ASOCIAȚIILE de proprietari, obligate să afişeze cum le calculează oamenilor FACTURILE. Modificarea legislativă ar putea elimina ABUZUL!

ASOCIAȚIILE de proprietari, obligate să afişeze cum le calculează oamenilor FACTURILE. Modificarea legislativă ar putea elimina ABUZUL!
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Pe lângă listele de plată a cheltuielilor, afişate lună de lună la aviziere, asociaţiile de proprietari vor fi obligate să expună alăturat şi modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată, în cazul fiecărui proprietar de apartament.

Datorită unui proiect de lege, adoptat în urmă cu doar câteva zile de Camera Deputaţilor, în curând, fiecare gălăţean va putea să consulte, negru pe alb, în fiecare lună, o informare explicită a modului în care i-au fost calculate şi repartizate cheltuielile de către asociaţia de proprietari. Practic, este vorba despre o modificare adusă Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, prin introducerea articolului 481, care prevede că „asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată a proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi va arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari”.

În cazul în care asociaţia de proprietari nu se va supune noilor norme prevăzute de lege, preşedintele acesteia riscă sancţiuni cuprinse între 500 şi 3.000 de lei, se arată în document. Proiectul de lege, iniţiat de un fost senator PNL de Mureş (nicidecum de un gălăţean), a fost adoptat cu 276 de voturi „pentru” şi două abţineri (Camera Deputaţilor fiind for decizional) şi urmează să fie promulgată de preşedintele României.

Citit 6238 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2016 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.