DISPUTĂ pe drumurile judeţene. PNL anunţă PLÂNGERE PENALĂ împotriva conducerii CJ

DISPUTĂ pe drumurile judeţene. PNL anunţă PLÂNGERE PENALĂ împotriva conducerii CJ
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Nemulţumiţi că mai multe drumuri judeţene, care tranzitează comune conduse de primari PNL, nu au beneficiat de lucrări de reabilitare sau plombare, mai mulţi primari liberali şi aleşi PNL din Consiliul Judeţului (CJ) vor face plângere penală împotriva preşedintelui Nicolae Bacalbaşa şi a county managerului Costel Fotea. Liberalii acuză conducerea CJ de abuz în serviciu.

Flancat de primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru, de consilierul judeţean George Stângă şi de primarul comunei Cerţeşti, Daniel Cotoranu, consilierul judeţean Constantin Grosu a oferit drept exemplu DJ 240 (Ghidigeni) şi podul aferent, DJ 240A (Cerţeşti) şi DJ 251 (Nicoreşti - Buciumeni). Cei doi primari au spus că au solicitat CJ, în repetate rânduri, să intervină pe DJ 240 şi DJ 240A, însă au primit doar promisiuni. Mai mult, primarul din Ghidigeni a povestit cum în zona sa a fost plombată doar o porţiune de 300 de metri de asfalt şi, conform acestuia, constructorul ar fi primit ordin din partea CJ să plombeze în zona Berheci-Gohor şi să lase de izbelişte comuna Ghidigeni.

"Nu putem vopsi toate drumurile în galben"

"Este dreptul lor. Nu voi îngrădi niciodată un drept al cuiva. Nu putem însă vopsi drumurile judeţene în galben, pentru că facem drumuri pentru toţi cetăţenii, nu în funcţie de culoarea politică a primarilor. Este an preelectoral şi înţelegem supărarea lor preelectorală. Dacă analizăm, pe drumurile judeţene care tranzitează comune cu primari liberali s-au făcut cele mai multe plombări. La fel de supărat este şi primarul din Frumuşiţa, membru PSD, la fel şi cel din Scânteieşti, întrucât nici acolo nu am reuşit să ajungem. Ar trebui toată lumea să ne bage la puşcărie deoarece Consiliul Judeţului nu dispune de fonduri suficiente. Drumurile judeţene de la Matca, Corod, Cerţeşti, Drăguşeni, Munteni, Barcea, Buciumeni, Nicoreşti nu tranzitează comune cu primari liberali?”, ne-a declarat county managerul Costel Fotea.

Reprezentantul CJ a dat asigurări că DJ 251, care duce către Mănăstirea Buciumeni, pentru care au fost alocaţi două milioane de lei, va intra în reabilitare în câteva zile. În ceea ce priveşte drumul judeţean pietruit DJ 240A, Fotea a precizat că şi acesta urmează să intre în reparaţii, după ce va fi finalizată procedura de achiziţie. „Domnul consilier judeţean Grosu ar fi trebuit să ştie că acest drum se află în proiectare. Ar fi trebuit să se documenteze”, a afirmat county managerul. În schimb, DJ 240 necesită „lucrări mai ample”, susţine reprezentantul CJ. „Sperăm să intervenim şi acolo, însă stratul de asfalt este foarte vechi şi prost, iar când bagi freza sare tot. Pot da asigurări că dorim să facem şi acea porţiune.”

Cine merită şuturi pentru DRUMUL pe care şoferii îşi RISCĂ VIAŢA (FOTO/VIDEO)

Citit 1690 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.