SFIDAREA la adresa cetăţeanului continuă. IATĂ ce vor parlamentarii să-şi MAJOREZE, după PENSIILE SPECIALE

SFIDAREA la adresa cetăţeanului continuă. IATĂ ce vor parlamentarii să-şi MAJOREZE, după PENSIILE SPECIALE
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Chiar dacă în luna decembrie, înainte de Crăciun, parlamentarii şi-au făcut cadou pensii speciale, care să le asigure multora dintre ei un trai lipsit de griji la bătrâneţe, deputaţii şi senatorii nu dau însă semne că doresc să se oprească aici în goana după acordarea de privilegii.

Conform presei centrale, deputaţii şi senatorii se pregătesc ca, în noua sesiune parlamentară, care va debuta în luna februarie, să facă demersuri pentru a beneficia de indemnizaţii majorate. Iniţiativa, conform presei centrale, le aparţine unor parlamentari PSD şi, dacă va avea câştig de cauză, potrivit unei estimări a vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, citat de PRO TV, leafa unui ales va ajunge, după majorare, cel mai probabil, la 12.000 de lei.

Practic, deputaţii şi senatorii intenţionează să propună un amendament la ordonanţa Guvernului care majorează lefurile demnitarilor, promovată în luna iulie a anului trecut de către premierul interimar Gabriel Oprea. Atunci, Guvernul a hotărât ca salariul preşedintelui şi al premierului să crească simţitor, iar miniştrii, directorii serviciilor secrete şi sefii parlamentului au primit de asemenea creşteri semnificative. Textul Guvernului a fost respins de senatori, dar se află în discuţie la Camera Deputaţilor.

Această iniţiativă a parlamentarilor vine după ce, în luna decembrie a anului trecut, aceştia au promovat proiectele de lege privind pensiile speciale pentru ei şi aleşii locali, dar, la fel ca restul bugetarilor, au beneficiat şi de o majorare a lefurilor cu 10 la sută.

Citit 2632 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Ianuarie 2016 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.