Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Potrivit primarului Dumitru Nicolae, gălăţenii care îşi achită datoria de bază faţă de Apaterm ar putea beneficia de ştergerea penalităţilor. Decizia va fi luată astăzi, în cadrul discuţiei care va avea loc la sediul societăţii, între primarul Dumitru Nicolae, administratorul special Adriana Stratulat şi RomInsolv SPRL, administratorul judiciar al Apaterm.

„Tuturor persoanelor care au ajuns cu datoriile la zi putem să încercăm să le ştergem penalităţile, prin hotărârea societăţii de insolvenţă”, a declarat Nicolae.

Contactat telefonic, Florian Mateiţă, partener RomInsolv SPRL, ne-a confirmat faptul că pe ordinea de zi a discuţiei de mâine se află şi o asemenea propunere privind datoriile şi penalităţile cetăţenilor.

Potrivit lui Nicolae, această posibilă scutire nu se bazează, însă, pe Legea 175, care nu mai este în vigoare, act normativ despre care edilul urbei crede că a fost „o gogoriţă”.

Tot primarul admite că până acum, cât timp legea a putut fi aplicată, puţini cetăţeni din Galaţi – câteva sute - au reuşit să-şi plătească baza datoriei. Nicolae speră ca, prin luarea acestei decizii la nivelul Apaterm, mai mulţi gălăţeni să-şi plătească datoriile la întreţinere.

Ce garanţii poate oferi Nicolae că oamenii care îşi vor plăti datoria de bază vor scăpa într-adevăr de penalităţi? „Garanţia omului cu părul alb faţă de voi”, a spus Nicolae. Tot primarul a admis că s-a ajuns în situaţia unor datorii atât de mari şi pentru că sunt persoane care nu şi-au achitat de ani de zile facturile către Apaterm.

Salarizare scăpată de sub control

Primarul Dumitru Nicolae a ajuns la concluzia că, la Apaterm, salarizarea personalului TESA a fost scăpată de sub control. Cum şi-a dat seama abia acum de această situaţie? Comparând situaţia societăţii gălăţene cu cea de la Constanţa:

„Pentru acelaşi număr de apartamente, am comparat cheltuielile. În timp ce ei au cheltuieli cu modernizări şi reparaţii, noi ne-am cantonat la cheltuieli în partea de salarizare şi eu spun că salarizarea e scăpată de sub control la TESA, dar vom rezolva problema”, a spus Nicolae. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Ce se va decide în cadrul discuţiei de la Apaterm veţi afla joi, din „Viaţa liberă”.

CITEŞTE ŞI   Electrocentrale vrea să ia locul Apaterm

CITEŞTE ŞI   Dispută aprigă pe gigacalorie

CITEŞTE ŞI   Servicii conexe în regim de urgenţă de la Apaterm

Citit 1725 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.