Contracte de MILIOANE de lei. Cum să faci bani din parcuri şi locuri de joacă
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Contracte de MILIOANE de lei. Cum să faci bani din parcuri şi locuri de joacă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)


Când e vorba de locuri de joacă şi de parcuri modernizate sau amenajate de Primăria municipiului Galaţi, SC Lemacons SRL este câştigătorul licitaţiilor. O dovedeşte faptul că firma a câştigat, în ultimii ani, peste nouă milioane de lei din investiţiile de acest fel realizate în oraş.

În noiembrie 2014, Lemacons a câştigat licitaţia deschisă pentru amenajarea a zece locuri de joacă, cu o ofertă de 3.009.020 de lei fără TVA, fiind şi singura ofertă depusă. Anul trecut, Lemacons şi-a adjudecat şi amenajarea celui de-al doilea lot de zece locuri de joacă, scos la bătaie de Primărie, valoarea contractului fiind de 3.037.220 de lei fără TVA. Tot Lemacons şi-a legat numele şi de modernizarea Orăşelului Copiilor, câştigând licitaţia deschisă organizată de Primăria Galaţi cu o ofertă de 2.415.603 de lei fără TVA.

La finele anului trecut, Lemacons a fost singurul ofertant în cadrul licitaţiei organizate de municipalitate pentru contractul „Modernizare parc Orăşelul Copiilor, Ţiglina I – Toaletă publică – achiziţie cu montaj”. Contractul, în valoare de 20.400 de lei fără TVA, presupune furnizarea, amplasarea şi racordarea la utilităţi (branşament electric, apă, canalizare) a unui modul cu destinaţia de grup sanitar în parcul recent modernizat.

În februarie anul acesta, aceeaşi companie a câştigat licitaţia pentru amenajarea unui parc în locul garajelor demolate din vecinătatea magazinului Penny din Micro 17, cu o ofertă de 870.383 de lei fără TVA în condiţiile în care licitaţia a pornit de la preţul de 974.155 de lei.

Citit 2642 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2016 19:27

7 comentarii

 • postat de Petrica
  Miercuri, 10 Februarie 2016 06:56
  82.78.252.***
  Domnule primar de ce nu se face in fiecare parc un teren unde sa bata copii mingea identic ca la parcul viva.in afara de scoli unde nu mai sunt primiti in curte si terenurile amenajate contra cost unde credeti ca ar putea sasi consume energia.banuiesc ca in fata calculatorului ? Sau fugarinduse in jurul blocului?. Trebuie tinut cont ca copii cresc si nu raman numai in parc danduse in leagane .
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean Pro Stan
  Miercuri, 10 Februarie 2016 01:36
  5.13.235.***
  Interesant nu e cine a facut,
  important este ca pretul sa fie corect !
  contine tva - contine
  are adaosuri nesimtite - nu stim
  are para-ndarat - nu stim
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Marți, 09 Februarie 2016 15:03
  89.137.231.***
  T e du te rog draga galatene in gradina publica si vezi in ce hal arata locul de joaca pentru copii.Anul trecut in vara am avut un nepot din Canada la mine si am plecat in parc in gradina publica.Am luat nisip la sandale,iar copilul a refuzat sa se urce pe topogan caci acestea erau gaurite.Leaganele erau majoritatea rupte,asa ca am mers la locul de joaca din apropiere,dar care e privat,asa ca atrebiut sa scot din buzunar o suma frumusica,dar sa/l dau in trenulet,barbute si toate celelalte in siguranta.Asa ca ce sa mai vorbim,la noi se fura pe capete si ne mai miram ca cei ce au plecat nu mai vor sa se intoarca nici in ruptul capului in aceasta tara care a ajuns mai rau decit ultima tara africana.Politicieni,mare atentie ca o sa ajungeti sa va alegeti voi intre voi si citiva pensionari care se incapatineaza sa nu dea ortul popii.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Viorel
  Marți, 09 Februarie 2016 12:46
  194.105.20.***
  Daca se prezinta singuri la licitatie ori nu mai sunt firme cu acest domeniu de activitate ori nu sunt interesate de profitul obtinut in urma executarii lucrarii.
  Parcurile sunt bune, chiar daca au aparut dupa 25 de ani.
  O problema pe care o am este cea legata de caini (personali si comunitari) care isi fac nevoile in aceste locuri de joaca pentru copii. Iar proprietarii si ADP-ul DSV-ul nu au nici o mustrare de constiinta ca se imbolnavesc copii nostrii de la parazitii. Un copil este imposibil sa il tii curat la un loc de joaca. EL prin natura lui vrea sa se joace in nisip, pamant in iarba etc.
  Cand se vor da amenzi de primarie pentru institutile care se ocupa cu aceste cu acesta problema (ADP-ul, DSV-ul, Politia Comunitara (pentru depistarea proprietarilor ce plimba cainii fara botnita, nu aduna rahatii de pe jos etc.).
  Pana la urma urmei, vrei caine, respecta regulile. Il tii in casa, il deparazitezi, ii aduni rahatii s.a.m.d.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Vlad Tepes
  Marți, 09 Februarie 2016 09:00
  109.102.90.***
  Nu sunt multumit cum lucreaza aceasta firma - Lemacons !
  Au facut un loc de joaca in micro 20 - vis a vis de celebrul restaurant Cocosi !
  E neterminat !
  Primarul va vina si sa inspecteze lucrarea, iar daca va fi multumit sa-si trimita copii sa se joace aici, printre gunoaie si mirosul lor.
  Nu mai povestesc modul in care s-a lucrat aici ...
  E adevarat ... avem un NOU GALATI ! .... insa in sensul nedorit de galateni !
  4
  9
  Raportează
 • postat de Todoran Petru
  Marți, 09 Februarie 2016 07:31
  109.98.102.***
  Cand aloca atatia bani pentru locuri de joaca, Primaria stie cati copii sunt (buni de joaca) ]n arealele respective? Oare ce trebuie sa facem ca sa determinam Consiliul sa aloce bani si pentru trotuare? Iata, in Mazepa I in perimetrul blocurilor B1, C2, C3 (l\ng[ ghena de gunoi!!!!) s-a ]nceput amenajarea unui loc de joaca. Este cat un teren de handbal si are ca dotare 2 banci cu spatar, 2 banci fara spatar, o bara fixa si 2 cosuri de gunoi. Ce jocuri se pot organiza aici? Tumbe pe bara fixa, catarat pe banci, aruncari la cos cu coji de banane, cutii goale cu bere, stat la taclale si fumat din gros cu mucuri pe camasa asfaltica speciala, cauciucata, si - cel mai important! - ]njurat primarul si consilierii! Cat costa acest teren de joaca, otilor? Unde-s banii?
  3
  8
  Raportează
 • postat de crt
  Marți, 09 Februarie 2016 07:17
  5.2.209.***
  Ar trebui sa iesiti pe teren sa faceti si poze de la fata locului cu astfel de terenuri de joaca. Un exemplu concret este spatiul de joaca creat in spatele blocurile de pe strada Gheorghe Doja: au creat spatiul de joaca, au demolat garajele si au lasat pamantul de sub garaje neacoperit, iar de fiecare data cand ploua este mai rau ca la tara. Te afunzi in namol, chiar si daca mergi pe trotuar. Nu mai zic de cat de mult pamant exista in parcare..
  4
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.