Doctor inginer BOGDAN GEORGESCU - cercetător, inventator, cadru universitar - CANDIDAT al Partidului Mişcarea Populară pentru Consiliul Local al Municipiului Galaţi

Doctor inginer BOGDAN GEORGESCU - cercetător, inventator, cadru universitar - CANDIDAT al Partidului Mişcarea Populară pentru Consiliul Local al Municipiului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

- Domnule Bogdan Georgescu, numele dumneavoastră face parte dintre acele nume care au adus cinste oraşului nostru. Sunteţi bine cunoscut în mediul universitar şi ştiinţific, iar acum păşiţi pe scena politică. Pentru cei ce vă cunosc mai puţin, spuneţi-ne câteva cuvinte despre dumneavoastră.

- Sunt doctor inginer în inginerie industrială, din anul 2003 şef de lucrări în cadrul Facultăţii de Inginerie din Universitatea ”Dunărea de Jos”. Până în 2006 am lucrat şi în combinatul siderurgic, ca şef al Secţiei de Reparaţii, iar după 2006 mi-am dedicat întreaga activitate carierei ştiinţifice şi universitare. Sunt autor unic a şase brevete de invenţie, iar în anul 2009 am obţinut medalia de aur la a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Inventică.

- Având deja o carieră ştiinţifica solidă, chiar strălucită, judecând după medalia de aur obţinută, vă rugăm să ne spuneţi ce vă determină să intraţi în politică.

- Este impropriu să spunem că intru în politică. Fiecare membru al societăţii face politică, fie că vrea, fie că nu, atunci când votează, atunci când nu votează, atunci când munceşte, când se educă pe el sau îşi educă copiii, când acceptă hotărârile celor ce-i conduc sau îşi manifestă dezaprobarea faţă de aceştia. Ne-am obişnuit să privim viaţa politică de undeva din exterior, ca pe un spectacol (nu de puţine ori de proastă calitate), în care actorilor le place să creadă că sunt deasupra noastră, ba chiar că reprezintă o clasă socială în sine.

Îşi spun politicieni sau ”clasă politică”, dar dacă-i scuturi mai bine îţi dai seama că nu au nicio profesie reală, că nu produc nimic altceva decât zgomot şi pagubă, nu pentru că sunt în mod obligatoriu personaje rău intenţionate, dar pentru că nu au de fapt nicio profesie reală.

Eu cred în politica făcută de ingineri, de doctori, de profesori, de jurişti, de oameni cu profesii certe, certificate prin ani de muncă şi realizări notabile, nu în politica făcută de ”politicieni”. Consider că acei oameni care, prin capacităţile lor profesionale, sunt capabili să ofere soluţii concrete, măsurabile, problemelor comunităţii, au datoria să îşi asume şi efortul de a participa activ la viaţa urbei.

- De ce Partidul Mişcarea Populară?

- Pentru că nu este contaminat cu politicieni de carieră. Domnul Cătălin Cristache, preşedintele PMP Galaţi, a reuşit să adune o echipă de oameni tineri şi competenţi, alături de care am convingerea că voi reuşi să-mi pun în practică ideile. La fel ca mine gândesc şi alţi colegi din mediul universitar, care fie au venit deja alături de noi, fie ni se vor alătura în perioada imediat următoare. O astfel de echipă poate deschide, cu adevărat, Galaţiul, iar eu am toată încrederea că domnul Cristache poate fi primarul de care avem nevoie.

- Aşa cum arată astăzi oraşul nostru, pare că avem mai multe probleme decât soluţii. Concret, aveţi vreo rezolvare a vreuneia dintre dificultăţile cu care ne confruntăm?

- Da. Problema asigurării încălzirii oraşului poate fi rezolvată astfel încât într-un orizont de timp de doi-trei ani, încălzirea Galaţiului să fie cea mai ieftină din ţară. Este vorba de un proiect care îmi aparţine: o centrală electrotermică pe bază de biomasă.

Macheta centralei electrotermice pe bază de biomasă

Finanţarea unui astfel de proiect poate fi asigurată prin fonduri europene şi este conform cu toate standardele moderne de mediu. Proiectul poate fi implementat în două etape, într-o primă fază urmând să asigure necesarul de energie termică pentru cei racordaţi astăzi la sistemul de încălzire centralizată, iar într-o etapă ulterioară, pentru cei ce vor solicita reîntoarcerea în acest sistem, preţul energiei livrate fiind cu mult mai mic decât cel al încălzirii cu centrale termice de apartament.

Proiecte similare există, România exportând biomasă pentru Marea Britanie, Germania şi Olanda.

Aud astăzi de la politicienii de vază ai Galaţiului că sunt probleme la care nu există soluţii şi că ne confruntăm cu situaţii imposibile. Soluţii există, iar pentru a le pune în practică este nevoie de voinţă şi pricepere.

Sunt inginer, om de ştiinţă şi inventator şi am o singură deviză: Nu există imposibil!

În foto, Bogdan Georgescu şi Cătălin Cristache

(P)

Citit 4729 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Septembrie 2015 17:47