Amenajări în curtea Poliţiei de Frontieră/ Licitaţie pentru drumul care va lega cartierele Dunărea şi Ţiglina

Amenajări în curtea Poliţiei de Frontieră/ Licitaţie pentru drumul care va lega cartierele Dunărea şi Ţiglina
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Până pe 26 ianuarie 2016, Primăria Galaţi aşteaptă ofertele pentru proiectarea şi executarea primei etape a lucrărilor de amenajare a arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri. Contractul, cu valoare estimată de 375.550 de lei fără TVA, scos la licitaţie, are drept criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut.

Licitaţia nu vizează, însă, drumul propriu-zis, prin curtea Poliţiei de Frontieră, ci lucrările pe care Guvernul României ni le-a impus prin HG 434/2015, prin care ne-a oferit terenul care va fi traversat de artera de legătură.
Misiunea firmei care va câştiga licitaţia va fi să realizeze o construcţie cu destinaţia "Punct control acces" şi să se ocupe de sistematizarea completă a noii zone de intrare în sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, cum ar fi benzi de accelerare şi decelerare, noi porţi de acces pietonal şi auto, bariera de control, inclusiv utilităţi în incintă. De asemenea, tot în sarcina câştigătoarei intră şi amenajarea unei rampe de spălare a autospecialelor din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, cu racordurile necesare şi a unei platforme pentru punctul de control acces. Termenul de realizate a acestor obiective este de nouă luni, dintre care două pentru proiectare.

Urmează drumul?

Potrivit informaţiilor furnizate la solicitarea noastră, Primăria Galaţi a atribuit direct firmei Proiect SA serviciile de proiectare a etapei a II-a a amenajării arterei de legătură, contract în valoare de 118.100 de lei fără TVA. În ceea ce priveşte drumul, anul trecut, Consiliul Local a aprobat un deviz estimativ de 7.877.639 lei cu TVA, bani din bugetul local şi dintr-un împrumut, dar costurile ar putea fi mai mari. Potrivit documentului votat, artera de legătură va avea lungimea de 620 de metri liniari şi va asigura circulaţia între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă faţă de situaţia actuală cu circa patru kilometri. Traseul începe din capătul de est al bulevardului Dunărea, cu circulaţie pe patru benzi, câte două pe sens, iar pe zona unităţii militare va avea o singură bandă pe sens, de şapte metri lăţime.
Cert este că Guvernul ne-a impus un termen de cinci ani pentru realizarea investiţiei, altfel pierdem terenul.

Citit 3510 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 15:56

9 comentarii

 • postat de Terente
  Luni, 18 Ianuarie 2016 14:30
  86.34.180.***
  Am citit de 2 ori si tot nu ma pot edifica asupra intentiilor ce decurg din aceste decizii. Orice persoana care aflase de iminenta deschiderii traficului auto prin incinta fostei unitati graniceresti, se gandea ca in cateva saptamani aceasta decizie va fi un fapt implinit. Au trecut vreo 3 ani si vedem uimiti ca suntem foarte departe de ceea ce naivi speram sa fie ceva simplu.Nu este simplu ci este f. f. f. complicat. Iti vine sa te iei cu mainile de cap cand citesti acest articol. Suntem martorii unei noi si marete batjocuri ale politicului fata de locuitorii acestui amarat de Galati!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Luni, 18 Ianuarie 2016 08:46
  5.13.180.***
  Cum e posibi,sa- ti ia 9 luni sa faci cati va metri de sosea. Numai noi putem face asa ceva. In loc sa urgentam lucrarile, noua ne mai trebuie inca.....2 luni de proectare??????? Isi bat joc de bani publiciii rusineeeeee
  1
  8
  Raportează
 • postat de IC
  Luni, 18 Ianuarie 2016 08:17
  5.13.210.***
  Cine hotaraste oare in Primaria Galati , sa stim care-i mintea luminata care pune boii inaintea carului ? Daca sunt banii pentru drumul de legatura, a carei executie va dura mult mai mult decat cosmelia si barierele la PF de ce nu incep lucrarile simultan ,proiectare si executie ? Paca vad ca drumul respectiv nu se va mai realiza niciodata ,vin alegerile ,se schimba componenta CL ,se schimba primarul ,se schimba promisiunile si prioritatile iar legatura ,Bd Dunarea -sensul giratoriu turn TV,va ajunge langa tunelul pe sub Dunare ,centura ,podul peste Dunare ,aeroportul ,drumurile expres ,autostrada si strangerea maidanezilor...................Poate amanarea are legatura cu hotararea lui Stan de a candida la Primarie ?
  0
  6
  Raportează
 • postat de hello
  Luni, 18 Ianuarie 2016 08:12
  188.26.128.***
  punct control acces este pentru politia de frontiera, nu pentru drumul efectiv
  0
  4
  Raportează
 • postat de parca-i logic
  Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 20:34
  89.136.231.***
  cred ca-i logic. accesul in galati dinspre braila (dig) si varianta veche impreuna cu accesul dinspre tecuci se poate dirija f.usor prin filtrul de control in caz de urgenta. doar asa vad eu nevoia de porti pietonale si auto impreuna cu bariera si platforma de acces control pentru "legatura dintre cartierele dunarea si tiglina ce scurteaza cu 4 km distanta".....daca-i nevoie trebuie facut.
  3
  4
  Raportează
 • postat de de ce?
  Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 18:23
  89.136.231.***
  eu stiu ca sediul politiei de frontiera s-a mutat in zona port, liceul de marina. la turn e doar centru cu emigrantii. de asta bariere si porti? atunci de ce sosea?
  2
  13
  Raportează
 • postat de markos
  Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 17:13
  5.13.140.***
  nu inteleg de ce zona traversata cu masina trebuie sa fie dotata cu bariere , ce suntem tampiti? fa frate trotuare, sosea si gard stanga dreapta de 3 metri si gata, bai frate numai de prostii suntem buni
  4
  16
  Raportează
 • postat de am o indoiala
  Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 13:32
  89.136.231.***
  eu nu inteleg unde-i utilitatea daca din 4 benzi, cite doua pe sens, se ajunge la o portiune cu o singura banda pe sens si porti de acces pietonal si auto cu bariera de control. acolo se face vreo vama? am impresia ca acolo vor fi inchise in permanenta portile de acces pietonal si auto si bariera. cred ca-i un fiasco dar poate are un rol strategic. nu-s 4 km de ocolire, asta-i o minciuna sfruntata ca sa dea bine.
  5
  12
  Raportează
 • postat de G-Man
  Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 12:46
  79.116.109.***
  nu înțeleg, de ce nu se muta Politia de Frontiera in afara orașului asa cum ii sade bine unei unități militarizate?
  3
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.