Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului Local se află şi două proiecte care vizează încheierea unor afaceri cu SC Lidl România SCS.

Primul proiect de hotărâre vizează vânzarea în exclusivitate a terenului cu suprafaţa de 209,50 mp, intravilan, proprietatea municipiului Galaţi,  situat în strada G-ral Dragalina nr.1, către Lidl care l-a închiriat. Preţul de vânzare este de 200  euro/mp, fără TVA, la cursul oficial comunicat de BNR la data semnării  contractului de vânzare-cumpărare.

Încă din luna martie a acestui an, Lidl a solicitat cumpărarea terenului care va fi ocupat de o parcare (acces), necesară pentru spaţiul comercial tip supermarket pe care îl va deschide. 

Municipalitatea mai are în vedere şi asocierea cu S.C. Lidl România S.C.S. pe o perioadă de 10 ani, pentru proiectarea şi executarea unor lucrări de infrastructură edilitară. Este vorba despre amenajarea intersecţiei dintre străzile Milcov şi Nicolae Mantu cu sens giratoriu şi amplasare panou publicitar tip totem cu sigla Lidl.

„În zona acestei intersecţii se află şi supermarketul Billa, benzinăria Lukoil şi urmează a se construi un complex comercial de către SC Lidl. Traficul rutier este foarte aglomerat în zonă şi se impune, pentru siguranţa şi fluentizarea lui, reamenajarea intersecţiei străzilor Milcov şi Nicolae Mantu, prin construirea unui sens giratoriu”.

„Lidl îşi asumă atât financiar, cât şi tehnic orice operaţiuni necesare obţinerii avizelor şi autorizaţiilor de executare a lucrărilor de construire a sensului giratoriu şi a totemului, precum şi orice formalităţi prevăzute de legislaţia în vigoare în vederea realizării investiţiei. După finalizarea lucrărilor, investiţia realizată trece în proprietatea publică a Municipiului Galaţi”, se arată în documentele care însoţesc hotărârea. Rămâne de văzut, însă, cum vor vota aleşii locali.

Citit 893 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.