Oraşul îşi RĂSPLĂTEŞTE EXCELENŢA. Cine primeşte „Premiul Municipiului Galaţi”

Oraşul îşi RĂSPLĂTEŞTE EXCELENŢA. Cine primeşte „Premiul Municipiului Galaţi”
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Galaţiul îşi va recunoaşte şi recompensa performerii, miercuri, 16 decembrie, la Teatrul Muzical “Nae Leonard” din Galaţi, unde are loc Gala Premiilor Municipiului Galaţi. Gala va fi urmată de un concert vienez extraordinar, susţinut de artiştii Teatrului Muzical ”Nae Leonard”.

Iată cine sunt premianţii din acest an:

Elevi şi studenţi de excepţie

Mica scriitoare Denisa Lepădatu, elevă a Şcolii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu” Galaţi, autoarea a şapte cărţi de poezie şi proză, deţinătoarea a peste 50 de premii şi diplome la concursuri locale sau naţionale de limba română, matematică, informatică, limba engleză, dar şi a 13 medalii (şapte de aur, patru de argint şi două de bronz), va primi „Premiul Municipiului Galaţi”.

Aceeaşi distincţie va fi acordată şi lui Andrei Cosmin, care a obţinut medalie de argint la Olimpiada Naţională de Fizică din Vaslui - 2015, aur la Olimpiada Naţională de Astrofizică pentru seniori Buzău 2015 şi s-a calificat la lotul lărgit pentru Olimpiada de Astrofizică şi Astronomie din Indonezia, de unde s-a întors cu Menţiunea de Onoare, fiind cel mai mic senior din lot.

Vor fi premiaţi şi studenţii Universităţii ”Dunărea de Jos” Galaţi care s-au remarcat prin rezultate deosebite atât la învăţătură, cât şi în activitatea desfăşurată cu ocazia diverselor manifestări organizate de instituţie: Sorin Lucian Neghină - Facultatea de Medicină şi Farmacie, Ana-Maria Chiroşcă - Facultatea de Arhitectură Navală, Bogdan Păcularu Burada - Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi, Nicoleta-Violeta Stanciu (Cristea) - Facultatea de Inginerie Galaţi şi Maria Cazacu - Facultatea Transfrontalieră de Ştiinţe Umaniste Economice şi Inginereşti Galaţi.

Sportivi de performanţă

La categoria sportivi, vor primi "Premiul Municipiului Galaţi" pentru performanţe deosebite la competiţii de nataţie: Ana Maria Pascu, Rareş Alexandru Bălan, Teodora Maria Mihai. Cu nimic mai prejos sunt sportivii care au obţinut rezultate deosebite la Campionatul European de Karate Fudokan organizat la Napoli, Italia: Alexandra Tomiţă, Andreea Suditu, Teodora Hommer, Radu Cazacu şi Claudiu Trifu.

"Premiul Municipiului Galaţi" le va mai fi decernat şi sportivilor: Constantin Carp - multiplu medaliat la haltere, Cătălina Axente - multiplă medaliată la lupte, Ana Maria Ştefan - medaliată la taekwondo, Andreea Arsine - multiplă campioană naţională la atletism, Anca Elena Codreanu - campioană la karate şi Dragoş Andrei Antonică - campion la şah.

Pe lista premianţilor se mai adaugă şi boxerii Iuliu Bîrsănescu, Robert Ioniţă şi Nicu Remus. "Premiul Municipiului Galaţi" va mai ajunge şi la Viorel Secuianu, care s-a remarcat printr-o activitate de peste patru decenii în rugby-ul gălăţean.

Valori artistice premiate

Distincţia „Premiul Municipiului Galaţi” va fi acordată şi actorilor Vlad Vasiliu şi Lucian Pînzaru, dar şi Ansamblului Artistic Olympos al Comunităţii Elene Galaţi. Ansamblul s-a remarcat atât prin păstrarea şi transmiterea tradiţiilor şi obiceiurilor etniei pe care o reprezintă, dar şi prin implicarea în proiecte umanitare, strângerea de fonduri pentru copii cu probleme de sănătate.

"Premiul Municipiului Galaţi" va mai fi decernat, tot la categoria cultură, Revistei „Dunărea de Jos” şi Bibliotecii ”V. A. Urechia”.

Implicare socială

Pentru dăruirea dovedită în ultimii 20 de ani în scopul ajutorării copiilor abandonaţi, afectaţi de virusul HIV/SIDA, a copiilor nevoiaşi şi a celor cu nevoi speciale, i se va decerna "Premiul Municipiului Galaţi" directorului executiv al Fundaţiei "Inimă de Copil", Anna Cristina Burtea. Aceeaşi distincţie va ajunge şi la Georgiana Vînău, pentru implicarea în comunitate în cadrul evenimentului „Semimaraton Galaţi” - ediţia a II-a, pentru proiectul „Copiii din Valea Oraşului se pregătesc de şcoală” al Fundaţiei "Cuvântul Întrupat".

Premiul municipiului Galaţi ajunge şi la David K. Chronic, membru fondator al Fundaţiei „Cuvântul Întrupat”, cetăţean american, coordonator regional Europa-Africa al Word Made Flesh, care s-a stabilit în municipiului Galaţi din anul 1998, perioadă în care şi-a dedicat timpul şi energia pentru a veni în ajutorul copiilor şi familiilor defavorizate din punct de vedere social, în cadrul Centrului Comunitar ”La Vale”.

Gălăţeanul Gabi Draghici, primul român care a înotat o zi şi o noapte fără încetare pentru Evelina Ştefania Dicu, diagnosticată cu o boală genetică rară - fibroză chistică, oferind o şansă la viaţă unui copil şi încurajând comunitatea să se implice în acţiuni de voluntariat va primi "Premiul Municipiului Galaţi". Distincţia va mai fi acordată Asociaţiei Persoanelor cu Handicap ”Sporting Club” Galaţi şi Asociaţiei de Sprijin pentru Părinţii şi Copiii cu Autism Galaţi.

Pentru măsurile întreprinse pentru salvarea câinilor şi pisicilor aflate în situaţii limită, sterilizarea acestora, ajutorarea cu hrană şi tratamente a animalelor fără stăpân, va fi recompensată cu "Premiul Municipiului Galaţi" Corina Grigore, preşedintele Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş”.

Premiat va fi şi Petrache Boşneagă, cel care a construit din fonduri proprii un monument în memoria victimelor dispărute în accidentul de pe nava „Mogoşoaia” şi unul în onoarea tuturor cadrelor didactice din învăţământul gălăţean.

Premiu pentru Poliţia Locală

Primăria va premia nu doar Poliţia Locală Galaţi, ci şi o poliţistă, pe Mihaela Oncioiu, care a dat dovadă de sacrificiu şi devotament faţă de funcţia exercitată. În timpul unei misiuni şi-a salvat colegul de echipă/patrulă de la o tragedie, pierzându-şi trei degete de la mâna stângă, dar îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu cu profesionalism.

Societăţi comerciale

Premiul Municipiului Galaţi va fi decernat societăţilor comerciale care fac parte din clasamentele cu caracter de top în domeniile lor de activitate: Anlasen 2003 SRL, Apiplant SRL, Autoexpert SRL, Expresskar SRL, IFG Construct 2000 SRL, Marfin Bank România, Nadicer SRL, Supercon SRL, Titan Broker de Asigurare SRL.

Pe lista de premianţi mai apar prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol şi, în premieră, mass-media: "Viaţa liberă", Monitorul de Galaţi, presagalaţi.ro, presagalatibraila.com, ProFM - Lider FM - Radio Galaţi, Tv Galaţi, Express Tv, Vox Tv, Realitatea Tv, Digi 24, Adevărul - Galaţi, Realitatea - ziar.

Citit 5006 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2015 20:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.