Bani pentru REPARAŢIA drumurilor din judeţul Galaţi

Bani pentru REPARAŢIA drumurilor din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Judeţul Galaţi urmează să primească între nouă şi 14 milioane de lei pentru finanţarea unor lucrări la drumurile judeţene şi comunale. Guvernul a prevăzut, la ultima rectificare bugetară, 500 de milioane de lei în acest scop, iar în şedinţa de marţi, 3 noiembrie, Executivul a repartizat fiecărui judeţ, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, sumele ce i-au revenit la marea împărţire a banilor.

„Reamintim că prin OUG nr. 47/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 şi unele măsuri bugetare, sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru bugetele locale s-a majorat cu suma de 500 de milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale. Alocarea pe judeţe a fondurilor a avut la bază două criterii: repartizarea direct proporţională a banilor, în funcţie de lungimea drumurilor din judeţul respectiv şi capacitatea financiară, mai exact, s-au alocat bani mai mulţi pentru judeţele cu o capacitate financiară mai redusă. Cele două principii asigură repartizarea echilibrată a banilor pe judeţe, ceea ce va contribui la reducerea discrepanţelor dintre acestea”, precizează reprezentanţii Guvernului pe propriul site.

Cele 41 de judeţe vor primi sume cuprinse între nouă şi 14 milioane de lei, iar în plan local, conform Executivului, repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale se va face în funcţie de lungimea şi starea tehnică a drumurilor de către Consiliul Judeţului, după consultarea primarilor.

Marţi, 3 noiembrie, am încercat să aflăm care este suma exactă ce a revenit Galaţiului, întrucât atât pe site-ul Guvernului, cât şi pe cel al Ministerului Dezvoltării nu sunt precizate informaţii cu privire la resursele financiare alocate fiecărui judeţ, însă niciun reprezentant al celor două entităţi nu a reuşit să ne lămurească. Rămâne de văzut care va fi forma finală a proiectului, în Monitorul Oficial.

Citit 1492 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2015 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.