIETĂŢII CIVILE - Nemulţumiri privind forma în care a fost VOTAT Planul de Mobilitate

REACŢIA SOCIETĂŢII CIVILE - Nemulţumiri privind forma în care a fost VOTAT Planul de Mobilitate
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Mai multe organizaţii neguvernamentale au depus o cerere conform legii liberului acces la informaţii publice, prin care solicită Primăriei Galaţi să pună la dispoziţia publicului larg lista cu proiectele de investiţii din cadrul Planului de Mobilitate Urbană, realizat de consultantul Eptisa. Societatea civilă îşi exprimă, astfel, nemulţumirea legată de faptul că, în cadrul şedinţei din 27 august 2015, Consiliul Local Galaţi a fost pus în situaţia de a vota Planul de Mobilitate Urbană, un document incomplet, cea mai importantă parte a acestuia, lista de investiţii, lipsind.

„Mai multe ONG-uri au venit cu propuneri de investiţii, pentru ca acestea să fie trecute în Planul de Mobilitate Urbană, printre care: construirea de parcări subterane mecanizate, achiziţionarea doar de autobuze electrice, ecologice, reabilitarea şi pietonalizarea străzii Domnească şi a centrului vechi, implementarea masterplanului de ciclism propus şi altele. Deşi am primit asigurări că aceste priorităţi vor fi incluse în lista de investiţii, aceasta întârzie a fi făcută publică, din motive necunoscute”, arată informarea făcută de preşedintele Junior Chamber Internaţional Galaţi, Gregor Teodorescu.

Reamintim că luni, 31 august, prima versiune a planului a fost depusă de către Primărie la Agenţia pentru Protecţia Mediului, pentru obţinerea avizului de mediu. Documentul poate fi studiat de către cetăţeni ori la sediul Primăriei, ori la sediul APM, unde se pot face şi observaţii scrise timp de 15 zile. Studiul ,,Reabilitarea transportului public urban în Galaţi - Plan de Mobilitate Urbană Durabilă” a fost realizat de către Eptisa, cu finanţarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 2473 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.