Amenajări în curtea Poliţiei de Frontieră/ Licitaţie pentru drumul care va lega cartierele Dunărea şi Ţiglina

Amenajări în curtea Poliţiei de Frontieră/ Licitaţie pentru drumul care va lega cartierele Dunărea şi Ţiglina
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Până pe 26 ianuarie 2016, Primăria Galaţi aşteaptă ofertele pentru proiectarea şi executarea primei etape a lucrărilor de amenajare a arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri. Contractul, cu valoare estimată de 375.550 de lei fără TVA, scos la licitaţie, are drept criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut.

Licitaţia nu vizează, însă, drumul propriu-zis, prin curtea Poliţiei de Frontieră, ci lucrările pe care Guvernul României ni le-a impus prin HG 434/2015, prin care ne-a oferit terenul care va fi traversat de artera de legătură.

Misiunea firmei care va câştiga licitaţia va fi să realizeze o construcţie cu destinaţia "Punct control acces" şi să se ocupe de sistematizarea completă a noii zone de intrare în sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, cum ar fi benzi de accelerare şi decelerare, noi porţi de acces pietonal şi auto, bariera de control, inclusiv utilităţi în incintă. De asemenea, tot în sarcina câştigătoarei intră şi amenajarea unei rampe de spălare a autospecialelor din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, cu racordurile necesare şi a unei platforme pentru punctul de control acces. Termenul de realizate a acestor obiective este de nouă luni, dintre care două pentru proiectare.

Urmează drumul?

Potrivit informaţiilor furnizate la solicitarea noastră, Primăria Galaţi a atribuit direct firmei Proiect SA serviciile de proiectare a etapei a II-a a amenajării arterei de legătură, contract în valoare de 118.100 de lei fără TVA. În ceea ce priveşte drumul, anul trecut, Consiliul Local a aprobat un deviz estimativ de 7.877.639 lei cu TVA, bani din bugetul local şi dintr-un împrumut, dar costurile ar putea fi mai mari. Potrivit documentului votat, artera de legătură va avea lungimea de 620 de metri liniari şi va asigura circulaţia între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă faţă de situaţia actuală cu circa patru kilometri. Traseul începe din capătul de est al bulevardului Dunărea, cu circulaţie pe patru benzi, câte două pe sens, iar pe zona unităţii militare va avea o singură bandă pe sens, de şapte metri lăţime.

Cert este că Guvernul ne-a impus un termen de cinci ani pentru realizarea investiţiei, altfel pierdem terenul.

Citit 3616 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.