VESTE BUNĂ pentru şoferi! Un drum plin de GROPI va fi REABILITAT. Cât va COSTA investiţia

VESTE BUNĂ pentru şoferi! Un drum plin de GROPI va fi REABILITAT. Cât va COSTA investiţia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

DJ 251G, spaima şoferilor şi călătorilor din nordul judeţului Galaţi, va fi refăcut, anul viitor, cu 10.980.000 de lei. Investiţia, ce va fi susţinută de Consiliul Judeţului, cu resurse financiare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), vizează segmentul cuprins între localităţile Corni şi Măcişeni, care arată ca după bombardament şi riscă să devină impracticabil.

Proiectul tehnic al obiectivului de investiţie a fost aprobat în şedinţa de joi a consilierilor judeţeni. „Are sursă de finanţare, urmează să se realizeze proiectul tehnic şi să se scoată la licitaţie. Sperăm ca până la sfârşitul anului să se finalizeze procedura de achiziţie publică, astfel încât, când timpul va permite, în 2016, să înceapă lucrările pentru reabilitarea DJ 251G”, ne-a declarat Costel Fotea, county managerul Consiliului Judeţului Galaţi.

„Viaţa liberă” a semnalat, în repetate rânduri, starea jalnică a DJ 251G. Proporţiile dezastrului le-am putut evalua chiar în a doua jumătate a lunii septembrie, când am efectuat o vizită în comuna Corni. În această zonă, niciun şofer, indiferent de maşina pe care o conduce, nu poate circula cu mai mult de 20 de kilometri pe oră, întrucât are de înfruntat zeci de gropi de toate dimensiunile, porţiuni însemnate de asfalt măcinat şi pietriş. Ba mai mult, întrucât a fost lăsat de izbelişte de Consiliul Judeţului, în ultimii ani, pe anumite porţiuni lăţimea drumului este cu mult îngustată, din cauză că asfaltul s-a degradat atât de tare încât în loc a rămas doar pământ. Întrucât craterele din asfalt sunt greu de ocolit din cauza dimensiunilor şi adâncimilor, nenumăraţi şoferi ajung să circule cu jumătate de maşină pe ceea ce se numeşte „drum judeţean”, iar cu cealaltă jumătate în şanţ. Şi mai grav este că microbuzul care îi transportă pe preşcolari şi elevi la unităţile de învăţământ face nenumărate curse zilnic în aceste condiţii, iar copiii nu sunt nici pe departe în siguranţă.

Reabilitarea DJ 251G presupune, printre altele, lărgirea părţii carosabile, turnarea de covor asfaltic, dar şi lucrări de artă, precum refacerea şanţurilor, podeţelor şi racordarea cu drumurile comunale şi săteşti.

Foto-arhivă "Viaţa liberă"

Citit 2443 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 03:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.