Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
6 comentarii

Pe lângă listele de plată a cheltuielilor, afişate lună de lună la aviziere, asociaţiile de proprietari vor fi obligate să expună alăturat şi modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată, în cazul fiecărui proprietar de apartament.

Datorită unui proiect de lege, adoptat în urmă cu doar câteva zile de Camera Deputaţilor, în curând, fiecare gălăţean va putea să consulte, negru pe alb, în fiecare lună, o informare explicită a modului în care i-au fost calculate şi repartizate cheltuielile de către asociaţia de proprietari. Practic, este vorba despre o modificare adusă Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, prin introducerea articolului 481, care prevede că „asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată a proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi va arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari”.

În cazul în care asociaţia de proprietari nu se va supune noilor norme prevăzute de lege, preşedintele acesteia riscă sancţiuni cuprinse între 500 şi 3.000 de lei, se arată în document. Proiectul de lege, iniţiat de un fost senator PNL de Mureş (nicidecum de un gălăţean), a fost adoptat cu 276 de voturi „pentru” şi două abţineri (Camera Deputaţilor fiind for decizional) şi urmează să fie promulgată de preşedintele României.

Citit 5621 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2016 19:58

6 comentarii

 • postat de zgherea gina Miercuri, 10 Februarie 2016 22:50 100.99.77.*** Link la comentariu
  1
  4

  informare explicita? nicidecum, niste sume, numere de facturi, impartiri , valori...nimic clar sau explicit cum ar trebui...se va fura de la locatari ca si pana acum, daca ceri o explicatie, deranjezi, superi, nu ai voie sa stii ce platesti, nu vezi nicio factura, trebuie doar sa platesti si atat...un flagel, un cancer acesti administratori

  Raportează
 • postat de Eugenia Marți, 09 Februarie 2016 17:26 5.12.52.*** Link la comentariu
  3
  11

  Atata vreme cat nu sunt facute publice facturile ca sa se inteleaga provenienta sumei de plata, dezvaluirea metoda de calcul nu va stopa abuzurile.

  Raportează
 • postat de LIVIU Marți, 09 Februarie 2016 14:40 92.84.39.*** Link la comentariu
  4
  11

  Cred ca cel mai bine,este sa platim tot la Asociatia de proprietari,DAR primaria sa oblige asociatiile sa instaleze automate. P.O.S., sa vedem cati presedinti si administratori mai raman.Asa se pot face expertize corecte si banii numai pot lua destinatii gresite.Deja este cea mai bine platita functie:12 ore pe saptamana ,48 ore pe luna=salariu administrator(socotiti cat vine pe ora).

  Raportează
 • postat de Nu mai platiti cuiburile de hoti numite asociatii de proprietari! Marți, 09 Februarie 2016 14:01 5.13.186.*** Link la comentariu
  6
  18

  Administratorii de asociatie ,fura pe oricine ca in codru,profitand din plin de naivitatea oamenilor simpli,care nu se pot apara,nu protesteaza,nu reclama abuzurile. Acesti banditi,pun de regula presedinti pensionari,fara prea multa carte,momiti si compromisi la fel si cenzorii. Ca atare.aceste cuiburi de hoti trebuiesc desfintate,acesata mafie mana in mana cu cadavrul in putrefactie Calorgal,pentru a li se pastra scaunele. Cereti contracte individuale de facturare,pentru ca exista acest cadrul legal,dar administratorii va ascund lucul acesta. DNA trebuie sa faca curat si pe aici. Toti administratorii au apartamente luxoase,vile,centrale si masini,fie pe numele lor fie pe numele odraslelor. Din ce bani stimati galateni?

  Raportează
 • postat de julien Marți, 09 Februarie 2016 10:19 5.13.175.*** Link la comentariu
  7
  30

  asociatiile trebuie desfiintate si incheiate contracte individuale cu prestatorii de servicii.daca se doreste mentinerea lor atunci primaria sa plateasca administratori si presedinti de bloc deoarece acestia nu apara interesele locatarilor.

  Raportează
 • postat de ana Marți, 09 Februarie 2016 09:13 86.34.187.*** Link la comentariu
  4
  19

  Era bine sa se fi afisat si pana acum. Nenumarate sume apar fara a fi fi justificare invre un fel.! Ce se fac totusi pt ca sa putem obtine justificarile acestor sume incasate abuziv de catre administratori?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.