La loc comanda! PASAJUL pietonal de la V-uri NU se desfiinţează

La loc comanda! PASAJUL pietonal de la V-uri NU se desfiinţează

Foto-arhivă ”Viața liberă”
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
5 comentarii


În urma consultării gălăţenilor, arhitecţii şi urbaniştii care au realizat planul urbanistic zonal (PUZ) de modernizare şi restructurare urbană a străzii Traian au renunţat la o bună parte din propunerile făcute pentru fluidizarea traficului. Este vorba, în primul rând, de transformarea pasajului pietonal de la V-uri în stradă cu circulaţie pe două benzi.

A rămas, în schimb, în picioare, măsura lărgirii arterei Traian la patru benzi, pe tronsonul Tecuci - Brăilei.

Proteste şi nemulţumiri


Potrivit raportului de informare şi consultare a publicului privind PUZ, s-au primit numeroase sesizări legate de propunerea privind transformarea pietonalului existent între strada Tecuci şi strada Nicolae Bălcescu în stradă destinată circulaţiei carosabile, cu două benzi pe sens. „Legătura prin strada Dornei nu asigură condiţii de confort şi siguranţă, iar prin redeschiderea circulaţiei rutiere se va realiza o legătură rapidă între strada Nicolae Bălcescu şi strada Traian, care va fluidiza semnificativ traficul. În urma procesului de consultare publică, s-a renunţat la transformarea pietonalului existent în arteră carosabilă. Strada Dornei va avea acces din strada Traian, zona blocului V3”, se arată în raportul făcut public de Primăria Galaţi.

Conform aceluiaşi document, Parohia Bisericii Armene Galaţi a contestat propunerea privind realizarea unei artere de legatură între strada Traian şi strada Sf. Spiridon, pe proprietatea sa, aşa că ideea a fost reanalizată. „Artera carosabilă se va realiza numai dacă vor apărea disfuncţii importante în fluenţa traficului după modernizarea şi lărgirea străzii Traian”, se arată în raport.

În cadrul dezbaterii s-a primit şi un protest al locuitorilor de pe Aleea Şcolii, nemulţumiţi de propunerea privind transformarea ei din fundătură în stradă de legătură între arterele Brăilei şi Traian şi realizarea legăturii între Aleea Şcolii şi strada Traian. Ideea a fost reanalizată şi s-a luat decizia ca oportunitatea să fie decisă de Comisia Municipală de Siguranţă a Circulaţiei.

Citit 4612 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2016 21:27

5 comentarii

 • postat de vergil Joi, 18 Februarie 2016 22:32 5.13.255.*** Link la comentariu
  0
  1

  Ce plina de viata comerciala era strada anterioara pasajului pietonal de la V.
  Acum rand pe rand dau faliment magazinele deschise aici.
  Strada era ideala ptr accesul celor care coborau pe strada Tecuciului ori din piata mare, intrau pe Balcescu si de aici direct in centru.
  Dar la mediocrati ce sa le ceri?

  Raportează
 • postat de Pentru interesele orasului Joi, 18 Februarie 2016 10:44 5.13.220.*** Link la comentariu
  7
  14

  Daca arhitectii au recomandat fluidizarea traficului, de ce nu puneti in aplicare asta, domnilor. Ati platit milioane de euro pentru documentatie si acum faceti pasul inapoi?! Porniti de undeva in orasul asta! Nu lasati cativa mitici sa strice interesele de dezvoltare ale urbei! De 26 de ani nu s-au facut decat blocari de strazi si elemente in defavoarea dezvoltarii! Cat mai continuam asa?! Sau va ganditi ca daca trec alegerile, veti baga acesti bani dati pe studii in buzunarele voastre comune cu ale hotilor cu care faceti contracte. Veti plati pentru asta, sa stiti!

  Raportează
 • postat de Catalin Joi, 18 Februarie 2016 08:48 79.116.99.*** Link la comentariu
  4
  20

  Pentru cine nu știe , unde este acum pasaj pietonal inițial a fost stradă . Cine a desființat strada și cu ce drept nu știu .

  Raportează
 • postat de Popa Tanda Joi, 18 Februarie 2016 07:43 81.196.80.*** Link la comentariu
  1
  24

  Sa va fie bine inteles: Biserica, si implicit popii, nu va ceda niciodata un bun pe care a pus stapanire, indiferent de necesitatile populatiei !!!("Popii au mana doar de luat, nu si de dat")

  Raportează
 • postat de basarab paltanea Joi, 18 Februarie 2016 07:28 5.13.158.*** Link la comentariu
  3
  23

  asteptam cu interes explicatiile primariei in legatura cu transformarea pasajului pietonal din domneasca - intre banca transilvania si biserica greaca - intr o groapa! masinile politiei, circa 1, masina parohiei , masinile personale ale politistilor si mai nou tot felul de mashinoaie parcheaza zilnic, basca cortegiile funerare de la biserica greaca!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.