O ASOCIAŢIE de proprietari din Galaţi riscă o AMENDĂ colosală

O ASOCIAŢIE de proprietari din Galaţi riscă o AMENDĂ colosală
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Lipsa de civilizaţie se plăteşte scump! Asociaţia de proprietari nr. 182C riscă să primească o amendă usturătoare din partea comisarilor Gărzii de Mediu, din cauza unei ghene de gunoi nedesfiinţate, care se transformase într-un adevărat focar de infecţie pentru locatari. De altfel, ieri, când am păşit în scara 1 a blocului BR1C, de pe strada Brăilei, în urma sesizării unei cititoare, ne-a “lovit” un miros pestilenţial, greu de suportat, generat tocmai de depozitările necontrolate ale unora dintre locatari în spaţiul, declarat încă din anul 2011, nelegal de depozitare a deşeurilor menajere.

Ghena trebuia desfiinţată de patru ani

După cum ne-a mărturisit chiar administratorul Asociaţiei nr. 182C, Gheorghe Chiriloaie, ghena care deserveşte scara 1 ar fi trebuit desfiinţată încă din anul 2011, conform legislaţiei. Conducerea asociaţiei de la acea vreme a sudat spaţiile de la etaje prin care locatarii aruncau gunoiul, însă câţiva dintre cei care locuiesc în scară nu s-au conformat şi au distrus sudura, astfel că au continuat să arunce gunoiul la ghenă şi nu să coboare şi să facă doar câţiva paşi, până la cel mai apropiat punct de colectare. "În 2011, toate asociaţiile care aveau tobogan de evacuare a gunoiului au fost atenţionate că au obligaţia de a înceta definitiv folosirea lor pentru deşeuri menajere existente. Ei nu au luat măsura radicală, să dea toboganul jos, ci au sudat gurile de evacuare, pentru că au spus că oamenii, totuşi, o să înţeleagă. Eu am de anul trecut asociaţia şi, spre surprinderea mea, am constatat că au fost tăiate unele suduri. Spaţiul acesta nu mai era legal din acel moment (...) Plăteau un boschetar care să vină să adune de aici, dar nu venea zi de zi, ci la câteva zile, la două săptămâni", ne-a spus administratorul asociaţiei.

Gheorghe Chiriloaie ne-a declarat că a făcut curăţenie şi a igienizat zona, în urma controlului Gărzii de Mediu. Totuşi, în ciuda avertismentelor comisarilor şi a faptului că riscă între 20.000 de lei şi 40.000 de lei, unii dintre locatari se opun desfiinţării ghenei.

Garda de Mediu este fermă: "Le dăm amendă"

Prim-comisarul Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Daniel Mocanu, ne-a declarat că reprezentanţii instituţiei pe care o conduce vor merge într-un nou control, pentru a verifica dacă măsurile dispuse au fost şi îndeplinite. "Cunosc cazul. Vor fi amendaţi, dacă nu se vor conforma. Ştiu că au fost sudate capacele şi au apărut probleme apoi din cauza unor locatari care au probleme cu deplasarea, ca să nu îi spun altfel", ne-a spus şeful Gărzii de Mediu.

Citit 10205 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2015 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.